... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pablo_s napísal:subjektivny pocit z auta hlavne po chipe je pre mna dost podstatny, hlavne vtedy ked na aute jazdych dlhsie vsimnes si kazdu aj mensiu zmenu vo vykone, napr. ked som posadil do mojeho auta kamosa a po case som mu zapol klimu tak mi tvrdil, ze si nevsimol ze auto sa sprava uplne inak, ale ja som citil ze to auto ide uplne inak, tak taky isty pocit bez ohladu na graf by si mal mat aj ty, tzn. to ze je na grafe pekna krivka je jedna vec ale moze sa stat, ze sa sice krivka zmeni ale ty osobne z toho auta nemas taky pozitivny dojem ako by si od tej krivky cakal, proste mne na nafte ktoru som teraz vymenil za benzin vadi ta turbo diera ktoru to oproti benzinu ma aj ked krivky motorov aj vykon v NM a kW je neporovnatelny, benzin mi sedel podstatne viac, takze ten chip nechcem kvoli vykonu ale skor kvoli tomu aby sa ta turbodiela skratila a auto sa spravalo lepsie hlavne v nizsich otackach a islo v spodnych otackach viac za plynom tak ako to bolu u benzinu.. viem ze to chipom nedosiahnem a nikdy z toho nebude benzin ale ak by to malo pomoct hlavne v tomto tak by som to skusil a ked sa pozries na graf tak zistis ze prave v nizkych otackach tak nieje takmer ziadny rozdiel ale podla teba ako majitela chipnuteho auta tam rozdiel vidis a to je pre mna podsdtanejsie ako to co vidim na grafe... :)))
pablo_s napísal:samozrejme sa nebavime o turbomotoroch v oboch prevedeniach ale o turbe nafte 4 valce a o 6 valcovom klasickom benzine...
remo napísal:martin: amen, krasne zhrnutie, toho co som sa snazil povedat :):)
uz som raz napisal ze po chipe sa to zmenilo neporovnatelne v celom spektre a narast je citelnejsi a skor ako v serii.