... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Januára 2009, 20:47

Nevahaj ani sekundu plyn je super zalezitost mam ho v M5 e39 a je to parada 400PS a jazdim skoro zadarmo.Uz zopar chalanov z bmwklubu zmenilo nazor na plyn ked som ich previezol. :wink:

I-V-K
Auto: BMW 525iA
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 8. Januára 2009, 14:49

ras11 napísal:
plyn bol nanic kym boli podtlakove splynovace, dnes tu mame sekvencne vstrekovanie, kedy ti funguje aj povodna riadiaca jednotka motora, chyby atd a plyn je vtrekovany...
chlapi ktori tomu nerozumiete ale pred 6 rokmi ste poculi ze plyn je na hovno prestante zavadzat ostatnych, radsej si to nezavislo nastudujte - odporucam cesky bmw klub, je to tam do detailov rozobrate. Verte ze keby to bola az taka ..ujovina tak yb to nepchali este aj do Porsche Cayenne...

Bracho ma plyn vo Volve S80 2,9 Biturbo benzin, najazdenych dokopy okolo 350.000km z toho s plynom asi 80.000km a bez problemov, bez zjavnych ubytkov vykonu s tym ze si to sam vie cez note nastavovat a ladit - jazdi za menej ako ja a s podstatne vyssim vykonom...

Osobne slintam po e39 M5 a verte mi ze by som tam dal bez vahania plyn - dolezite je ako to niekto urobi, nie ze ci ano/nie...

V tom suhlasim, vzdy je dolezite AKO...a to teraz nemyslim len na ten plyn. Ale zaujimavy prispevok, o tom sekvencnom vstrekovani si nieco precitam. No kazdopadne osobne by som si plyn nedal, aj keby mam usetrit polovicu, co by som pri mojom jazdeni urcite vela usetril...lubim vonu benzinu :D
ex VW Polo GTI
ex Audi A3
ex Volvo S80 2.5D
BMW 525iA - the best I`ve ever had ;)

Britt
Auto: BMW 530 i Touring

Re: Da sa dať LPG na 530i ? (e39)

Nedeľa, 14. Februára 2010, 15:52

Pozdravujem Vas priatelia.
Tuto otazku ohladom plynu riesim aj ja. Vlastne som ju vyriesil. Tento tyzden som si doviezol BMW 530i Touring automat 2002 a uz som sa dohodol na prestavbu plynu. Budem to robit v autogase. Cena ma byt do 1600 eur. Pri dnesnej cene plynu cca. 0,400 eur. nie je co rozmyslat. Mam kamosov co jazdia na plyn Humerom ale aj VW Touareg a Porsche Caynne. Vsetci si to pochvaluju. Naklad na prestavbu je sice drahsi ale vraj sa velmi rychlo vrati. Na prestavbu by som mal ist druhy marcovi tyzden. Nakolko rastie pocet zaujemcov na prestavbu caka sa na termin 2 - 3 tyzdne. Po prestavbe mozem dat info kolko to cele stalo a ako rychlo som to vybavil na uradoch.

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 15. Februára 2010, 22:52

Ja len dodam že ak by som prestavoval auto na plyn, tak nie len preto aby som ušetril a na nič iné nehľadel. Áno dnes vieme spraviť skoro všetky benzínové motory na pohon plynom, autá idú pekne, výkon neklesne, dá sa výrazne ušetriť na nákladoch do pohonných hmôt. Ale jedna skupina ľudí z tých dvoch zabúda že treba venovať aj zvýšenú starostlivosť. Treba prehliadky plyn. zariadenia, treba častejšie meniť sviečky, treba meniť olej, treba ísť občas aj na benzín, zanáša sa palivová rampa, pri zanedbanej údržbe sa to celé ,,jebe,,. Proste ak mám plyn a nič nezanedbávam, časť z peňazí čo ušetrím, opäť doprajem autu na údržbe, tak potom sa môžem voziť vysmiaty od ucha k uchu... A skupina ľudí ktorá LPG len pláta dieru v rozpočte a peniaze čo ušetria vlastne ani neušetria, lebo sú ,,neviemkde,, tak tá skupina potom občas draho zaplatí za servis svojho auta...

Takisto je pravda, overená že sa dá legálne zapísať LPG do 99% osobných automobilov..

Asi všetko čo som chcel napísať pôvodne v skratke k tejto téme...

Britt

Utorok, 16. Februára 2010, 08:41

Cosmo suhlas s tebou ale to co som konzultoval o udrzbe a starostlivost plynoveho zariadenia zo servisom ktory mi bude plyn montovat nie je vobec hrozne a drahe ako si to opisal. Ja najazdim rocne okolo 35 - 40 tisic km a mne sa to teda poriadne oplati. Chalani čo to jazdia už dlhšie zatial len chvalia a vraj udržba je v pohode. Dokonca vraj nemenia sviečky ako píšeš a ani olej. Jedinu vec ktoru často kontroluju je nejake sitko ktore sa može zanášať ak sa tankuje nekvaltny plyn. Vraj na to treba davat pozor. No a plynove zariadenie v aute sa musi kontrolovat každý rok. Je vraj preukazane že jazda na plyn je ovela šetrnejšia k motoru a motor sa značne menej opotrebuvava! Neusadzaju sa v ňom karbonove a ine častice ako pri jazde na benzín. Nehovoriac o fakte že cca. v roku 2012 budu auta ktore používaju ekologické paliva zvýhodňované napr. na dialničných poplatkoch a cestnej dani. Je to aj v smerniciach EU. Naša krajina sa ich zaviazala zaviesť do praxe do roku 2012.

Cosmo
Auto: E53

Utorok, 16. Februára 2010, 10:07

Ja som vôbec nepovedal/nenapísal že je to nákladné. Už len z toho dôvodu že je rozdiel mať na LPG fábiu alebo Hummer. Cena servisu (oleja, sviečok) je rozdielna. A takisto majitelia týchto áut majú iné vnímanie peňazí. Udržovať to nie je nákladné, určite viac človek ušetrí ako do toho dá. Ale je to to minimum čo je dobré robiť. Asi tak ako keď si človek dá každý deň čajovú lyžičku ľanových semienok... Dokopy ho to nič nestojí a podľa múdrych kníh bude žiť dlhšie :smile:

matyson
Auto: e84 X1

Utorok, 16. Februára 2010, 10:48

Treba kalkulačku,komu sa to oplatí ,mne ani náhodou,návratnosť 20 rokov.

Britt

Utorok, 16. Februára 2010, 11:13

Cosmo suhlas s tebou tak ako pises. Je jasne ze si musi kazdy dobre prepocitat kolko najazdi za rok a ci sa mu to oplati.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 16. Februára 2010, 11:39

matyson napísal:
Treba kalkulačku,komu sa to oplatí ,mne ani náhodou,návratnosť 20 rokov.

ja jazdim ciste mesto, 2000 km mesacne a mam navratnost 6 mesiacov.
cim vacsia spotreba, tym rychlejsia navratnost.

dovolim si vypocitat kolko jazdis :)
1400 eur nech je cena instalacie, to je 70 eur rocne, co je ca 6 eur mesacne.
cize mesacne musis usetrit 6 eur.
Ak natankujes 11 litrov benzinu po 1.1 = 12.1 E
ak natankujes 10 litrov plynu a liter benzinu: 11*0.4 = 4.4 E + 1.1 E = 5.5 E
ak mesacne tankujes 11 litrov benzinu, tak mesacne najazdis cca 100 km.

To znamena ze sa ti neoplati drzat auto, lebo strata hodnoty a poplatky za drzanie su vacsie
ako keby si sa vozil taxikom.. :P
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

matyson

Utorok, 16. Februára 2010, 19:51

super kalkulacka,momentalne za posledne 23 dni O.km! :cry: Ale to len kvoli vodnej pumpe,auto caka na opravu.No vies mam to auticko len ako konicek LASKU,ako niekto veteran.Do prace mame ](*,) Fabiu.

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 17. Februára 2010, 00:28

matyson napísal:
super kalkulacka,momentalne za posledne 23 dni O.km! :cry: Ale to len kvoli vodnej pumpe,auto caka na opravu.No vies mam to auticko len ako konicek LASKU,ako niekto veteran.Do prace mame ](*,) Fabiu.

ak je ta fabia kvoli spotrebe a je na benzin, tak na 540ke by si jazdil na plyn za rovnako alebo menej ked neratam potrebnu investiciu..
ale suhlas, ak mas to mas vikendovku a chces ju setrit, tak nie je dovod pchat tam plyn..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

matyson

Streda, 17. Februára 2010, 08:31

BlackMW napísal:

ak je ta fabia kvoli spotrebe a je na benzin, tak na 540ke by si jazdil na plyn za rovnako alebo menej ked neratam potrebnu investiciu..
ale suhlas, ak mas to mas vikendovku a chces ju setrit, tak nie je dovod pchat tam plyn..

dereme fabiu a filcku do prace,nejde tam len o spotrebu,ale aj udrzbu,amortizaciu.Preco svoje ked mame na to firemne.

foxik666

Štvrtok, 18. Februára 2010, 15:28

tiež dam plyn do 540 urcite... uz len tych 1300€ na montaž...
BMW M5 e60
BMW 545i LPG automat 2005

EX- BMW 550i LPG manual 2006
EX-BMW e39 M5 LPG 1999
EX-BMW e61 525d 2004
EX-BMW e65 745i 2003
EX- BMW e39 540i 6 kvalt 1999
EX -BMW e39 528i 1999 manual

sesto
Auto: BMW 530i E39

Nedeľa, 21. Februára 2010, 21:41

zdravim
Ja chchcem tiez LPG do svojho.Preto som kupoval benzin.Len jednu vec som nedoriesil a som nad nou nerozmyslal.Pod rezervou mam cerpadlo pre nivelacny system a teraz neviem co s nim :?
neriesil to tu niekto?Premyslam to prelozit do lava miesto CD menica ten pojde aj tak prec nakolko pojde radio na MP3.
Dik za kazdu radu.

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Nedeľa, 21. Februára 2010, 23:06

Chalani, ešte taká vec, stále platí to všeobecné nariadenie, že LPG autá nesmú do krytých garáží? A aké ďalšie nevýhody má ešte plyn?
Viem len o týchto:

- tankovať plyn sa nedá všade a musí ho vždy tankovať obsluha (môže spôsobiť dlhšie hľadanie správnej pumpy napr. v zahraničí a dodatočné čakanie na obsluhu)
- nemožnosť využívať podzemné garáže ( ??? )
- nutnosť štartovať na benzín v tuhších mrazoch ( to som len počul niekde )

sú nejaké ďalšie?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných