... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

donie

Re: Alfanumericky displej - chybne krystaly

Štvrtok, 19. Novembra 2009, 17:20

ja ti nevravim, ze si cvok, aby si to vytaral. vsetci ste sa to niekde naucili, cize urcite si to aj ty niekde videl....ale nechajme to teda tak, nemusis tarat.....
Tak pocuj, chcem spravit stredny palubak s velkym displejom. Dokazes to? Napis mi rozumnu cenu za robotu a cenu za za suciastky co tam idu. Napis mi to sem, alebo SS. Sem by to mozno bolo lepsie, nech maju aj ostatni ludia predstavu, kolko si maju nachystat peniazkou, S otazkou, ci mozem stat pri tebe, ked to budes robit ta drazdit nebudem..... :-)

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 19. Novembra 2009, 19:13

donie

Trosku ti ozrejmim niektore veci.

Za prve, niesom uz davno v holandsku. Co sa tyka kolko budikov som opravil, tak to nepocitam ale mozno 50- 60kusov. (a dalsich 50 pre VW/AUDI) Netvrdim ze boli vsetky zo slovenska. Robil som to vela ludom aj z DE a dokonca aj chlapcom z bmwklub.cz. Robim to totiz len ako hobby a vo volnom case, nie pre svoju obzivu, pretoze to by som uz davno skrachoval....
PetoK ma pravdu, ale ty tomu nechapes z jedneho prozaickeho dovodu - nezaoberas sa tym a nemas ani paru co to obnasa. Asi si mylne myslis, ze nato existuje nejaka skola. Ak sa tym zacnes zaoberat hlbsie, tak potom sam uvidis. Kup si 10 pouzitych budikov a mozes trenovat. Ja som ziadnu opravu neodkukal od dedka co mi to robil, ja som si svoje sposoby a metody vytvoril za 3 roky opravovania sam. Venoval som tomu dost casu a penazi a nevidim jeden dovod, preco by som sa mal niekomu s tym zdoverovat. A aby si si nemyslel, ze je to len o peniazoch, tak ti poviem aj to, ze v tomto rady nerozdavam ani za peniaze. Tak isto ako primar operuje niekomu hlavu a neda ti nato navod, tak ani ja na opravu displej, nakolko poskodenia mozu byt rozne. V poslednom case mi chodia na opravu budiky, v ktorych sa uz taki, co si myslia ze to opravia doma na kuchynskom stole so skrutkovacom, hrabali a ked videli ze vsetko zdemolovali, potom ich poslali mne. Bezne dostavam aj budiky s rozbitym sklom displeja, vytrhanymi servomotormi a aj to viem spravit v ramci moznosti. Potom sa s nimi serkam celu noc aby som zato mal par eur, co tebe asi vadi.

Co sa tyka tvojho MID displeju, tieto ja nerobim a pokial viem, tak ani PetoK nie. Dovod u mna je taky, ze je to casovo dost narocne, aj ked ND nato mam. Poznam xy majitelov firiem z celej europy, usa a kanady ktory sa zaoberaju opravami displejov budikov/bc a niektori tieto opravy robia aj u MID displejov. Vyjde to vsak dost draho. Ak to chces dat spravit, aj tak ti viem pomoct, pretoze to pre mna moze spravit jeden "kolega" za bratsku cenu, no displej by som mu musel poslat na opravu. Bohuzial nie je zo slovenska, takze by sa to par dni zdrzalo. No ina alternativa nie je.
Co sa tyka tych dielcov, tie na predaj niesu (aspon nie u mna). Vacsinou su vyrobene na mieru (trebarz ja som si nejake nechal spravit na mieru) a nepredavaju sa kus po kuse, ale vo vacsich kvantitach.

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 24. Novembra 2009, 13:37

Neviem aký spôsob pripojenia je v budíkoch na E39 treba to rozobrať ale určite sa to dá zvládnuť..

Tu máš jeden príklad len treba zistiť ako je prepojený display s plošákom...Dajú sa kúpiť aj opravné sady ...

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/543597

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 24. Novembra 2009, 16:16

No... zas ďalší typický free postup, ktorý je už ako som písal vyššie nanič... takto sa to podarí opraviť možno tak v 0,1% prípadov...

airbone

Utorok, 24. Novembra 2009, 16:59

na ten navod (alebo podobnych ktorych je kopa na nete) mozem povedat len toto:
:lol: :lol: :lol:

A nato zeby sa tym nieco dalo opravit zas napodobne: :lol: :lol: :lol:

Presne taketo budiky mi chodia na opravu - take co sa tam vrtali takyto kutilovia co tam popchali rozne kusky kartonov a papierikov, nebodaj aj cvernu. Tych ludi volam magori. Potom ked robim takto zdevastovane budiky, len sa smejem tomu ako dokazu byt niektori ludia blbi. A samozrejme ze potom oprava vyjde na daleko viac bubakov.

Tu na fore som tiez nasiel jedneho "opravara" ktory postupoval podla navodu z internetu a este sa s uzasnym vysledkom aj rad podelil. :lol: Posudte sami:

post224390.html?hilit=pixely%20oprava%20e36#p224390

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Streda, 25. Novembra 2009, 11:34

Prepáčte že Vám kazím kšefty... :mrgreen: :mrgreen:

Už budem ticho..

PetoK

Streda, 25. Novembra 2009, 12:20

Rudkoo napísal:

Už budem ticho..

Ale kde, neber to v zlom... :D ja som len poukázal na zlý návod ktorých je na nete kopa... :lol:

airbone

Streda, 25. Novembra 2009, 18:30

Rudkoo napísal:

Už budem ticho..

Neboj, nekazis. V tomto neni ako. Praveze debata sa mi paci. Ide o to, ze tie navody fakt za nic nestoja, ver mi, vsetky som ich videl. Ide o to, ze ak by mal nato existovat poriadny navod, domnievam sa, zeby to bola dost hruba kniha....

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Novembra 2009, 20:44

OK chalani, ja mam problem ze som do mojho auta dal novu pristrojovu, velky BC, a nic nezobrazuje. BC tam uz bol, len byvali majitel si ho nechal. Ma tam predpripravu, aj packu na volante, cidla, vsetko. Pristrojova doska pasuju zozadu štekre, ukazuje rychlost a otacky. Ziadne udaje ako KM, teplota, ani benzin a teplotu vody nic. Co s tym, treba to len nakodovat alebo to nepojde vobec? :oops: Dik za kazdu radu

A inak je pravda v tom ze to co vieme a iny nie, to si treba nechat pre seba a nepredavat. Spekulantov je primoc..

airbone

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 12:29

Nerozumiem presne co myslis, to akoze majitel z auta vybral budiky, predal ti auto bez budikov a ty si tam dal ine?

Cosmo

Piatok, 27. Novembra 2009, 07:37

Ano presne, kupil som auto uplne hole bez nicoho. Mam teraz budiky a aj velky BC, a potrebujem to rozbehat :oops:

airbone

Piatok, 27. Novembra 2009, 13:02

a bavime sa o E39 alebo E34?

Cosmo

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 14:09

PetoK

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 20:32

Tipujem nejaky hw problem. Ak chceš pojdem niekedy cez tyzden do TN kvoli robote,kukneme to.

airbone

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 21:08

Mozno treba budiky len nakodovat (aj pal.pc).

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 35 neregistrovaných