... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
bmwtt.sk

palo
Auto: e34
Kraj: Bratislavský

Streda, 7. Januára 2009, 11:09

array napísal:
niekto zapisane ma, niekto nie. zalezi to od STK, ci ich vtedy ked sa ta chlap pyta "co to auto ma za vybavu" nadiktujes. samozrejme ze cinanov ti asi nebude chciet zapisat, stretol som sa stym u nas na STK. ja tusim zapisane nemam, lebo je kopec auto co jazdi po cestach maju odvyroby xenony a zapisane niesu. ja mam hella s cockou, el.nastavenim atd, a mam od nich doklad o vyhlaseni o zhode pre EU. v podstate aj ku kvalitnym al. diskom sa davajju podobne vyhlasenia o zhode, cim sa na zaklade smernice EHK a prislusneho predpisu povoluje pouvzivanie daneho vyrobku. takze myslim, ze kvalitne "neprave xenony" by to mali takisto mat.

mimochodom na druhom aute nemam zapisane 20" kola v TP, nosim len tento doklad a bolo a je to v pohode.

tak zapisu ti len origo homologizovane veci a potvrdene od vyrobcu.ak ma niekto zapisane nieco ine tak ma stastie alebo dobrych znamych.
a ak mas hid sadu tak vsetko zalezi len od policajta ci ta za to zdrbe alebo nie ale dovolene to nieje takze ti kludne ak niesi schopny zavadu na mieste odstranit zobrat papiere.mam to z prvej ruky
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 7. Januára 2009, 12:22

airbone napísal:
kua, zas sa tu riesi tuzing?

a cudujes sa ? povedz mi aky mam dovod vygrcat 30 litrov za origo Hella Xenony
ked ma za to budu rovnako buzerovat ako za HID sadu ?
v kazdej normalnej EU krajine kupis, ak to ma E-cko namontujes a jazdis,
(myslim teraz cele svetlo, bez zasahov do svetla ako v pripade HID)
ak to ma ABE, namontujes, ides zapisat na TUV a jazdis..
u nas s dielom homologizovanym pre celu EU neprejdes cez STK,
naopak prejdes s ubohym technickym stavom a zapises akurat tak bacov k...t..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

placo7

Streda, 7. Januára 2009, 13:38

Tvorca zakona je lama a vie len to, ze HID sady montovane tuzermi do FABII (klasicke paraboly) ho oslnuju pri spiatocnej jazde z mejdanu. Rovnako vsak FABIE oslnuju aj bez xenonov - pricom im (čechom) tie svetla presli cez EHK - to je zaujimave.

Ostrekovace:
podla mna je to kravina. Na niektorych autach sa ostrekovac svetiel pusta po 5 nasobnom spusteni ostreku okna. Je zname, ze aj ked neumyvas predne okno - svetla mozes mat spinave od cesty t.z. ze aj tak dochadza k zlemu odrazu svetla.

Nastavovanie:
Pokial viem, ze mam nalozeny plny kufor a k tomu 2-och ludi vzadu, tak je logicke, ze si svetla prestavim a nepotrebujem na to ziadnu elektroniku, ktora to spravi za mna.

Moj nazor je, ze pokial HID sadu umiestnim do sosovky - nemozem osvetlit nikoho v protismere (pokial mam dobre nastavene svetla). Xenony mam nahodene v aute aj ja a jazdu bez nich pokladam za riziko - hlavne ked ti z krajnice vyskoci lesna zver, alebo "neosvetleny idiot v ciernej bunde"

alfi666

Streda, 7. Januára 2009, 13:49

placo7 napísal:
Moj nazor je, ze pokial HID sadu umiestnim do sosovky - nemozem osvetlit nikoho v protismere (pokial mam dobre nastavene svetla). Xenony mam nahodene v aute aj ja a jazdu bez nich pokladam za riziko - hlavne ked ti z krajnice vyskoci lesna zver, alebo "neosvetleny idiot v ciernej bunde"

A moj nazor je, ze kazdy kto tuzi po xenonoch, nech kupi rovno take auto ktore je nimi vybavene ;)
Darmo to ty mas spravene normalne a bezpecne, ked je 100 dalsich debilov, co to maju spravene tak ako to maju....

HID sady do plynu! 8) 8)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Streda, 7. Januára 2009, 16:19

alfi666 napísal:
A moj nazor je, ze kazdy kto tuzi po xenonoch, nech kupi rovno take auto ktore je nimi vybavene ;)
Darmo to ty mas spravene normalne a bezpecne, ked je 100 dalsich debilov, co to maju spravene tak ako to maju....

HID sady do plynu! 8) 8)

nie kazdi ma na take auto :) ruku na srdce..
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Januára 2009, 16:22

BlackMW
Moj nazor na prerabky xenonov je jasny a uz som sa o tom vyjadril nedavno v podobnej teme. Mas svietit tym cim mas podla zakona. Co je na tom zle? Ak si kazdy bude montovat na auto co mu nebo znesie, tak budeme mat na ceste anarchiu. Ja si potom namontujem dopredu tu tociacu sa debilinu co ma vpredu kombajn a budem sa vyhovarat, ze sa mi s tym lepsie jazdi, tak preco by som si to tam nedal. Tieto temy o cinskych xenonoch su vzdy len plne vyhovoriek a alibizmu. Je povinnost mat na aute xenony alebo co? Ziadny zakon ti neuklada ze ich musis mat, tak sa nevyhovaraj preco by si ich mal kupovat za 30tisic. Kazdy tu mudruje o bezpecnosti, ake je to bezpecne jazdit s xenonmi, ze mu lietaju srny do cesty a neviem co este. Uz s normalnym svetlom sa jazdit neda, to je nebezpecne.. Tak chodte ku ocnemu a naucte sa jazdit bezpecne vy sami, nevyhovarajte sa voloviny. Mna takyto prerabkovi dementi osvetlili uz X krat a mozem byt rad, ze som v tej chvili nahodou nezabil nejakeho chodca alebo cyklistu co sa ponevierali okolo cesty. Okrem toho, ako bolo spomenute, xenonove svetla maju mat ostrekovace a nivo. Bez toho si OUT. A este nieco - ak si myslis ze v zahranici si mozes nahodit na auto co chces, tak si na velkom omyle. Hovorim z vlastnych skusenosti, nie z brucha.

Placo7: Ty kokso, ty rubes na nobelovu cenu. Nazory ala materska skolka.
Ty povazujes za riziko jazdit bez xenonov, ja zas povazujem za ovela vacsie riziko, ze sa na ceste vyskytuju taki ako ty.

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Streda, 7. Januára 2009, 16:30

airbone napísal:
BlackMW
Moj nazor na prerabky xenonov je jasny a uz som sa o tom vyjadril nedavno v podobnej teme. Mas svietit tym cim mas podla zakona. Co je na tom zle? Ak si kazdy bude montovat na auto co mu nebo znesie, tak budeme mat na ceste anarchiu. Ja si potom namontujem dopredu tu tociacu sa debilinu co ma vpredu kombajn a budem sa vyhovarat, ze sa mi s tym lepsie jazdi, tak preco by som si to tam nedal. Tieto temy o cinskych xenonoch su vzdy len plne vyhovoriek a alibizmu. Je povinnost mat na aute xenony alebo co? Ziadny zakon ti neuklada ze ich musis mat, tak sa nevyhovaraj preco by si ich mal kupovat za 30tisic. Kazdy tu mudruje o bezpecnosti, ake je to bezpecne jazdit s xenonmi, ze mu lietaju srny do cesty a neviem co este. Uz s normalnym svetlom sa jazdit neda, to je nebezpecne.. Tak chodte ku ocnemu a naucte sa jazdit bezpecne vy sami, nevyhovarajte sa voloviny. Mna takyto prerabkovi dementi osvetlili uz X krat a mozem byt rad, ze som v tej chvili nahodou nezabil nejakeho chodca alebo cyklistu co sa ponevierali okolo cesty. Okrem toho, ako bolo spomenute, xenonove svetla maju mat ostrekovace a nivo. Bez toho si OUT. A este nieco - ak si myslis ze v zahranici si mozes nahodit na auto co chces, tak si na velkom omyle. Hovorim z vlastnych skusenosti, nie z brucha.

Placo7: Ty kokso, ty rubes na nobelovu cenu. Nazory ala materska skolka.
Ty povazujes za riziko jazdit bez xenonov, ja zas povazujem za ovela vacsie riziko, ze sa na ceste vyskytuju taki ako ty.

Ver tomu,ze aj ten co ma cocku ta osvetli..nie kazdi ale osvetli..
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

alfi666

Streda, 7. Januára 2009, 16:30

Rimi napísal:
nie kazdi ma na take auto :) ruku na srdce..

Samozrejme, ze nie kazdy nato ma... ale ked na nieco nemam, tak musim byt bez toho ;)

Nasli by sa aj ludia co si vedia vyrobit koleso... no a keby mu na ceste uletelo a kvoli tomu by sa zrazil stebou, tak neveim, ze ci by sa ti pacila vyhovorka, ze on "nemal peniaze na origo hlinikovy disk, tak si ho vysustruzil" ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

compact
Autor témy
Auto: E60 530i LCI
Kraj: Trnavský

Streda, 7. Januára 2009, 16:42

hmm, takze je to asi jasne, bud vyhodim tie HID startery a dam do cocky halogen, alebo sa necham pokutovat
ked tam jebnem 4300k vybojky tak ani nebudu vediet ze mam xenony a...zevraj v noci je snimi lepsie vidiet ako zo 6000k, o com aj trochu pochybujem, opravte ma ak sa mylim

uvidim...som zvedavi ci to stou cockou ukecam #-o

zaujimalo by ma aku by som mohol dostat pokutu a ci zoberu aj TP
Obrázok

airbone

Streda, 7. Januára 2009, 16:49

Rimi napísal:
Ver tomu,ze aj ten co ma cocku ta osvetli..nie kazdi ale osvetli..

