... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Breke
Autor témy
Auto: Bmw 318d (e90)
Kraj: Bratislavský

radio pioneer

Nedeľa, 11. Apríla 2010, 20:41

zdravim idem kupovat radio a chcem vediet aky je rozdiel medzi
Pioneer AVH-5000DVD
a
Pioneer AVH-P5100DVD

vcom je ktory lepsi ?alebo skor ktory by ste doporucili kupit ? a da sa tam nahrat GPS naviagacia ?nikde otom nepisu ...a ci to ma integrovany TV tuner ? pripadne dake dotazy diky
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Black Beatka :)
Obrázok

Breke
Autor témy

Re: radio pioneer

Pondelok, 12. Apríla 2010, 09:00

to mi tu fakt nikdo nevie poradit ?
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

cretino
Auto: ..kombik :)

Pondelok, 12. Apríla 2010, 09:29

tu mas porovnania oboch:

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... 0DVD?tab=B

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/ ... 0DVD?tab=B

myslim, ze osobnu skusenost s oboma tu bude mat malokto..
F11 525d
E70 35d

efendy
Auto: E46 330ci individual
Kraj: Košický

Pondelok, 12. Apríla 2010, 19:51

Breke napísal:
zdravim idem kupovat radio a chcem vediet aky je rozdiel medzi
Pioneer AVH-5000DVD
a
Pioneer AVH-P5100DVD

vcom je ktory lepsi ?alebo skor ktory by ste doporucili kupit ? a da sa tam nahrat GPS naviagacia ?nikde otom nepisu ...a ci to ma integrovany TV tuner ? pripadne dake dotazy diky

5100DVD je novšie, takže by malo byť v každom ohľade rovnaké alebo lepšie ako 5000DVD. (ale kedže je novšie tak je aj drahšie)

Prípadne ešte novšia je 5200DVD a tiež 5200BT (táto verzia má už aj Bluetooth zabudovaný) :arrow: http://www.dynamicsounds.co.uk/pioneer-avh5200dvd-player-7inch-motorised-screen-ipod-ready-p-11545.html

GPS sa nedá, ale ajtak podla mňa je lepšie kúpiť samostatné GPS , ktoré si dáš na okno. (je dosť nepohodlné pozerať dole na GPS, ako keby si ho mal na okne)

TV Tuner nemá integrovaný.

Na otázky ohľadne hudby sa skús pýtať skôr na fórach ako www.go4sound.sk , tam ti skôr poradia.

Breke
Autor témy

Pondelok, 12. Apríla 2010, 21:24

na tom go4sound som sa sice registroval ale nejde sa mi prihlasit... kks neviem stale ake radio mam kupit ..ci alpine alebo pioneer alebo kenwood ...a s kazdej znacky je milion druhov a nechcem vyhodit 700eur za radio z ktoreho budem sklamany ...cize ak niekdo vie poradit niake dobre LCD radio kde by sa dalo integrovat TV a GPS ...kvalitne s dobrymi vlastnostami napiste...
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

efendy

Pondelok, 12. Apríla 2010, 22:10

chceš 2DIN alebo 1DIN ?

načo to potrebuješ ??
Alpine - lepší zvuk ako Pioneer a Kenwood , oproti Pioneer trochu menšia podpora medii (DivX, XviD, ...)
Pioneer - filmy, usb, dvd, iPod, a ine blbosti , za príplatok možnosť dokúpiť Bluetooth , TV-tuner
Kenwood - ako Pioneer, integrované NAVI, možnosť dokúpiť TV-tuner , (osobný názor- trochu horší zvuk)

Breke
Autor témy

Utorok, 13. Apríla 2010, 09:42

niekdo mi radil aj sony , ale hovorim moc sa do radii nevyznam cize si rad necham poradit. ..

