... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

kaspa
Autor témy
Auto: BMW E46 330D Touring
Kraj: Trenčiansky

Vlhko v aute + straca sa voda

Sobota, 19. Decembra 2009, 13:41

Mam takyto problem:
Uz asi 2 roky sa mi straca voda z chladenia, ale nikdy som nezistil kade (hlava s tesnenim su OK) a tak vzdy po troche dolievam. Mal som uz davno podozrenie, ze sa to straca cez kurenie, lebo akonahle je vonku vlhko, tak mam velky problem so zarosenymi sklami.

Nedavno udreli mrazy okolo -10 a dnes rano pri ceste do prace mi zacala vret voda a auto vobec nekurilo. Nechal som vychladnut a musel som doliat cca 5 litrov chladiacej kvapaliny. To "na oko" problem vyriesilo - system sa neprehrieva a pekne kuri. Problem vsak je, ze hned ako sa auto riadne zahrialo a pustil som naplno ventilator a otvoril len vrchnu klapku, z prieduchov na pristrojovke mi zacala ist para ako v saune. To by asi vysvetlovalo aj ubytok vody.

Viete mi niekto poradit co moze byt derave a ako to skontrolovat? Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
valer750
Kraj: Prešovský

Re: Vlhko v aute + straca sa voda

Sobota, 19. Decembra 2009, 18:21

kedze mas 524TD tak to bude E34, takze tecie radiator kurenia...ak tam mas aj nemrzku, tak to aj patricne smrdi, a mal by si mat vlhke koberce za prednymi sedadlami....riesenie: pristrojovka von, kurenie von a novy radiator....je to relativne pracne tak kup novy a neopravuj to...a idu tam tri typy, tak najprv vyber stary a potom kupuj...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

Cosmo
Auto: E53

Sobota, 19. Decembra 2009, 19:30

+ treba to spraviť rýchlo lebo tá zmes je svinstvo a začne ti hniť auto. Takisto koberec treba vytepovať a zbaviť mastnoty z vnútornej strany. Poriadne nechat uschnúť. Ja som to absolvoval 3 krát. A už chcem mať pokoj od vyberania kúrenia. Dá sa to aj bez dávania dole palubovky, ale keď ju dáš dole, máš to rýchlejšie a nič nepoškodíš :-({|=

kaspa
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 19:45

mam tam aj nemrzku a fakt to smrdi.
To bude teda dost velka makacka, dat dole pristrojovku, asi s tym radsej zajdem do servisu. Hnit to snad nezacne, ta nemrzka by mala byt ochranou voci korozii pokial viem.

Este maly dotaz: Pokial zavrem kurenie, prestane ist ta vlhkost?

Cosmo

Sobota, 19. Decembra 2009, 22:14

Nie, precitaj si komplet moj pribeh. Ja to tam mam nafotene. Ist do servisu je posledne!

1- kurevsky drahe
2- na prvy krat to asi nikto nespravi bez chyby
3- je to tvoje auto, a kedze E34, tak tam sa da robit vela veci svojpomocne
4- nepotrebujes ziadne naradie specialne, gola, torxy, srobovaky
5- da sa tomu zabranit ze v motorovom priestore odpojis hadice od radiatora a zapojis ich na okruh bez neho. Ale opatrne aby netlacilo vodu proti sebe..
6- skade presne si? Rad vysvetlim co neni jasne pri tomto..

Ondro

iste
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 10:06

cosmo ma pravdu. inak net je plny navodov ako to dat dole a nic neposrat.su tam aj obrazky :D ked budes potrebovat linky,ja ti ich vyhladam.

Cosmo

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 10:27

:smile:

Ono vymenit samotny radiator sa da aj bez vyberania kurenia. (pozn. nevieme ci mas alebo nemas klimu, aky typ radiatora). Ale vymenou docielis len ze ti to nebude dalej tiect. Smrad a vlhko ostane. NON STOP sa ti budu rosit okna + rozozierat auto komplet podlaha.. Mam priestory kde ti to spravit, teraz su sviatky, je aj cas, ale treba ratat ze tak 3 dni bude schnut koberec + - autobus. Je to zalezitost jedneho dna vycistit a pomenit + zlozit, akurat ze niektore veci neurychlis. Ak potrebujes pomoc, napis mi SS

kaspa
Autor témy

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 11:36

Dakujem za ochotu, bohuzial to nepojde lebo som momentalne v Prahe a musim to dat dohromady tu :( (inak pochadzam z Handlovej).

Vyhladam teda tvoj navod a skusim sa na to pozriet. Naradie mam, garaz nie. Ma sa ale oteplit, tak by to nemusel byt taky problem. Auto mozem dosusit v garazi v januari ked pridem domov.

Klimatizaciu nemam, takze podla elitecat.sk to vyzera na tu najlacnejsiu variantu radiatora.

Cosmo

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 12:28

Jasnacka. No da sa dosusit aj v january. Ak chces len menit radiator tak lava strana, das dole ten kusok koberca, odpojis prirubu radiatora, v mot. priestore odpojis 3x hadicu. Vytiahnes prirubu, potom pomaly tahas radiator von. Podla neho kupis dalsi a opakujes postup.

Ak ti natieklo do koberca 5 litrov vody (on nasaje aj 15 litrov :( ) tak ho nevysusis len tak, treba ho odmastit, vytepovat lebo nemrzka je svinstvo. Mne schol pri zdroji salaveho tepla 4 dni dokedy som bol spokojny. Za ten cas som olaminoval a natrel podlahu a teraz viem ze to auto nezhnije.. Ked bude +5 stupnov asi tazko vyschne, a stat celu noc nad nim s fenom je malo :(..

pribehy-nasich-aut/e34-530i-vianoce-1-diel-t22441.html

Tu je moj pribeh, je tam kopec foto ako som to skladal a tak.. Keby ti je nieco nejasne, napis :smile:

Ondro

kaspa
Autor témy

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 13:19

Tvoj pribeh je perfektny - da sa v nom najist vela uzitocnych informacii a auto je nadherne :)
Koberec (ak ho dostanem von) by som mohol susit aj v byte v teple, jediny problem je, ze auto bude stale vonku. Uvidim ked sa do toho pustim ako to bude narocne. Radiator urcite vymenit musim...

EDIT: Este jedna hlupa otazka: Predpokladam, ze musim najprv vypustit cely system (?)

Cosmo

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 15:26

Ahoj, dakujem za pochvalu :-s

Netreba vypustit cely system, cez tu hadicu nevytecie vsetka nemrzka. Nevypustal by som cely system ja osobne. Viac menej sedacky von, volant, stredovy tunel, pristrojovka, odpojit tie bovdeny, kurenie odpoj vlavo dole pod volantom komplet kablovacku, netreba to odpajat naraz (nato som prisiel az ked som to robil druhy krat :), imbusy na vyztuhu co ide popod volant, das dole plasty vsetky co sa daju. Okolo dveri pozor na plasty aby si nepopraskal uchyty, zvlast teraz budu krehke. Dalej treba dat dole kryt z motoroveho priestoru, mas tam 5 srobov na 10ku golu, potom znutra mas o kasnu tiez 2x srob. Palubovku povolit, hore 25 torx, dole 13 gola. Staci nadvihnut, netreba uplne prec davat. Mal by si vybrat kurenie celu kocku von. Potom plynovy pedal uvolnit a pomaly tahas koberec. Ten daj niekomu vycistit :idea: . Znutra auto ocistit, dole tie plasty co idu dozadu pod nohy. Ak je auto hnile, porozmyslaj hned o vyvareni, toto je jedinenca prilezitost ako to spravit dobre a nepokazit interier. Kocku kurenia rozober, parny cistit, vsetko vystriekat savom proti plesni.. Lopatky ventilatora ofukat opatrne. No a ked budes suchy, tak skladas naspat.

Najlepsie ak to robite dvaja ludia, sam to robit je zdlhave, mne vzdy maly brachac pomaha, ide to lepsie.

Inak by tam nemali byt uz moc zadrhle, aspon si nepamatam :mrgreen:

kaspa
Autor témy

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 16:14

Super, dam sa na to asi 25.12., lebo dovtedy makam a vecer ked pridem je uz tma. Nejaku asistenciu zozeniem :) Zatial dakujem a urcite sa este ozvem :)

kaspa
Autor témy

Utorok, 29. Decembra 2009, 21:45

Tak po dlhych hodinach rozoberania som konecne vybral celu kocku kurenia a z nej radiator.
Za pomoc dakujem hlavne Cosmovi, bez neho by som to nerozobral :)
Takto nejak vyzera teraz moje auto:
motor.jpg
pohlad do motorovej casti
motor.jpg (113.79 KiB) 3073 zobrazení

interier.jpg
pohlad na rozobraty interier
interier.jpg (109.84 KiB) 3073 zobrazení

A takto to vyzera doma v kuchyni:
kuchyna.jpg
doma v kuchyni
kuchyna.jpg (119.86 KiB) 3073 zobrazení

V sobotu idem k baagoovi po novy radiator a uz len dufat, ze sa to podari zlozit :-k

Cosmo

Utorok, 29. Decembra 2009, 22:10

:-$

Treba rozobrať už teda aj bedňu s kúrením a vyčistiť, ja som dal savo + parný čistič a je to už podľa mojich predstáv.

Napadá ma jedna vec že TDčko nemusí mať lanko ale môže mať plyn spravený cez potenciometer, otázka aké máš čerpadlo, či elektronické alebo mechanické, ale treba aj veľký koberec von dať a vysušiť ako tak :(

Ale podarilo sa ti to perfektne =D> to sa musí nechať ! Ja som na prvý krát polovicu plastov polámal :(

Milosss

Utorok, 29. Decembra 2009, 22:23

Pokial si dobre pametam co som pocul od otca tak v e34ke je uz TD s elektonickym cerpadlom. A tiez plyn, aspon mne tvrdil ze v nasom 324td je uz cez potenciometer cize ked ma pravdu, nikdy som to neskumal, tak urcite aj v e34ke by mal byt potenciometer.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných