... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kelso
Autor témy
Auto: BMW E46
Kraj: Bratislavský

E46 - repro sustava

Pondelok, 8. Marca 2010, 19:32

Cavte BMW maniaci,

rozhodol som sa pre mensi upgrade repro sustavy v aute. Ta sucasna - zakladna, hra dost biedne. Nie je to ono. Nechcem vsak pridavat ziadne extra repraky, vizualne by to pokazilo interier. Jednoducho, repraky, ktore tam mam teraz chcem vymenit za nieco kvalitnejsie. Robil to uz niekto z Vas?
- staci vymenit repro?
- je nutny aj zosilovac? (Subak neplanujem)
- co, radio - utiahne to?

Prosim, kto sa do toho rozumie, poradte znacku repro a typ.
Dakujem.

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: E46 - repro sustava

Pondelok, 8. Marca 2010, 19:37

myslim ze znacky sinus-live alebo impulse pokial by si nechcel do toho vela vrazat, morel, dls ak by si chcel ist vyssie. hladaj cervenu 323 v pribehoch, ma tam toho viac ale ako zaklad repro by sa ti to mohlo lubit.

edit : pribehy-nasich-aut/foxov-pribeh-t24876.html foxa som myslel
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

efendy
Auto: E46 330ci individual
Kraj: Košický

Pondelok, 8. Marca 2010, 22:05

Napíš približne koľko chceš investovať do audia, tak to bude ľahšie poradiť. :wink:

A tiež, či tie veci chceš všetko nové, alebo môžu byť aj použité.

Kelso
Autor témy

Pondelok, 8. Marca 2010, 22:57

efendy napísal:
Napíš približne koľko chceš investovať do audia, tak to bude ľahšie poradiť. :wink:

A tiež, či tie veci chceš všetko nové, alebo môžu byť aj použité.

jasne, zabudol som spomenut orientacnu cenu... 200 EUR. mozu byt aj pouzite, ale v slusnom stave.

efendy

Utorok, 9. Marca 2010, 23:23

Kelso napísal:

jasne, zabudol som spomenut orientacnu cenu... 200 EUR. mozu byt aj pouzite, ale v slusnom stave.

Kabeláž , poistky, ... = 40eur
Tlmenie predných dverí = 50eur
Predné repro = 50eur
Zosík = 70eur

Neviem či chceš meniť len predné alebo aj zadné repro.

Tieto sú celkom dobré Alpine SPG-13CS -85eur
Prípadne lacnejšie Magnat Power plus 213 - 49eur

Vytlm si aspoň predné dvere !! :arrow: VIBRAFLEX 25 + ANS pena

Zosilovač, aj ten najlacnejší je lepší ako to, čo tým repro dodá rádio. (ale teoreticky malo by to zvládnuť aj rádio)
Lacný 2 kanál - Mac Audio MPX 2500 - 69eur
Alebo už niečo kvalitnejšie - Mac Audio Z4200 (to je 4 kanál) prípadne Mac Audio Z2200 (to je 2 kanál) - obidva vieš zohnať použité v cene cca 80-110eur

MarcusAurelius
Auto: BMW 320D e46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 10. Marca 2010, 12:52

http://www.wonderhowto.com/how-to-insta ... 46-143418/

toto by ti mohlo trosku pomoct pri rozoberani :D.. aj ked je to M3-jka ale skrutky by mali byt na rovnakych miestach :B

a co sa zvuku tyka.. osobne by som nepreferoval nejake spickove znacky ako tu pisu kolegovia.. pokial nie si fajnsmeker tak ti to moze byt jedno.. rozhodne budes ocareny v porovnani so seriovimi reprakmi aj ked si tam kupis len nejake priemerne znacky reproduktorov namiesto nejakych drahych znaciek..