naco to potrebujem ? chcem radio s lcd kde mozem pozerat filmy , napojit nato vcelku dobre repraky ,TV tuner a navigaciu ...
proste ked uz kupujem radio nech stoji zato aby som nemusel o rok , dva kupovat dalsie.
cize nieco co prehraje kvalitne filmy s dobrym zvukom , kde si mozem v nekonecnych bratislavskych kolonach pozret telku a pripadne tam nahrat to GPSko...ten pinoeer vyzeral super ale nenahram tam tu navigaciu a to ho odsudilo :D ... cize ak by si mi vedel hodit link na dake radijko okolo 700evry co by vyhovovalo mojim poziadavkam daj to sem ...

mam este otazku , ak by som nato chcel ten TV tuner , zevraj treba aj antena ...vobec neviem co je tv tuner ..to je daky kabel ? alebo daky doplnok do radia ? alebo ako to vlastne vyzera ? a ta antena to dufam nieje daka velka raroha na streche ..ci je ? alebo to je niaka pripojka na radio o ktorej ani nebudem vediet ze ju mam ?

a chcem 1 din radio , resp LCD ktore sa vysunie z radia , nie tie velke obrazovky...lebo pokial som to spravne pochopil z obrazkov tak 2 din radia boli tie velke obrazovky a 1 din boli tie klasicke radia
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

Breke
Autor témy

Streda, 14. Apríla 2010, 15:12

please help ](*,)
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i

Streda, 14. Apríla 2010, 20:26

kamos predava aj pioneery, teraz je AVH-P3100dvd, ale to nie je tvoja kategoria. :)

ja by som siel ale do alpine ale kvoli zvuku, na dvd atd atd neviem aky je.

valer750
Kraj: Prešovský

Streda, 14. Apríla 2010, 21:44

efendy napísal:
chceš 2DIN alebo 1DIN ?

načo to potrebuješ ??
Alpine - lepší zvuk ako Pioneer a Kenwood , oproti Pioneer trochu menšia podpora medii (DivX, XviD, ...)
Pioneer - filmy, usb, dvd, iPod, a ine blbosti , za príplatok možnosť dokúpiť Bluetooth , TV-tuner
Kenwood - ako Pioneer, integrované NAVI, možnosť dokúpiť TV-tuner , (osobný názor- trochu horší zvuk)

...by som si trosku dovolil nesuhlasit...s tym zvukom...ak chcem radio na zvuk a nie na frajerinky, tak sa bavime o Alpine a Pioneer, ale nie o radiach ktore stoja do 300EUR...Kenwood podla mna trosku zaspal....top rady od Alpine a Pioneer su zhruba na rovnakej urovni a kazda znacka ma nieco dobre a nieco zle...ale ako som povedal, bavime sa o radiach cez 500E, ktore niesu multimedialne a su o zvuku...
....a co sa podpory medii tyka tak noname znacky jednoznacne vitazia...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

Breke
Autor témy

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 08:09

myslis nieco taketo ?

http://www.auknet.cz/p8330-autoradio-dv ... s-pip.html

toto vyzera presne take ake chcem ..ale bez znacky ci to je kvalitne

http://www.gpsautoradia.sk/e-shop/1din- ... l-1din-gps

pripadne toto

http://www.s-world.sk/produkt/auto-hi-f ... 18-68-856/

http://www.s-world.sk/produkt/auto-hi-f ... 8-68-1657/

no a teraz ze co vybrat ...vobec tomu nechapem omg :| ](*,) #-o :bmwball:
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

nnoorrbbii

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 09:59

tieto noname su dobre ked nie ste narocny na kvalitu samotneho zvuku, lebo maju taky strasny vystup (nemusia mat vsetky), ze sa to neda pocuvat (tiez to je relativne pre koho ako), ale par som ich pocul, a ja by som za to nedal ani cent, ale treba vyskusat, inac prehravaju vsetko mozne a vsetko na tom funguje. :)

