... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pepo286

Re: E46/320D - Aky olej na mensiu hlucnost?

Streda, 13. Mája 2009, 21:31

Peped napísal:
Ja mam taky osobny nazor že ako večšina produktov, tmely, silikony, lepidla, proteinove pripravky, creatíny atd. mam potvrdene že su vyrabane, dovažane od jedneho vyrobcu a potom sa dalej balia,farbia, ochucuju, pridavaju nejake veci aby sa to odlišovalo a vydavaju to za svoj vyrobok. Tak isto to je aj s olejom, naftou, benzinom. Proste kupia olej nahadzu tam nejake aditiva aj ked možno 0,1 %/obj. a už to je ich na machruju že prave ich olej je ten najlepsi pre ten a ten motor. Možno to tak nieje nehadam sa, toť môj názor nič viac. [-( [-( [-(

v podstate mas pravdu ... vela olejov roznych znaciek pochadza z tych istych rafinerii (tych je len zopar na cely svet) .. a odlisuju sa niekedy nielen aditivami .. ale aj tym, aku kvalitu pozaduju od rafinerky 'objednavatelia' ...
niektora znacka ide po cene .. tak aj od rafinerky kupuje menej kvalitny 'hruby' olej .. a pridava menej alebo menej kvalitne aditiva ..
ina znacka zas ide po kvalite a od rafinerky berie 'erste klase' ... a aj tie aditiva su kvalitnejsie .. a to sa premietne aj do ceny ...

ale tiez suhlasim s killian-om v tom ... ze je skoro jedno aku znacku oleja ... skor ide o specifikacie a normy .. ktore by sa mali dodrziavat .. a kym tam nelejete Mogul .. alebo slnecnicovy olej Clever :) .. tak je to v aute na bezne jazdenie jedno ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Streda, 13. Mája 2009, 21:51

Tiež treba brat do uvahy že tie špecifikacie si na obal len tak dať nemohli, museli prejst istými skuškami a ked to prešlo a špecifikacia je dodržana tak je ten olej dobry. Čiže su len dobre a lepsie. Nikdy nevieš či to preslo skuskami daleko za spodnou hranicou alebo s odretými ušami. Radsej budem menit ,,horší,, olej po 10.000km ako lepsi po 20.000-30.000km.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Skypco
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Mája 2009, 23:08

Peped napísal:
Tiež treba brat do uvahy že tie špecifikacie si na obal len tak dať nemohli, museli prejst istými skuškami a ked to prešlo a špecifikacia je dodržana tak je ten olej dobry. Čiže su len dobre a lepsie. Nikdy nevieš či to preslo skuskami daleko za spodnou hranicou alebo s odretými ušami. Radsej budem menit ,,horší,, olej po 10.000km ako lepsi po 20.000-30.000km.

Radsej men lepsi po 15tis. a budes spokojny..., aj motor... :)

Bikemann napísal:

takze by mi mohli hydrozdvyhatka skor odist? to som nevedel ;) , no nalial som to teraz takze do zimy urcite najazdim tych 10tis km, takze na zimu to mozem vymenit za iny olej, takze 5w-50 bude teda ok?
nech uz mam v tom poriadok :D

a len pomimo ked sa 10w60 dava do m3jky tak aj potom tam by mohli hydrozdvyhatka v zime skor odist nie?

Ak chces menit tak men hned..., po 10tis. km uz na redsi olej zabudni...

Pomimo M3-ka ma na to dimenzovane cerpadlo...

Bikemann

Streda, 13. Mája 2009, 23:11

Skypco napísal:
Radsej men lepsi po 15tis. a budes spokojny..., aj motor... :)

Ak chces menit tak men hned..., po 10tis. km uz na redsi olej zabudni...

Pomimo M3-ka ma na to dimenzovane cerpadlo...

no menit hned nemozem, lebo som tu 10w60 lial teraz pred par dnami novy, a pred tym tam bol jazdeny tiez 10w60,
takze potom tam uz nemam davat radsej redsi na zimu???? dikk

Skypco

Streda, 13. Mája 2009, 23:15

Presne tak...

Bikemann

Streda, 13. Mája 2009, 23:34

Skypco napísal:
Presne tak...

ok takze uz tam budem davat len 10w60, dobre vediet. Ale asi mam pocitat stym ze mi skor odidu tie hydrozdvihatka ze? :( co by sa stalo ked by sa dal redsi?? odislo by daco?

Skypco

Streda, 13. Mája 2009, 23:43

Zalezi kolko vymen tam je ta 10W60-ka..., ale je velky predpoklad ze by ti zacali klepat hned...

Bikemann

Streda, 13. Mája 2009, 23:50

Skypco napísal:
Zalezi kolko vymen tam je ta 10W60-ka..., ale je velky predpoklad ze by ti zacali klepat hned...

co viem ja tak 16000km, o kolko viac to neviem, neklepe nic ide super :-({|=

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných