... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Martin46 napísal:*nema vyskokotlakove cerpadlo na palivo
*menej nachylny na kvalitu paliva
*nema priame vstrekovanie benzinu(vacsinou)
hokus22 napísal:Mam 530d- disel je mozno viac poruchovy ale su to nove auta a tie opravi su neni caste. cena benzinoveho auta je visia ovela viac zerie... podla mna je d lepsie riesenie, Ked pozeras na peniaze kup diesel ked ich mas dost kup benzin.
alfi666 napísal:No a priame vstrekovanie (injektory - to je ta skratka 330"i") maju hadam vsetky auta po roku 1990![]()
![]()
hokus22 napísal:cena benzinoveho auta je visia ovela viac zerie...
alfi666 napísal:
Mato netaraj... samozrejme, ze aj benzinak ma vysokotlakove cerpadlo - sice netlaci tolko ako common railove, ale ma
Menej nachylny na kvalitu paliva?.. to snad niesam vies, ze ked natankujes na divnej pumpe, tak ti auto nechodi tak ako ma
No a priame vstrekovanie (injektory - to je ta skratka 330"i") maju hadam vsetky auta po roku 1990![]()
EDIT: a aby som dodal... benzinak ma zbytocne vela lambda sond, knock senzor, MAP senzor, zapalovacie cievky, sviecky, volnobezny ventil + potenciometer skrtiacej klapky a kadejaku inu haved co sa tiez rada kazi![]()
![]()
Ovsem suhlasim, ze su menej poruchove
Helldiver napísal:priame vstrekovanie znamena ze benzin je vstrekovany priamo do spalovacej komory pod vysokym tlakom, to maju len niektore najnovsie benziny ako napriklad VW FSI motory, nove 272PS BMW trojlitre atd, tam je treba rovnako vysokotlake cerpadlo ako u dizlov, ale to kazdopadne neni pripad valvetronicoveho 258PS motora, ktory ma ako skoro vsetky benziniaky do roku cca 2005 nepriame (oproti priamemu vstreku hodne nizkotlakove pri ktorom staci tlak robit jedno cerpadlo v nadrzi) vstrekovanie benzinu do sania pred sacie ventily.