... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
marek BMW
Autor témy
Auto: BMW e36 ///M packet
Kraj: Bratislavský

E36/318tds 97´-zapojenie motorovej elektriky

Utorok, 7. Júla 2009, 22:13

Nazdar chalani. Potreboval by som vedieť ako mam zapojiť motorovú elektriku lebo som menil motor a zapájal som ho na pôvodnú elektriku. Samozrejme ako to býva, narýchlo to akurát môžem doj*bať. Keďže som mohol zdvyhák používať každý deň iba na 3 hodiny, tak som si v rýchlosti zabudol označiť ktorý konektor som z kadial vybral ](*,) ](*,) ](*,) (nepredlokladal som, že by sa dalo viac konektorov zapojiť na to isté miesto) #-o . Keď som konečne natlačil motor do autička tak nastal guláš čo a kde mam zapojiť. Tak som to zapojil približne ako mi to podľa dĺžky káblov vychádzalo a potom to prišlo prvý štart a úsmev z tváre my rýchlo zmyzol :( . Budíky my ukázali akurát tak hovno(ani teplota ani kvalita oleja ani otáčkomer ani klímový panel proste nič). Neviem čo s tým mam uroibiť skúšal som prehodiť konektor snímača otáčok na kluke z teplotou vody(to bola približe rovnaká dĺžka) a skúsil som to znovu natočiť. Chvala bohu mi už ukazuje aspoň ručičku nádrže, kvalitu oleja a teplotu vody (aj keď nechápem prečo mám zrazu zo štvrť nádrže trištvrte :lol: ).Ešte potrebujem zistiť, prečo mi neukazuje otáčky motora (neviem či predošlím nesprávny zapojením som niečo pokazil) a nefunguje klímový panel. A aby toho nebolo málo tak som zistil že mi tečie naftové čerpadlo :cry: .Skúste mi s tym poradiť ak mal niekto podobnú skúsenosť, zatial dik
///už chcem aby moj baworacik robil brm brm :lol: ///
BMW e36 318tds touring ///M packet 98´
BMW e36 318tds bostongruen-metallic 97´ EX
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

luky2208
Kraj: Prešovský

Re: E36/318tds 97´-zapojenie motorovej elektriky

Streda, 8. Júla 2009, 09:19

mal si vonku len motor ? ak ano tak daj neake foto a pozapajame :wink: neni problem.

marek BMW
Autor témy

Streda, 8. Júla 2009, 09:58

luky2208 napísal:
mal si vonku len motor ? ak ano tak daj neake foto a pozapajame :wink: neni problem.

Hej hej len motor a elektrika zostala pôvodná. Foto dám až najskôr v pondelok lebo mam baworacika u kamarata v servise a on je teraz na dovolenke #-o . V pondelok pojdem k nemu a urobím nejaké FOTO a musim začať riešiť aj to čerpadlo :wink: . Zatial vďaka čaff :D
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

marek BMW
Autor témy

Streda, 8. Júla 2009, 10:30

Alebo poprípade keby niekto mal nejakú schému zapojenia (skúšal som už sťahovať ale nepodarilo sa mi),jak mam od seba odlíšiť tie konektory ktorý kam patrí, či podľa čísla ktore je na ňom? :-k A prečo mi neukazuje otáčky motora keď dajme tomu už je tam správne zapojený ten konektor(podľa dĺžky kábla mi to už inak nevychádza) a či som mohol pokaziť čidlo otáčok predošlím nesprávnym zapojením :?
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

manasml
Auto: BMW E36
Kraj: Trnavský

Streda, 8. Júla 2009, 15:22

ja ti poradim len tolko ze velmi dobre si daj pozor komu to das robit(myslim tecuce cerpadlo)...lebo na slovensku je naozaj iba par dobrych mechanikov co to rozoberu a dobre aj poskladaju tak aby auticko napr. islo ako aj predtym...a proste dotiahnu vsetko do konca tak ako sa ma...lebo ja som ho dal do nespravnych ruk a cca 2 mesiace som uz bez auta...ale nastastie napriek vsetkym nastraham ho mam uz v dobrych...

