... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Peped napísal:Ja mam taky osobny nazor že ako večšina produktov, tmely, silikony, lepidla, proteinove pripravky, creatíny atd. mam potvrdene že su vyrabane, dovažane od jedneho vyrobcu a potom sa dalej balia,farbia, ochucuju, pridavaju nejake veci aby sa to odlišovalo a vydavaju to za svoj vyrobok. Tak isto to je aj s olejom, naftou, benzinom. Proste kupia olej nahadzu tam nejake aditiva aj ked možno 0,1 %/obj. a už to je ich na machruju že prave ich olej je ten najlepsi pre ten a ten motor. Možno to tak nieje nehadam sa, toť môj názor nič viac.![]()
![]()
Peped napísal:Tiež treba brat do uvahy že tie špecifikacie si na obal len tak dať nemohli, museli prejst istými skuškami a ked to prešlo a špecifikacia je dodržana tak je ten olej dobry. Čiže su len dobre a lepsie. Nikdy nevieš či to preslo skuskami daleko za spodnou hranicou alebo s odretými ušami. Radsej budem menit ,,horší,, olej po 10.000km ako lepsi po 20.000-30.000km.
Bikemann napísal:
takze by mi mohli hydrozdvyhatka skor odist? to som nevedel, no nalial som to teraz takze do zimy urcite najazdim tych 10tis km, takze na zimu to mozem vymenit za iny olej, takze 5w-50 bude teda ok?
nech uz mam v tom poriadok
a len pomimo ked sa 10w60 dava do m3jky tak aj potom tam by mohli hydrozdvyhatka v zime skor odist nie?
Skypco napísal:Radsej men lepsi po 15tis. a budes spokojny..., aj motor... :)
Ak chces menit tak men hned..., po 10tis. km uz na redsi olej zabudni...
Pomimo M3-ka ma na to dimenzovane cerpadlo...
Skypco napísal:Presne tak...
Skypco napísal:Zalezi kolko vymen tam je ta 10W60-ka..., ale je velky predpoklad ze by ti zacali klepat hned...