Nepochopim preco niekto vraza velke prachy do audia v aute..vsak dobry vykon sa da dosiahnut aj za ovela menej penazi ked sa na to ide s rozumom a samozrejme clovek sa musi vyznat.. tie ciselka na papieroch od reprakov tam nie su len tak zo srandy.. a len preto aby som mal za mriezkou hrdu znacku, ktoru kvoli mriezke aj tak nik neuvidi mi za tie prachy nestoji :)

ako je to kazdeho vec, co si tam da, ale naco su niekomu nejake super kvalitne repraky ked tam pusta signal z nejakeho smejd radia pripadne zdroju signalu..a mam rad, ked ludia pisu, ze seriove radia su smejdy..sak tie radia su ALPINE (teda aspn v BMW E46) a podla mna su dost kvalitne i ked nemaju az tolko funkcii, ale co sa tyka vykonu su pre auto postacujuce..nehovorim, ze je to nejaka nenormalna kvalita, ale i ked je to uz starsia technologia, myslim si, ze sa vyrovnaju bez nejakych problemov viacerim dnesnym komercnym autoradiam..

A nakup drahych reprakv ktore napajam na seriove radio mi pride ako keby si si spravil tri tituli a potom isiel robit ako robotnik vykopove prace..
neviem ci chapes, ale momentalne ma iny priklad nenapadol :D
Ked uz hudba tak poriadna.. chce to iny zdroj, iny zosilnovac, ine repraky, tlmenie a podobne veci co k tomu patria ;)

A najlepsi su ti co si davaju do auta "1000W subac", "500W kompa" a podobne klobasoviny :D tak ti co take veci pisu ti sa nevyznaju.. do auta ti bude bohate stacit 50W sinus na kanal a aj vela ti bude :)) Pokial nepojdes s autom na vystavu viac ti ani nebude treba ;)
predam
CCFL kruzky, invertory (aj po 1ks) (E46,36,39,38)
4-ramenny volant s airbagom (E46)
Volant z BMW F30 bez airbagu 2014 r.v. - ponuknite cenu
Spinac svetiel (E90)
Motorcek stahovania okna (E46) 10€
Prava krajna mriežka naraznika E46 (benzin) 10€
Narazniky na Passat B6 a audi A6 C6 (ak nahodou)

kupim
rameno stierača na (E46) vodicova strana
krajne plastove mriezky naraznika E46 diesel

jararak

Streda, 10. Marca 2010, 13:58

marcus - povedz mi lacnu alternativu? tie smejdy totiz stoja rovnako vela ako kvalitne repro co je natom najsmutnejsie, pozri co stojia sony, mozno vyssia kvalita by sa dala cakat od polskeho alphartu. Neviem co ti pride na repro za 70-90 euro drahe, drahe repro su 500e za kus, tolko by som do toho nedal nijak razom, i ked nepochybujem o kvalitach tych repro.

taktiez z origo radia vytiahnut low signal je robota pre elektrikara.
ale to co navrhol efendy je dobra volba.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

Kelso
Autor témy

Streda, 10. Marca 2010, 17:37

existuje zosik takej velkosti, aby sa zmestil do toho priestoru za odkladacou skrinkou (ked sa odmontuje)? ... v jednom videu, bolo vidiet, ze toho miesta tam je dost vela.

mimochodom, aky priemer maju standardne repro v E46?

efendy

Streda, 10. Marca 2010, 18:12

Kelso napísal:
existuje zosik takej velkosti, aby sa zmestil do toho priestoru za odkladacou skrinkou (ked sa odmontuje)? ... v jednom videu, bolo vidiet, ze toho miesta tam je dost vela.

mimochodom, aky priemer maju standardne repro v E46?

Jasné že existuje taký zosík. U niekoho tu na fóre som videl že to má tak vyriešené. (len už neviem u koho som to videl :-k ) Myslím že ten zosík bol Magnat alebo MacAudio.

Štandardné repro majú 13cm, ale s menšou úpravou sa tam dajú dať aj 16.5cm

jararak

Streda, 10. Marca 2010, 19:18

kelso - tusim z pccka sa zname, ma to dalsi chalan z pc.sk - biela e36 djkakadu a narazas asi na foto na spodku
pribehy-nasich-aut/e36-316i-djkakadu-t26278-45.html
bmwcoding.sk

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Streda, 10. Marca 2010, 19:45

efendy napísal:
Štandardné repro majú 13cm, ale s menšou úpravou sa tam dajú dať aj 16.5cm

Podla mna maju e46 standardne repro 16 cm. Ja som mal 16 cm v prednych dverach dole (e46, 2004, touring). Tak isto aj vzadu v kufri mam 16cm. Standard 13 cm mali e-39.
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

efendy

Streda, 10. Marca 2010, 20:41

Georgo napísal:

Podla mna maju e46 standardne repro 16 cm. Ja som mal 16 cm v prednych dverach dole (e46, 2004, touring). Tak isto aj vzadu v kufri mam 16cm. Standard 13 cm mali e-39.

Tak si asi mal vymenené repráky. Alebo možno že vo Facelifte sa dávali 16cm ?
Ale štandardné sú 5,1/4" (13cm) a s malou úpravou sa dam dajú osadiť 6,1/2" (16cm) :wink:

Kelso
Autor témy

Streda, 10. Marca 2010, 21:21

co obnasa ta mala uprava?

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Streda, 10. Marca 2010, 21:27

efendy napísal:
Tak si asi mal vymenené repráky. Alebo možno že vo Facelifte sa dávali 16cm ?
Ale štandardné sú 5,1/4" (13cm) a s malou úpravou sa dam dajú osadiť 6,1/2" (16cm) :wink:

Tak asi to zmenil ten FC, lebo ja tam mam original BMW Hungary :). Nic tam nebolo menene, povodny originalny stav a boli tam 16cm.

Drzim palce pri uprave, ked sa ti podari nieco slusne vymysliet za 200€, tak to potom skusim aj ja :wink:
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

MarcusAurelius
Auto: BMW 320D e46
Kraj: Banskobystrický

Streda, 10. Marca 2010, 22:50

jararak napísal:
marcus - povedz mi lacnu alternativu? tie smejdy totiz stoja rovnako vela ako kvalitne repro co je natom najsmutnejsie, pozri co stojia sony, mozno vyssia kvalita by sa dala cakat od polskeho alphartu. Neviem co ti pride na repro za 70-90 euro drahe taktiez z origo radia vytiahnut low signal je robota pre elektrikara.

tak myslim si, ze za 2 repraky za 90€ je dost este nepoviem oval, ale kompa dopredu...pride mi to dost..teda mozno aj preto, ze este nezrarabam, ale aj tak.. tie magnat vyzeraju ok aj cena sa este da
co sa tyka sony.. su to komercne vyrobky podchytene dobrym marketingom a len vdaka nemu sa predavaju a to hlavne ludom, ktori sa nevyznaju..len tam vidi, ze sony tak to kupi a mysli si ze je borec, inak prirovnanie k alphardu by aj sedelo :D

co sa tyka low signalu ja som elektrikar pôvodom :D a viem si to spravit no, kto sa aspon trochu vyzna nemal by to byt pre neho nejaky problem.. vsak v dnesnej dobe nie je problem kupit konvertor ktory z vystupneho signalu spravi signal na vstup do zosiku.. :) prides mozno o dva kanaly ale cez zosik to nebude problem a myslim, ze ta kvalita zvuku nie je az taka zla.. ved aj tak skoro ink nepocuva v aute klasiku ale same "tuc tuc" :)
predam
CCFL kruzky, invertory (aj po 1ks) (E46,36,39,38)
4-ramenny volant s airbagom (E46)
Volant z BMW F30 bez airbagu 2014 r.v. - ponuknite cenu
Spinac svetiel (E90)
Motorcek stahovania okna (E46) 10€
Prava krajna mriežka naraznika E46 (benzin) 10€
Narazniky na Passat B6 a audi A6 C6 (ak nahodou)

kupim
rameno stierača na (E46) vodicova strana
krajne plastove mriezky naraznika E46 diesel

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 247 neregistrovaných