marek BMW
Autor témy

Streda, 8. Júla 2009, 20:02

manasml napísal:
ja ti poradim len tolko ze velmi dobre si daj pozor komu to das robit(myslim tecuce cerpadlo)...lebo na slovensku je naozaj iba par dobrych mechanikov co to rozoberu a dobre aj poskladaju tak aby auticko napr. islo ako aj predtym...a proste dotiahnu vsetko do konca tak ako sa ma...lebo ja som ho dal do nespravnych ruk a cca 2 mesiace som uz bez auta...ale nastastie napriek vsetkym nastraham ho mam uz v dobrych...

hej hej to máš pravdu a stojí to strašné peniaze ale našťastie mi oddychuje druhé čerpadlo v garáži. Ale keď si pomyslím koľko je to roboty vymeniť #-o Ale aj tak vďaka za radu :wink:
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

VLADKY242

Streda, 8. Júla 2009, 23:07

a ty chceš čisto len motorovu elektriku čo sa tyka riadenie motora ?

marek BMW
Autor témy

Piatok, 10. Júla 2009, 09:51

VLADKY242 napísal:
a ty chceš čisto len motorovu elektriku čo sa tyka riadenie motora ?

Presne tak :-" . ///napr. konektor ktorý sa nasadí na teplotné čidlo na snímač otáčok, konektor ktorý ide do sania......///(Ja potrebujem vedieť rozlíšiť od seba tie konektory ktory kam patrí a neviem či sa to rozlišuje podľa popisu ktorý je na ňom alebo nejakým iným spôsobom). Ja to mam zapojene ale na hovno tak preto keď zistím jak sa od seba odlišujú tak to prerobím. Nechcem to skúščať len tak nech to nedo...
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

VLADKY242

Piatok, 10. Júla 2009, 21:50

No len podla farby kablov sa to da rozlišiť alebo merat od rj motora :wink: Pozrem ti to :wink:

marek BMW
Autor témy

Sobota, 11. Júla 2009, 10:06

VLADKY242 napísal:
No len podla farby kablov sa to da rozlišiť alebo merat od rj motora :wink: Pozrem ti to :wink:

No to som myslel si myslel aj ja ale všetky káble sú čierne a všetky tie tesniace gumičky v tych konektoroch sú zelené :shock: ale ak by si my vedel nejako s tym pomôcť tak by som bol veľmi rád =D> . Zatial vďaka za ochotu :!: :!: :!: čaff O:)
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

VLADKY242

Sobota, 11. Júla 2009, 21:31

kable maju farbu len su v izolacii vedene a gumičky sa daju dať dole a pozrieť :lol:

marek BMW
Autor témy

Nedeľa, 12. Júla 2009, 10:57

VLADKY242 napísal:
kable maju farbu len su v izolacii vedene a gumičky sa daju dať dole a pozrieť :lol:

Žeby to bolo az take jednoduché? :shock: No uvidím v pondelok alebo útorok idem pozrieť na moje bawo a vyskúšam :wink: . Určite dám vedieť, zatial diky mooooc VLADKY čaff :D
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

marek BMW
Autor témy

Štvrtok, 16. Júla 2009, 18:19

Tak už je to konečne vyriešené :D . Prišli mi to vyriešiť dvaja chalani ktorý robia čerpadlá. Napichli mi autičko na počitač a zistili že som mal prehodené dva káble na snímači otáčok z teplotou vody #-o (aj keď som to mal pred tým tak zapojené a nefungovalo to//asi to bolo vypalenou poistkou ktorú som našiel) a vyriešili mi aj čerpadlo lebo som menil tesnenie na čerpadle nad servomotorom(ktorý reguluje elektronycký plyn)a pod ním. Lenže som nevedel nastaviť otáčky keďže sa nastavujú pohybom toho segmentu a auto mi chytalo strašné točky. Kým to spravili tak sa riadne zapotili a furt ne a ne nastaviť ale keď sa prehodili tie konektory tak to išlo jedná radosť(asi si to čerpadlo potrebuje impulz zo snimača otáčok). Awtičko ide jako hodinky (klop klop). Som šťastný jak blcha. Takže jedna rada: TREBA TO PRENECHAŤ LUĎOM, KTORÝ SA TOMU ROZUMEJÚ :roll: A ešte musim poďakovať VLADKYMU, LUKYMU a MANASOVY za ochotu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BMW e36 318tds - ND:
klik ND 1
klik ND 2
klik ND 3
klik ND 4

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných