... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
bmwtt.sk

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Re: BMW & Zima

Piatok, 11. Decembra 2009, 21:40

Nove BMW maju seriovo ASC, moc by som sa nebal...

Starsie BMW nemusia mat ASC (mozu), tam je velmi vyhodny samosvorny diferencial na zimu, s klasickym totiz rychlo zahrabes, zapadnes, nie je to dobre. Samozrejme chce to trochu citu a zoznamit sa s tym, vie to ist hodne bokom a rychlo sa utrhne.. Ale ked to clovek dostane do seba, tak si to zamiluje. Nebal by som sa urcite. A urcite by som uprednostnil zadny nahon pred prednym.

Užívateľov profilový obrázok
piit
Auto: e60 530d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 11. Decembra 2009, 21:58

No na to ze byvam v Tarach som v zime nemal nikdy ziaden problem ani na snehu a lade.Milujem bmw a nikdy nechcem ine auto :D

Pežot

Sobota, 12. Decembra 2009, 10:20

Teraz už všetky zadokolky pôjdu spinkať do gáraží nakoľko sneží a budú behať len tie bezpečné fábie :mrgreen:

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Sobota, 12. Decembra 2009, 11:24

Nie je BMW ako BMW a zima ako zima, takze sa Jannciho zastanem, pretoze s byvalymi BMW som mal podobnu skusenost. Na starej E36 stacili vymlatene silenty na napravach, capy a stabilizatory a bol to naozaj adrenalin na tom ist a lahky zadok tomu bohovsky napomahal. E34 sa spravala podobne, Touring bol na tom este horsie. Gumy boli s relativne dobrou hlbkou dezenu. Vela ludi sa o tom presvedcilo ked sa snazia odomna v zime odist. Tam kde trapna Fabia alebo VW nema problem kazde BMW zlyhalo, takze asi tak. Vsetko je to o konkretnej situacii, sneh, lad, pneumatika, technicky stav auta. V niektroych situaciach ma BMW prekvapilo, v inych zase sklamalo.

MEJOGSI
Kraj: Zahraničie

Sobota, 12. Decembra 2009, 12:04

crumar napísal:
Nie je BMW ako BMW a zima ako zima, takze sa Jannciho zastanem, pretoze s byvalymi BMW som mal podobnu skusenost. Na starej E36 stacili vymlatene silenty na napravach, capy a stabilizatory a bol to naozaj adrenalin na tom ist a lahky zadok tomu bohovsky napomahal. E34 sa spravala podobne, Touring bol na tom este horsie. Gumy boli s relativne dobrou hlbkou dezenu. Vela ludi sa o tom presvedcilo ked sa snazia odomna v zime odist. Tam kde trapna Fabia alebo VW nema problem kazde BMW zlyhalo, takze asi tak. Vsetko je to o konkretnej situacii, sneh, lad, pneumatika, technicky stav auta. V niektroych situaciach ma BMW prekvapilo, v inych zase sklamalo.

+1
///e34

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Sobota, 12. Decembra 2009, 12:55

zatim mam jednu zimu za sebou s bmw takze nemozem do toho az tak kecat, nemal som okrem jednej kokotiny problem (sneh ma nechcel pustit vo vysokej rychlosti cez pasy a ma to zacalo tlacit na opacnu stranu cesty kde je priepast)

v crumarovom pripade to bolo mozno compactom, neviem kolko aut mal on, mne to na sedane ide celkom do pohody. nevravim ze idem ako zmyslov zbaveny ale pokial ide clovek normalne a predvida, je mu jedno na com ide. Nevyskriabal som sa akurat do jednoho kopca, kde nebolo odhrnute, 30cm snehu, ziaden posyp, auto nalozene detmi, ale tam skoncili uz aj "ine"auta :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Palike
Auto: BMW 735i

Sobota, 12. Decembra 2009, 13:54

Pani ja sa budem tešíť ked budem môcť sa zapojit s vlastnými skúsenostami do tejto témy ale vzhladom nato že v bratislave je po snehu zmienka iba na fotkách z tatier tak sa mi to asi nepodarí :lol: ale viem uprimne zhodnotit ASC ked dobre naprší a sakra vela to zachráni i moje auto pred značkou :lol:

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 12. Decembra 2009, 14:33

zazil som jednu zimu a dopadlo to tak, ze tam kde predohraby (favorit, 323f, polo) skoncili, ja som presiel bez problemov a bez asc :) ale to mozno aj novymi gumami (winter sport 3D :) )

v zime s BMW je radost jazdit. Ak mas samosvor, ocenis ho pri rozbehoch. Ak ho nemas, ocenis to v zatackach lebo ta nebude tak pretacat. Ja by som ho ocenil tak ci tak, bo racej by som chodil bokom :D

tomanger

Sobota, 12. Decembra 2009, 15:42

Chlapi, ruku na srdce.
Ja sám mám 328i, E36 + samosvor, nemôžem tomu autu nič vyčítať. Je vynikajúce, mám ho pre radosť.
Ale mám aj Toledo 1,9 TDi, 150 PS, 320 Nm a úprimne poviem, že ak by bola nejaká kalamita, tak si beriem Toledo a bembe bude zaparkované v garáži. Niekedy treba vyskúšať aj iné autá, aby si človek vytvoril vlastný názor. Sám mám BMW pre radosť, ale v Seate sa cítim bezpečnejšie a nikdy, podotýkam nikdy ( auto som kupoval nové a mám ho už 4 roky ) som nemal žiaden problém sa niekde dostať. V kalamite, v snehu, s dobrými zimnými pneu ( mám Dunlop 3D ) nevidím problém sa niekde dostať. Ide mi len o to, že všetci máme slabosť pre BMW, ale ostaňme pri realite. Nikoho nezaujímajú rozprávky, ako sa BMW dostalo až na Lomnický štít a lanovka ostala zapadnutá v kosodrevine :smile: .
PS: Pevne verím, že mnohí môj príspevok napadnete a budete písať, ako práve vaše BMW prešťalo všetky iné autá v zime. Sám mám inú skúsenosť. Nechcem, aby to vyznelo, že BMW je v zime neovládateľné, práve naopak, je s ním veľká sranda, čo s predokolkou nezažijete, ale pre kruté podmienky, s cieľom sa niekde dostať na čas, si ja vyberiem predokolku.
Naposledy upravil/-a tomanger v Sobota, 12. Decembra 2009, 18:29, upravené celkom 1 krát.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Sobota, 12. Decembra 2009, 16:30

nebude to tymi gumami? 8-[

ak sa chceme bavit o kalamitach a inych extremov, tak 4x4 a treba zabudnut na predo alebo zado-hraby

tomanger

Sobota, 12. Decembra 2009, 17:14

SurrendeR napísal:
nebude to tymi gumami? 8-[

ak sa chceme bavit o kalamitach a inych extremov, tak 4x4 a treba zabudnut na predo alebo zado-hraby

Náhodou mám aj na BMW pneu Dunlop 3D, takže viem to porovnať. :D
So 4x4 nemám žiadnu skúsenosť, vyjadril som sa k prednému a zadnému pohonu, mám ich obe, takže dávam svoj pohľad na situáciu a ovládanie. Viem, že tí čo majú iba BMW sa budú priečiť a obhajovať zadný pohon, ale ako som už písal, treba vyskúšať rovnocenné auto a vytvoriť si vlastný názor. Netvrdím, že môj názor je ten správny, ale po mnohých skúsenostiach si za ním stojím, mne to vyhovuje takto.
Keby som to hnal do extrémov tak poviem, že vrtuľník to istí, zhora je pekný pohľad na každú zimnú kalamitu. :D
Naposledy upravil/-a tomanger v Sobota, 12. Decembra 2009, 17:19, upravené celkom 1 krát.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Sobota, 12. Decembra 2009, 17:19

no po zime budeme setci mudrejsi :-k vyskusame uvidime... 8)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Pežot

Sobota, 12. Decembra 2009, 17:48

Ja som s predokolkou v zime problém nemal ... no v BA 8-[
Teraz som so zadkom v ZA a bojím sa prvého snehu :lol:
Uvidíme potom :-k

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Sobota, 12. Decembra 2009, 18:31

na snehu s dobrymi zimakmi by si nemal mat problem, ked sa niekam dostat do kopca, podla mna s predokolkou a motorom vpredu sa ovela lahsie dostanes hore, ako s bmw... samozrejme, taky kopec, kde uz bmw nevytiahne (teda niekolko cm vrstva snehu a kopcek uz poriadnejsi), tak predokollu otocit a cuvat...

s bmw a navyse so zadkom si v zime uzijes srandu, ak ta jazdenie bavi, staci predvidat a nemalo by nejak prekvapit... a hlavne rozmyslat, ale to vsade... a kedze asc nemam, tak len hladkam plyn a jazdim na snehu s rozumom (tento rok zatial nic....)
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

mrkwo
Auto: e46/330D touring

Sobota, 12. Decembra 2009, 22:03

S toledom sa citis bezpečnejšie? :shock: :roll: :D ](*,)
Neviem ci sa mam čudovať alebo smiať :shock:
BMW 330D touring
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 225 neregistrovaných