Breke
Autor témy

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 12:14

a co sa bere ako strasny zvuk ? budem to pocut aj ja laik ? :) lebo doteraz som mal zakladne radio bmw a zakladne repraky a som spokojny ..tak ked to bude aspon take alebo o trocha lepsie je to v pohode...pokial by to bolo horsie tak to by asi uz aj bol problem ...cize preto sa pytam co berete ako strasny zvuk ? ze to bude sustat alebo zrniet alebo ako to bolo myslene ? viete 700euro neni maly peniaz preto ked uz investujem nechcem toho lutovat
Brekeho
Motorove
Wozidlo
Obrázok

efendy

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 14:41

1.) TV-Tuner - Je úplne zbytočné, tiež to mám v aute, a využil som to asi raz, keď som čakal priatelku pred obchodom. Ku väčšine rádii ako kenwood, pioneer, ... sa dá prikúpiť, cena je cca 300eur za analog, a 600eur za DVB-T. Ak si kúpiš DVB-T zabudni že to budeš pozerať počas jazdy, DVB-T nemá ešte také dobré pokrytie že ti to pojde plynule počas jazdy. A ak si kúpiš analog. , tak ak dobre viem, analog. vysielanie sa má od budúceho roka zrušiť, takže už nechytíš na to nič.

2.) NAVI - Ku Pioneer a Kenwood sa dá dokúpiť GPS modul. Cena je cca 500eur. Mapy majú na celkom dobrej úrovni, ale samozrejme všetko máš iba v Angličite/Nemčine , aj hlas navigácia. No to v zásade nie je až taký problém. A druhá vec je , že si skús predstaviť ako budeš pozerať na mapu keď bude niekde dole v strede palubovky.
Skôr by som zriešil nejaký malý NAVI na predné okno, teraz sú za smiešnu cenu (MIO MOOV 200 - 89eur)

3.) No-Name rádia - Tu sa nie je čo vyjadrovať, na 100% budeš počuť horšiu kvalitu zvuku aj ako "laik", a budeš za to ľutovať každý cent. Ku takýmto rádiam je zbytočné aj vymieňať sériové reproduktory (hore si písal , že ich chceš vymeniť). A ak chceš mať aj NAVI v takýchto rádiach, tak si preštuduj či vlastne majú mapy Slovenska, Česka, ... (a ak hej či nie len názov mesta, a žiadne ulice, ...)

Moje rady:
- Pioneer AVIC-X3-II - podla tvojich požiadaviek, ale nemá TV - cena je vyššia (1200eur)
- Kenwood KVT-526DVD - cana 500eur + NAVI modul (450eur) + analog TV modul (350eur) alebo DVB-T modul (300eur)
- Pioneer AVH-5200DVD - cena 600eur (nemá TV) + NAVI modul (400eur) , alebo obyčajné NAVI za 90eur - ja by som bol za túto možnosť, budeš mať veľmi dobrý zvuk, a vyjde ťa to na 690eur

PS. valer750 - Pioneer, má dobrý zvuk, hlavne na ich cenu, ale porovnávať ho s Alpine, prípadne Clarion :-#

nnoorrbbii

Štvrtok, 15. Apríla 2010, 16:19

Breke napísal:
a co sa bere ako strasny zvuk ? budem to pocut aj ja laik ? :) lebo doteraz som mal zakladne radio bmw a zakladne repraky a som spokojny ..tak ked to bude aspon take alebo o trocha lepsie je to v pohode...pokial by to bolo horsie tak to by asi uz aj bol problem ...cize preto sa pytam co berete ako strasny zvuk ? ze to bude sustat alebo zrniet alebo ako to bolo myslene ? viete 700euro neni maly peniaz preto ked uz investujem nechcem toho lutovat

preto som pisal ze to je relativne, najlepsie je postavit si noname znacku vedla nejakeho znackoveho radia, a porovnat to na tych istych reprakoch atd atd, lenze to neviem ci je zrealizovatelne. treba pohladat nejake nazory na nete a podla toho by sa mozno dalo riadit.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní