... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
wattoze
Autor témy
Auto: E39 530d
Kraj: Banskobystrický

Webasto demontaž oprava

Piatok, 9. Októbra 2009, 10:42

Zdravim vás viem že tu je toho popisane o webastach kopa tak dúfam že ma neukamenujete ked založím ďalšiu tému ale potrebujem vedieť ako rozchodiť moje zatiaľ nefunkčné...z už staršich príspevkov som zistil že kde sa nachádza ako sa k nemu dostať a na čo slúži ale ešte som si nie úplne istý či mam iba predhrev motora alebo predhrev s nezávislým kúrením nakoľko nemam od neho diaľkové ovladanie iba mam na BC funkcie HEIZ EIN/AUS , LUFT EIN/AUS a MEMO EIN/AUS a možnosť nastavenia 2 časou spustenia ktoré keď nastavím tak sa rozblika červena kontrolka na BC spustí sa wentilator na kúrení a na webaste ale vždy ide cez kurenie iba studený vzduch aj keď odpojim teplomer a palubný PC mi ukazuje -45° a teplotu nastawim na maximum a ten wentilator na webaste sa mi spúšta stale pri odomknutí zamknutí alebo ak nieje klučik v polohe jedna pri akomkoľvek otvorení dverí pripadne kufra ani počas naštartowaneho motora sa nič nedeje iba bzučí vetrák ktorý po chvíľke stíchne keď bzučí a priložím na výfuk webasta ruku tak cítim ako s tade fučí čistý vzduch kontroloval som aj to malé čerpadielko to po zopnutí tlači do bufika naftu potrebowal by som vedieť ako sa dostanem ku tej žhaviacej sviečke lebo ta bude najskor za vodou lebo som to skúšal s plnou nádržou s dobre nabitou baterkou aj káble som meral mam tam 2 konektory jeden napajanie tam je 12V a na tom druhom mam iba 2 tenke kable ktore idu zrejme do RJ webasta...
Bol by som rad keby mi niekto pomohol to webasto rozbehať alebo mi odporučiť dobrý servis na opravu týchto bufikov....
Prílohy
P011009_18.45[01].jpg
P011009_18.45[01].jpg (80.36 KiB) 4279 zobrazení

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Webasto demontaž oprava

Piatok, 9. Októbra 2009, 13:05

No, bývalý kolega tu v BMW v Žiline je macher na tieto aparáty, poopravoval ich už dosť... často tam bývajú aj chyby na doske elektroniky, a potom to nespustí ohrev...

wattoze
Autor témy

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 10:58

hej len mne by stačilo asi len vymenit tu sviečku....

mr.tommy
Auto: BMW 530d e39
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 12. Októbra 2009, 18:15

tento problem by aj mna dost zaujimal...mam presne ten isty problem.... :?
Žiadne auto neni dokonale, ale BMW je k tomu najblizsie...

wattoze
Autor témy

Pondelok, 12. Októbra 2009, 18:32

zajtra sa na to možno pozrem a ak budem mať čas vyberiem ho a skusim to spraviť potom pridam aj foto....

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Októbra 2009, 20:44

inac dobra tema... hodilo by sa o tom vediet viac..
napriklad mne nejde cerpadlo a ked uz to budes rozoberat tak sa od teba nieco dozvieme.. aspon mna to dost zaujma :|
mna by napriklad aj zaujmalo ci ho mozem zdemontovat a ficat si na aute dalej.. chcel by som vediet na co je napojene, ci na nejaky okruh a tak podobne, ci sa da to cerpadlo oravit... vedel by som o niekom, kto by to mohol opravit, previnut motor a atd...
som zvedaf na foto

salamko01
Auto: BMW 525TDS e34

Streda, 14. Októbra 2009, 21:16

v TT mame autorizovany servis webasto,skusim sa na to popytat

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 14. Októbra 2009, 23:29

trosku OT, ale potrebujem pomoc od niekoho co ma e39 FL s nezavislym kurenim od vyroby. Potrebujem len aby mi nieco kukol, robotka na 10 sekund. Mam nejaky problem a potrebujem nieco porovnat a ujasnit si. Ak sa niekto najde, dajte mi prosim vediet tu alebo do ss.

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Štvrtok, 15. Októbra 2009, 20:21

airbone napísal:
trosku OT, ale potrebujem pomoc od niekoho co ma e39 FL s nezavislym kurenim od vyroby. Potrebujem len aby mi nieco kukol, robotka na 10 sekund. Mam nejaky problem a potrebujem nieco porovnat a ujasnit si. Ak sa niekto najde, dajte mi prosim vediet tu alebo do ss.

keby mi to kua fungovalo mohli by sme to porovnat
aby si bol v obraze, mi to cez pc spojazdil.... sakra neviem mu prist na nick... robil mi aj denne svietenie na dialkace a spojazdnil mi hned aj nezavisle, no len mi povedal ze mi to nepojde bo mam v riti cerpadielko co prehana.. ja neviem co, ci naftu do vebasta alebo kyyyy fras... neviem presne system fungovania, preto sa to chcem dozvediet a pustit sa do opravy a zarovem mi nefunguje ani predhrev.... uz to tu pisem do dvoch tem naraz :lol:

wattoze
Autor témy

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 15:10

Po dlkšom čase som znovu zabrdol do tejto temy.....dal som spravit diagnostiku a zistilo sa ze je zla riadiaca jednotka webasta takže komu sa sprava webasto podbne ako mne ako som pisal hore tak mate asi tieš problem z elektronikou vo webaste...

wattoze
Autor témy

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 15:13

PetoK napísal:
No, bývalý kolega tu v BMW v Žiline je macher na tieto aparáty, poopravoval ich už dosť... často tam bývajú aj chyby na doske elektroniky, a potom to nespustí ohrev...

nemas prsim ta na neho nieaky kontakt by som chcel vediet či sa da riešit niečo z RJ webasta

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 1. Decembra 2009, 11:57

Ja som si to čerpadlo čo prehana vodu opravil doma.....ak je iba zalepené a nie zhorené,tak sa to dá...mne išlo tažko medzi tými klznými podložkami, tak menšia úprava a ide to......ale nič iné na to čerpadle neurobíš.....to čerpadlo je mazane vlastne vodou....to druhé čerpadlo na naftu je elektomagnet a ked kmitá tak posiela naftu k webastu.....ak ide ten elektromgnet tak je to ok....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

mir77
Kraj: Bratislavský

Sobota, 2. Októbra 2010, 12:01

Ahoj, rád bych se zeptal, koupil jsem starší Webasto Thermo Top C z bouračky, tak trošku zajíce v pytli. A pod slovy "chybí výfuk" jsem předpokládal absenci výfukové trubky, maximálně tlumiče. To vše mi sice přišlo v krabici spolu s topením. Ale příruba výfukové trubky, ta zřejmě hliníková věc, která je součástí těla topení je ulomená na úrovni zařízení. Je možnost, to nějak opravit, nebo jsem koupil klump, kterej můžu tak leda hodit do popelnice?

http://img814.imageshack.us/img814/4024 ... openiw.jpg

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Sobota, 2. Októbra 2010, 15:35

mir77: ak mas tu odlomenu cast a je to hlinik, tak to skus dat zavarit, nic za to nedas (par EUR), inak by si to mohol akurat tak rozpredat...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní