... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Re: E46/320D r.v 1999, repas v Kosiciach?

Streda, 20. Januára 2010, 12:14

semtex napísal:
moja krystalova gula hovori jasne: cerpadlo PICI

No ked to nechyta uz vobec, tak suhlasim :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

rusakko77
Autor témy
Auto: BMW 320D, E46 r.v.99
Kraj: Zahraničie

Piatok, 22. Januára 2010, 10:15

alfi666 napísal:

No ked to nechyta uz vobec, tak suhlasim :roll:

Tak, zatial ziadne novinky. V Pal&Pal to stale riesia. Volal som, povedali ze auto sa im podario nastartovat, bezalo po nastartovani bez problemov, ale ako sa im to presne podarilo neviem. Tak rozoberaju cerpadlo a uvidi sa. Aj tak mi je to cele divne, diagnostika chybu nehlasi, po nastartovani to uz vraj bezi normalne, tak co to cerpadlo vystraja netusim.

Užívateľov profilový obrázok
Mr.S
Kraj: Košický

Piatok, 22. Januára 2010, 19:38

rusakko77 napísal:

Tak, zatial ziadne novinky. V Pal&Pal to stale riesia. Volal som, povedali ze auto sa im podario nastartovat, bezalo po nastartovani bez problemov, ale ako sa im to presne podarilo neviem. Tak rozoberaju cerpadlo a uvidi sa. Aj tak mi je to cele divne, diagnostika chybu nehlasi, po nastartovani to uz vraj bezi normalne, tak co to cerpadlo vystraja netusim.

Takze, hovoril si so mnou.

Situacia je nasledovna:

Auto je napojene na externy obeh paliva, tj. cerpadlo dostava naftu z kratkej vzdialenosti - takto auto bezproblemov bezi aj startuje.
Takze ostava zistit, ci spravne funguje podavacie cerpadlo v nadrzi a ci ma vysokotlake cerpadlo spravny predstih(to ukaze diagnostika) atd.

Mali sme aj pripady u 320D, kde bolo treba menit(opravit, repasovat) obidve cerpadla.
Zistit, co presne tomu je, je casovo narocne a treba byt trpezlivi resp. doniest auto rovno k nam :smile:
ex E46 316ti M-paket
ex E46 325ci M-paket
ex E46 M3 Competition
ex E46 M3 Coupe
ex E46 M3 Convertible
ex E92 330xd A-Paket
ex E91 335d M-paket
ex E90 M3
ex E92 M3 Competition
ex E92 M3 DCT AM
+ dalsich 500 koni

rusakko77
Autor témy

Piatok, 22. Januára 2010, 19:51

Mr.S napísal:

Takze, hovoril si so mnou.

Situacia je nasledovna:

Auto je napojene na externy obeh paliva, tj. cerpadlo dostava naftu z kratkej vzdialenosti - takto auto bezproblemov bezi aj startuje.
Takze ostava zistit, ci spravne funguje podavacie cerpadlo v nadrzi a ci ma vysokotlake cerpadlo spravny predstih(to ukaze diagnostika) atd.

Mali sme aj pripady u 320D, kde bolo treba menit(opravit, repasovat) obidva cerpadla.
Zistit, co presne tomu je casovo narocne a treba byt trpezlivi resp. doniest auto rovno k nam :smile:

Uf, ten cas nie je taky problem, ale ak fakt pojdu ibe cerpadla, mozem sa na to rovno .... mal som v plane udrzat to auto este chvilu pri zivote, velke peniaze sa don investovat neoplati uz, dost rozflakane je uz teraz. No ale nic, pockam, casu je dost, necham sa "prekvapit" a uvidime.

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 22. Januára 2010, 21:21

alfi666 napísal:
Este raz... ak je cerpadlo pokazene tou klasickou zavadou, tak diagnostika ukaze chybu vstrekovacieho cerpadla :!:
Ked nieje chyba, treba hladat inde... podavacie cerpadlo, filter, atd...

Nie vždy je to pravda ! Treba dodržať postup ktorý sa rieši v podobnej teme (320d neštartuje). Diagnostyka nehlasi žiadnu chybu tak treba napojit samotné čerpadlo (samozrejme treba to vedieť) :lol: a ked nieje chyba ani tam tak mechanycke overenie. Ale nie jeden prípad som mal taký že všetko bez zavad a čerpadlo bolo v háji #-o

alfi666

Piatok, 22. Januára 2010, 21:49

luky2208 napísal:
Ale nie jeden prípad som mal taký že všetko bez zavad a čerpadlo bolo v háji #-o

Nuz nehadam sa.. osobnu skusenost nemam nastastie ;)

V danom pripade to ale vyzera, ze tu kolega ma problem s podavacim cerpadlom, kedze pri externom obehu to funguje :-k

73miha73
Auto: BMW E46
Kraj: Žilinský

Piatok, 22. Januára 2010, 22:42

Ahojte,kedze sa bavite aj o podavacom cerpadle a nadrzi docital som sa o ,,relé pod.čerpadla,,opytam sa je toto rele aj u verzii 110kw 2002?Este jedna vec,pri vyplachu(vycistení nadrze) musi ist nadrz dole? Viem moje tazky moc nesuvisia s tvojim problemom tak sorry. rusakko-vy , dufam ze ti tu zavadu odstrania co najrychlejsie,lebo cim dlhsie to trva tym to stoji viac prachov a to je na maslu. #-o

alfi666

Piatok, 22. Januára 2010, 23:17

73miha73 napísal:
je toto rele aj u verzii 110kw 2002?Este jedna vec,pri vyplachu(vycistení nadrze) musi ist nadrz dole?

Ano, rele tam je urcite...

Ano, nadrz musi dole, lebo na spodku nema dieru a diera na cerpadlo (a myslim ze aj tankovaci privod) je len hore...

73miha73
Auto: BMW E46
Kraj: Žilinský

Sobota, 23. Januára 2010, 20:29

ahojte,mam jednu otazku ohladom toho podav.cerpadla-ci je v cinnosti stale , myslim ked bezi motor,lebo to cerpa poriadne rychlo(skusal som do umelej flase cca 1l. za 5 sek.)musi sa nafta vracat spat.Pri startovani natlaci a na chvilu zastavi. Po nastartovani cerpa dalej.Ci ide potom stale.Vypinanie a zap.reguluje to rele? 110kw.2002. :-k Jedna sa mi o to ked kupi nove pod.cerpadlo,aby mi neodislo aj to ked je to rele na rit. Nechcel som o tom pisat novu temu. Dakujem.

alfi666

Nedeľa, 24. Januára 2010, 12:02

ano, cerpa to stale... prebytok nafty sa vracia do nadrze... ziadne zapinanie/vypinanie

rusakko77
Autor témy

Štvrtok, 4. Februára 2010, 22:42

Tak, zufalstvo ....

Tesil som sa, ze dnes uz tuto temu uzavriem. Ale stale to tak nevyzera.
Po neuspesnom tyzdnovom pokuse v tempuse, som auto odtiahol v Pal & Pal. Trvalo to nieco cez 2 tyzdne, zistovanie bolo narocne a zdlhave, ale nakoniec z toho vsetkeho zislo, ze vsetky cerpadla su OK, ze je problem v nejakych relativne lacnych hadickach ktore su prelomene a naftu to nepusti dalej + nejake tesnenia. Premna dost potesujuca sprava, len ... Dnes som po to auto bol, skusil som 3x nastartova, auto bolo teple, vsetko sa zdalo byt OK. Tak som zaplatil, podakoval, odisiel. Auto odparkoval pred bytom a po cca 4h ked som k nemu prisiel bol moj velky plan niekam ist znova v haji. Znova rovnaky problem, znova to nestartovalo aj ked startner tocil bez problemov. Tak teraz uz fakt neviem. Cele moje mesacne natahovanie ma stalo 650e, mam vymenenych par hadiciek, tesneni, chladiacu kvapalinu, brzdovu kvapalinu, palivovy a vzduchovy filter. Problem sa zda ostal .... auto nenastartuje, pocasie je ake je, nemam sancu to auto ani znova odtiahnut.

Takze pribeh pokracuje, ale uz vazne neviem co s tym, kam ist, ako a kto mi toto poriesi. Nemam uz ani chut do toho auta vrazat ani peniaze, hlavne pri dnesnych cenach prace a sluzieb.

