Nedeľa, 18. Októbra 2009, 00:36
mal som tú česť aj s 540i a taktiež 530d, oba kombi s automatom, s každou som odjazdil niekoľko 100-viek kilometrov, nie je to síce veľa, ale možem povedať nasledovné:
540i - má neuveriteľne nádherný zvuk, osemvalec je osemvalec, výkonu je dosť pri akejkoľvek rýchlosti, ale je to skôr auto pre radosť, na denné jazdenie a hlavne po meste je to trošku luxus, spotreba priemerná bola cca 12,7-13 litrov. Jazdilo sa s tým vačšinou kľudne po meste, na diaľnici keď som dal tempomat na 130 okamžitá spotreba bola 8-9 litrov, paráda
530d - nebol som horlivý zástanca dieselov, ale po zvezení s týmto autom musím zmeniť názor, traktor len pred zahriatím, potom si pekne pradie, nedá sa to porovnať vôbec s motormi TDi, keď je zohriatý takmer ho nepočuť a pri jazde vôbec. V aute je úplne ticho, ani by som nepovedal že sedím v nafťáku. 193 koní plne postačuje, a spotreba pri mimomestskej jazde, čo som išiel stále 130-140 tempomat vyšla v cieli na 6,4 litra, čo je paráda. Pokiaľ niekto viac jazdí jednoznačne najlepšia motorizácia do E39-ny
INSTAGRAM: korado_korado