... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: potrebujem sučiastku pre turbo

Štvrtok, 7. Januára 2010, 21:32

festo ma aj podtlakove ventily :D mame take aj v praci(teda aspon dufam ze to je festo) ... :roll: mozno ze sa nedaju stelovat ale to nieje problem :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

PetiE34
Autor témy
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Štvrtok, 7. Januára 2010, 21:42

ale mne treba normalný pretlakový poistný ventil, podtlak zmizne akonáhle ventil pusťí tlak a už je turbo regulované
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

starML
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 7. Januára 2010, 22:30

V práci používám stejné a další prvky na regulaci tlaku a podtlaku, jako je nahoře na obrázku. Taky přesně nechápu, co to chceš udělat, ale pomůžu Ti. Jen předem upozorňuji, že všechny tyto regulační prvky předpokládají poměrně suchý vzduch, ale hlavně, jsou pro prostředí, kde nemrzne, což u auta zabezpečit nelze. Ta troška mastnoty moc nevadí, kromě elektroventilů, ty jsou ale nejčastěji na 24 Voltů. Většina těchto zařízení je stavěna na hadičky o průměru 4, 6, 8, 10, 12 mm, průtoky 30 ... 760 l/min, takže to by snad mělo stačit.

Hlavně se podívej na katalog Festa https://enep.festo.com/irj/servlet/prt/ ... ustomer_sk , jsou tam díly na přetlak, tak i na vakuum. Průtokové ventily, redukční ventily, tlakové spínače, které sepnou při dosažení nastaveného přetlaku nebo podtlaku. Nebo třeba generátory podtlaku - to je vlastně vývěva. Pouštíš do toho přetlak, na jedné straně to vyfukuje do prostoru, ale na druhé straně to saje = vytváří podtlak, který Ty potřebuješ, jak jsem pochopil. A zregulovat a změřit to není technický problém, je to otázka peněz.

Teď, v průběhu psaní jsem si všimnul dalších příspěvků. Takže Ty potřebuješ snímat plnicí tlak a při dosažení potřebné hodnoty ten snímač sepne a spojí další elektrický obvod. Ten bude buď otevírat nebo zavírat další ventil na podtlakové větvi a tím budeš regulovat podtlak pro natočení lopatek. A aby to nevypustil najednou, tak tam bude nějaký průtokový ventil jako škrcení. Výsledkem této regulace bude "konstantní" plnící tlak, do jisté míry nezávislý na otáčkách turba. Jestli tohle zprovozníš, tak mi bude líto těch stovek propuštěných inženýrů u světových automobilek.

A teď mi napiš nějaké hodnoty těch tlaků a průřezy hadic a trubiček. Neslibuji, že Ti to koupím a pošlu, ale pomůžu.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

PetiE34
Autor témy

Piatok, 15. Januára 2010, 16:19

sorry že som neriešil dalej temu ale mam skušky takže to muselo ísť troška bokom,

no speť k téme vo festo katalógu som nič použitelného nenašiel, chcelo by to neaký spetný ventil, ktorý by sa dal nastavovať :-k ale taký asi ešte neexistuje
E34 525 tds
E34
E30

PetiE34
Autor témy

Streda, 17. Marca 2010, 00:08

Takže venti je po dlhom čase vymyslení a zostrojený , ide to celkom lahko ked človek dostane neaku tu inšpiraciu :D taže konečný produkt vyzera neako takto:
DSC00840.JPG

DSC00854.JPG

teraz este cakam aby mi vyrezali priruby a ide sa skladat(ked o 2týžne spravím STK :lol: )
a potom nastavovat, velmi by mi pomohlo keby niekto vedel kolko Barov preplnuje M21D24-ka a ešte nviem zohnat kusok 60mm vyfukovej rury nevie niekto kde sa da kupit???
E34 525 tds
E34
E30

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Streda, 17. Marca 2010, 09:38

PetiE34 napísal:
nviem zohnat kusok 60mm vyfukovej rury nevie niekto kde sa da kupit???

Skús akékoľvek vrakovisko poprípade kovošrot, takéto veci tam zoženieš za: euro/fľašu/krabičku tabaku...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných