... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
array napísal:niekto zapisane ma, niekto nie. zalezi to od STK, ci ich vtedy ked sa ta chlap pyta "co to auto ma za vybavu" nadiktujes. samozrejme ze cinanov ti asi nebude chciet zapisat, stretol som sa stym u nas na STK. ja tusim zapisane nemam, lebo je kopec auto co jazdi po cestach maju odvyroby xenony a zapisane niesu. ja mam hella s cockou, el.nastavenim atd, a mam od nich doklad o vyhlaseni o zhode pre EU. v podstate aj ku kvalitnym al. diskom sa davajju podobne vyhlasenia o zhode, cim sa na zaklade smernice EHK a prislusneho predpisu povoluje pouvzivanie daneho vyrobku. takze myslim, ze kvalitne "neprave xenony" by to mali takisto mat.
mimochodom na druhom aute nemam zapisane 20" kola v TP, nosim len tento doklad a bolo a je to v pohode.
airbone napísal:kua, zas sa tu riesi tuzing?
placo7 napísal:Moj nazor je, ze pokial HID sadu umiestnim do sosovky - nemozem osvetlit nikoho v protismere (pokial mam dobre nastavene svetla). Xenony mam nahodene v aute aj ja a jazdu bez nich pokladam za riziko - hlavne ked ti z krajnice vyskoci lesna zver, alebo "neosvetleny idiot v ciernej bunde"
alfi666 napísal:A moj nazor je, ze kazdy kto tuzi po xenonoch, nech kupi rovno take auto ktore je nimi vybavene
Darmo to ty mas spravene normalne a bezpecne, ked je 100 dalsich debilov, co to maju spravene tak ako to maju....
HID sady do plynu!![]()
airbone napísal:BlackMW
Moj nazor na prerabky xenonov je jasny a uz som sa o tom vyjadril nedavno v podobnej teme. Mas svietit tym cim mas podla zakona. Co je na tom zle? Ak si kazdy bude montovat na auto co mu nebo znesie, tak budeme mat na ceste anarchiu. Ja si potom namontujem dopredu tu tociacu sa debilinu co ma vpredu kombajn a budem sa vyhovarat, ze sa mi s tym lepsie jazdi, tak preco by som si to tam nedal. Tieto temy o cinskych xenonoch su vzdy len plne vyhovoriek a alibizmu. Je povinnost mat na aute xenony alebo co? Ziadny zakon ti neuklada ze ich musis mat, tak sa nevyhovaraj preco by si ich mal kupovat za 30tisic. Kazdy tu mudruje o bezpecnosti, ake je to bezpecne jazdit s xenonmi, ze mu lietaju srny do cesty a neviem co este. Uz s normalnym svetlom sa jazdit neda, to je nebezpecne.. Tak chodte ku ocnemu a naucte sa jazdit bezpecne vy sami, nevyhovarajte sa voloviny. Mna takyto prerabkovi dementi osvetlili uz X krat a mozem byt rad, ze som v tej chvili nahodou nezabil nejakeho chodca alebo cyklistu co sa ponevierali okolo cesty. Okrem toho, ako bolo spomenute, xenonove svetla maju mat ostrekovace a nivo. Bez toho si OUT. A este nieco - ak si myslis ze v zahranici si mozes nahodit na auto co chces, tak si na velkom omyle. Hovorim z vlastnych skusenosti, nie z brucha.
Placo7: Ty kokso, ty rubes na nobelovu cenu. Nazory ala materska skolka.
Ty povazujes za riziko jazdit bez xenonov, ja zas povazujem za ovela vacsie riziko, ze sa na ceste vyskytuju taki ako ty.
Rimi napísal:nie kazdi ma na take auto :) ruku na srdce..
Rimi napísal:Ver tomu,ze aj ten co ma cocku ta osvetli..nie kazdi ale osvetli..
compact napísal:hmm, takze je to asi jasne, bud vyhodim tie HID startery a dam do cocky halogen, alebo sa necham pokutovat
ked tam jebnem 4300k vybojky tak ani nebudu vediet ze mam xenony a...zevraj v noci je snimi lepsie vidiet ako zo 6000k, o com aj trochu pochybujem, opravte ma ak sa mylim
uvidim...som zvedavi ci to stou cockou ukecam![]()
zaujimalo by ma aku by som mohol dostat pokutu a ci zoberu aj TP