V práci používám stejné a další prvky na regulaci tlaku a podtlaku, jako je nahoře na obrázku. Taky přesně nechápu, co to chceš udělat, ale pomůžu Ti. Jen předem upozorňuji, že všechny tyto regulační prvky předpokládají poměrně suchý vzduch, ale hlavně, jsou pro prostředí, kde nemrzne, což u auta zabezpečit nelze. Ta troška mastnoty moc nevadí, kromě elektroventilů, ty jsou ale nejčastěji na 24 Voltů. Většina těchto zařízení je stavěna na hadičky o průměru 4, 6, 8, 10, 12 mm, průtoky 30 ... 760 l/min, takže to by snad mělo stačit.
Hlavně se podívej na katalog Festa
https://enep.festo.com/irj/servlet/prt/ ... ustomer_sk , jsou tam díly na přetlak, tak i na vakuum. Průtokové ventily, redukční ventily, tlakové spínače, které sepnou při dosažení nastaveného přetlaku nebo podtlaku. Nebo třeba generátory podtlaku - to je vlastně vývěva. Pouštíš do toho přetlak, na jedné straně to vyfukuje do prostoru, ale na druhé straně to saje = vytváří podtlak, který Ty potřebuješ, jak jsem pochopil. A zregulovat a změřit to není technický problém, je to otázka peněz.
Teď, v průběhu psaní jsem si všimnul dalších příspěvků. Takže Ty potřebuješ snímat plnicí tlak a při dosažení potřebné hodnoty ten snímač sepne a spojí další elektrický obvod. Ten bude buď otevírat nebo zavírat další ventil na podtlakové větvi a tím budeš regulovat podtlak pro natočení lopatek. A aby to nevypustil najednou, tak tam bude nějaký průtokový ventil jako škrcení. Výsledkem této regulace bude "konstantní" plnící tlak, do jisté míry nezávislý na otáčkách turba. Jestli tohle zprovozníš, tak mi bude líto těch stovek propuštěných inženýrů u světových automobilek.
A teď mi napiš nějaké hodnoty těch tlaků a průřezy hadic a trubiček. Neslibuji, že Ti to koupím a pošlu, ale pomůžu.