Mr.S

Piatok, 5. Februára 2010, 07:56

rusakko77 napísal:
Tak, zufalstvo ....

Tesil som sa, ze dnes uz tuto temu uzavriem. Ale stale to tak nevyzera.
Po neuspesnom tyzdnovom pokuse v tempuse, som auto odtiahol v Pal & Pal. Trvalo to nieco cez 2 tyzdne, zistovanie bolo narocne a zdlhave, ale nakoniec z toho vsetkeho zislo, ze vsetky cerpadla su OK, ze je problem v nejakych relativne lacnych hadickach ktore su prelomene a naftu to nepusti dalej + nejake tesnenia. Premna dost potesujuca sprava, len ... Dnes som po to auto bol, skusil som 3x nastartova, auto bolo teple, vsetko sa zdalo byt OK. Tak som zaplatil, podakoval, odisiel. Auto odparkoval pred bytom a po cca 4h ked som k nemu prisiel bol moj velky plan niekam ist znova v haji. Znova rovnaky problem, znova to nestartovalo aj ked startner tocil bez problemov. Tak teraz uz fakt neviem. Cele moje mesacne natahovanie ma stalo 650e, mam vymenenych par hadiciek, tesneni, chladiacu kvapalinu, brzdovu kvapalinu, palivovy a vzduchovy filter. Problem sa zda ostal .... auto nenastartuje, pocasie je ake je, nemam sancu to auto ani znova odtiahnut.

Takze pribeh pokracuje, ale uz vazne neviem co s tym, kam ist, ako a kto mi toto poriesi. Nemam uz ani chut do toho auta vrazat ani peniaze, hlavne pri dnesnych cenach prace a sluzieb.

mas PM
ex E46 316ti M-paket
ex E46 325ci M-paket
ex E46 M3 Competition
ex E46 M3 Coupe
ex E46 M3 Convertible
ex E92 330xd A-Paket
ex E91 335d M-paket
ex E90 M3
ex E92 M3 Competition
ex E92 M3 DCT AM
+ dalsich 500 koni

nostradamus

Utorok, 9. Februára 2010, 13:28

Čavte.
Mám ten istý problem na 320d 110 kw. Točí a nechce naštartovať,neviem prísť na to čo to je.Diagnostika nič neukazala...ten isty problem ako ty.
Inač to štartovanie môže byť na náhodu. :-k Mne to robilo asi 2 mesiace, že raz naštartovalo a raz nie..ale teraz už nejde vôbec teda od predvčera. ](*,)
Dnes pozrem rele, dam vedieť.
Ak budeš mať niečo nové daj vedieť.
E46 110kw

rusakko77
Autor témy

Utorok, 9. Februára 2010, 13:41

nostradamus napísal:
Čavte.
Mám ten istý problem na 320d 110 kw. Točí a nechce naštartovať,neviem prísť na to čo to je.Diagnostika nič neukazala...ten isty problem ako ty.
Inač to štartovanie môže byť na náhodu. :-k Mne to robilo asi 2 mesiace, že raz naštartovalo a raz nie..ale teraz už nejde vôbec teda od predvčera. ](*,)
Dnes pozrem rele, dam vedieť.
Ak budeš mať niečo nové daj vedieť.

Moj jediny problem je v tom, ze ak auto postoji, chyti niekde vzduch a tu vzduchovu bublinu potom nepretlaci pri startovani. Taha sa to uz viac ako mesiac, stale auto nemam. Mam vymenenych par hadiciek a tesneni. Podla poslednych sprav je problem niekde pri precerpavani paliva v nadrzi, tam to vraj niekedy zblbne a dostane sa tam vzduch. Skus skontrolovat to iste, ci tam nemas vzduchovu bublinu. Mas sice ine auto, ja mam este 100kw, ale nikdy nevies.

nostradamus

Utorok, 9. Februára 2010, 14:00

Ako kde mysliš skontrolovať...konkretnejšie...nerozumiem sa až tak moc do toho len čo počuvam rady :D
A inač mne sa zda že ked mi to robilo počas tých dvoch mesiacoh a hlavne teraz ku taj zime , tak ked bolo teplejsie tak skôr som naštartoval. Aj ked ..... :-k čo ja viem či to mohlo mať nejaký vplyv.
E46 110kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných