... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

mato359
Autor témy
Auto: BMW 318 tds
Kraj: Prešovský

E36/318tds Touring - Hrkotanie rozvodovej reťaze

Utorok, 9. Februára 2010, 20:57

Serus bmw-čkári, včera sa mi ozvalo nejaké hrkotanie v motore. Zdá sa mi, že je to reťaz. Dal som dole viko ventilu, tá horná reťaz je napnutá, len neviem ako je na tom tá dolná. Dá sa nejako napnúť tá dolná?

Užívateľov profilový obrázok
luky2208

Re: E36/318tds Touring - Hrkotanie rozvodovej reťaze

Streda, 10. Februára 2010, 18:21

mato359 napísal:
Serus bmw-čkári, včera sa mi ozvalo nejaké hrkotanie v motore. Zdá sa mi, že je to reťaz. Dal som dole viko ventilu, tá horná reťaz je napnutá, len neviem ako je na tom tá dolná. Dá sa nejako napnúť tá dolná?

Preberaju sa tu podobné témy tak skus pohladať. Retaz velmi malo kedy zvykne hrkať !! Jedine že sa zoderie niektorý klzák. Skor ti poradím :daj dole remen na klímu ak ju maš a aj remen na alternator a naštartuj auto !!! potom sa pohneš o kusok dalej,lebo ten motor bez vrtule a oboch remenou by mal isť uplne potichu.Ak budeš počuť neake zvuky tak ich skôr rozpoznaš. :wink:

nek444
Auto: 530i

Nedeľa, 14. Februára 2010, 12:34

KED KLEPE RETAZ A HLAVNE KED SA ZOHREJE TAK TO JE NAPINAK JE SLABA PRUZINA TREBA JU MIN NATIAHNUT ALEBO DAT NOVU ALE TO MUSIS VSECKO ROZOBRAT A KED UZ MAS ROZOBRATE TAK UZ PREKRUZKUJ A DAJ NOVE RETAZE TA ASI TAK KU TDSKE ALE TO MUSI MAT VIAC AKO 350000km

luky2208

Pondelok, 15. Februára 2010, 20:56

nek444 napísal:
KED KLEPE RETAZ A HLAVNE KED SA ZOHREJE TAK TO JE NAPINAK JE SLABA PRUZINA TREBA JU MIN NATIAHNUT ALEBO DAT NOVU ALE TO MUSIS VSECKO ROZOBRAT A KED UZ MAS ROZOBRATE TAK UZ PREKRUZKUJ A DAJ NOVE RETAZE TA ASI TAK KU TDSKE ALE TO MUSI MAT VIAC AKO 350000km

Mna by zajimala ta pružina :-k ved je tam olejový španovák retaze.Ak motor beží tak je to napinane olejom a ta pružina vo španovaku je tam len nato ked motor stojí aby ostali retaze ako tak napnuté :!: skôr bude hrkať španovak na remen alebo vakuová pumpa tam sa dosť často zvykne vybiť ten unášač zasunutý do vačky.

nek444
Auto: 530i

Streda, 17. Februára 2010, 11:40

NEWIEM NACO PRESNE SLUZI PRUZINA ALE VER ROZOBERAL SOM TO NA 3KRAT LEBO STALE HRKALO A NEWEDEL SOM CO A TO TA PRUZINA PODRBANA JE TO TAK POCUT AKO KEBY OD VANE A HLINIK O HLINIK

luky2208

Streda, 17. Februára 2010, 21:26

nek444 napísal:
NEWIEM NACO PRESNE SLUZI PRUZINA ALE VER ROZOBERAL SOM TO NA 3KRAT LEBO STALE HRKALO A NEWEDEL SOM CO A TO TA PRUZINA PODRBANA JE TO TAK POCUT AKO KEBY OD VANE A HLINIK O HLINIK

No autičko je opravené,dnes som si na martina našiel čas. Časovanie rozvodu bolo hodne rozladené. Takže rozobrať,spravne nastaviť a poskladať. Autičko teraz ide tichučko a hlavne konečne ma výkon ! Trožku na nom ešte na volnobeh kmitá španovak renena ale aj to len ked sa mu zachce. :wink:
PS: španovak aj klzáky som pozeral a su neporušené ! Hrkot vydával ventil narážajúci na piest !

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných