Štvrtok, 19. Novembra 2009, 19:13
donie
Trosku ti ozrejmim niektore veci.
Za prve, niesom uz davno v holandsku. Co sa tyka kolko budikov som opravil, tak to nepocitam ale mozno 50- 60kusov. (a dalsich 50 pre VW/AUDI) Netvrdim ze boli vsetky zo slovenska. Robil som to vela ludom aj z DE a dokonca aj chlapcom z bmwklub.cz. Robim to totiz len ako hobby a vo volnom case, nie pre svoju obzivu, pretoze to by som uz davno skrachoval....
PetoK ma pravdu, ale ty tomu nechapes z jedneho prozaickeho dovodu - nezaoberas sa tym a nemas ani paru co to obnasa. Asi si mylne myslis, ze nato existuje nejaka skola. Ak sa tym zacnes zaoberat hlbsie, tak potom sam uvidis. Kup si 10 pouzitych budikov a mozes trenovat. Ja som ziadnu opravu neodkukal od dedka co mi to robil, ja som si svoje sposoby a metody vytvoril za 3 roky opravovania sam. Venoval som tomu dost casu a penazi a nevidim jeden dovod, preco by som sa mal niekomu s tym zdoverovat. A aby si si nemyslel, ze je to len o peniazoch, tak ti poviem aj to, ze v tomto rady nerozdavam ani za peniaze. Tak isto ako primar operuje niekomu hlavu a neda ti nato navod, tak ani ja na opravu displej, nakolko poskodenia mozu byt rozne. V poslednom case mi chodia na opravu budiky, v ktorych sa uz taki, co si myslia ze to opravia doma na kuchynskom stole so skrutkovacom, hrabali a ked videli ze vsetko zdemolovali, potom ich poslali mne. Bezne dostavam aj budiky s rozbitym sklom displeja, vytrhanymi servomotormi a aj to viem spravit v ramci moznosti. Potom sa s nimi serkam celu noc aby som zato mal par eur, co tebe asi vadi.
Co sa tyka tvojho MID displeju, tieto ja nerobim a pokial viem, tak ani PetoK nie. Dovod u mna je taky, ze je to casovo dost narocne, aj ked ND nato mam. Poznam xy majitelov firiem z celej europy, usa a kanady ktory sa zaoberaju opravami displejov budikov/bc a niektori tieto opravy robia aj u MID displejov. Vyjde to vsak dost draho. Ak to chces dat spravit, aj tak ti viem pomoct, pretoze to pre mna moze spravit jeden "kolega" za bratsku cenu, no displej by som mu musel poslat na opravu. Bohuzial nie je zo slovenska, takze by sa to par dni zdrzalo. No ina alternativa nie je.
Co sa tyka tych dielcov, tie na predaj niesu (aspon nie u mna). Vacsinou su vyrobene na mieru (trebarz ja som si nejake nechal spravit na mieru) a nepredavaju sa kus po kuse, ale vo vacsich kvantitach.