To je pravda. Verim ze viac je tych co neosvetluju, ale povedz mi, co s tymi ostatnymi? Jeden za vsetkych, vsetci za jedneho - tak to uz chodi. Je zrejme ze osvetluju hlavne ti, co maju prerobene svetlomety, tak preto je to nelegalne. Policia asi nema kapacitu nato, aby riesili na mieste vyhovorky typu "to osvetluju ti co maju fabie, nemaju cocku alebo co si nevedia nastavit svetla apd". Asi by to smiesne vyzeralo ak by zakon hovoril to, ze mozes mat aj prerobene svetla, ale len ak nikoho neosvetlis, nie? To by sa rovnalo nezmyslu typu ze zbran moze drzat a nosit kazdy aj bez zbrojneho preukazu, ale len dokym nikoho nezabije alebo nepostreli.

alfi666

myslim ze s tvojim poslednym prispevkom suhlasim. nikto nikomu nekladie za povinost aby mal namontovane xenony.

airbone

Streda, 7. Januára 2009, 16:51

compact napísal:
hmm, takze je to asi jasne, bud vyhodim tie HID startery a dam do cocky halogen, alebo sa necham pokutovat
ked tam jebnem 4300k vybojky tak ani nebudu vediet ze mam xenony a...zevraj v noci je snimi lepsie vidiet ako zo 6000k, o com aj trochu pochybujem, opravte ma ak sa mylim

uvidim...som zvedavi ci to stou cockou ukecam #-o

zaujimalo by ma aku by som mohol dostat pokutu a ci zoberu aj TP

4300K je samozrejme v noci lepsie vidiet nez 6000K. 4300K je standard co sa dava do aut od vyroby, tak preco asi? vsetko co je nad 6000K je len tuzing...

kamelot
Auto: BMW E46 330dT
Kraj: Košický

Streda, 7. Januára 2009, 17:03

alfi666, airbone suhlasim s vasimi prispevkami. je to viac ako neprijemne ked v noci vybehne oproti cloveku golfik, oktavka alebo hoci aj BMW s parabolami s HID sadou...
vsade sa pise ako policajti kontroluju dorabane xenony, ale vo vysledku na to kaslu... aspon som osobne nepocul o nikom, kto by mal problemy a poznam ludi co maju HID a dokonca nemaju ani cocku a svieti im to vseliako, len nie tak ako by malo. a o tom ze tak jazdit je vacsie riziko ako bez xenonov asi ani nemusim pisat (pre placa7).
Obrázok
E46 330dT Orientalblau

Ivanko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 7. Januára 2009, 19:11

Vyzera to tak ze vyberam HID a davam H7. Skoda. :cry:

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Streda, 7. Januára 2009, 19:22

podla mna svieta obyzajne ziarovky 100W lepsie ako xenony....kamarat to ma v aute svieti to super nikto ho za to nedojebe a nikoho ani neoslnuje s tym......
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

placo7

Streda, 7. Januára 2009, 19:54

2 airbone:

zivo si Ta viem predstavit....tipek s "brejličkami" (nemam nic proti okuliarom - zvacsa su mi taki ludia sympaticky (ty to ale isto nebudes)), ktory nema ani svoje auto a ak Ti ho aj tatko niekedy pozicia, tak nie na noc - lebo sa boji aby si mu ho neroztrieskal. Podla tvojich slov tipujem, ze mas najazdene po noci asi tolko ako ja nacuvane za dna. A ty ides moralizovat ludi co si maju dat a co nie? Apropo - tukni do wikipedie a zisti si za co sa Nobelova cena udeluje a potom vypisuj na fora podobne nezmyslne keci. Ty sa bojis ludi ako som ja - a ja radsej pridam aby som obehol takych weekendovych vodicov ako si TY - aby som sa vyvaroval nejakemu schaoseniu, ktore mozes kludne vyrobit.

2 Rimi:

dalsi prikyvovac......nikdy si nevidel svietit xenon v sosovke. Ani raz sa mi nestalo, ze by mi niekto blikol ze svietim vysoko a oslnujem......nie som tuzer a nemam 8k xenon

2 kamelot:

o bezpecnosti nepis, lebo o nej vela nevies.....Skus zrazit jelena, ktory Ti vbehne do kabiny parohami a potom pis na fore ako si ho nevidel na krajnici......

2 all:

tiez mi vadi, ked vidim xenon, ktory osvetluje (stane sa ze aj origo). Je to ale podobne aj s klasickym svetlom, ktore je nastavene tak ako maju napr. pani airbone a Rimi.

Dakujem za pochopenie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných