... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
skanzen
Autor témy
Auto: e34 525TDS
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 14. Decembra 2008, 14:01

Nedalo mi to,šiel som k autu ešte raz a naspodu čerpadla vedie káblik s koncovkou.Je tam čierny a hnedý a na ten hnedý som pripojil elektriku z cievky na ktorú ide zelený káblik a auto chytilo vysoké otáčky asi 5 sekúnd potom padli a drgol som do plynu a zase vyleteli do plných otáčiek.A zase padli. :-k

skanzen
Autor témy

Pondelok, 15. Decembra 2008, 19:48

:arrow: tak asi pôjde von čerpadlo...dávali ste už niekto z TDSka čerpadlo von? Na čo sa nachystať, ak máte čas popíšte prípadne postup. #-o
Thanks

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 15. Decembra 2008, 20:04

bez prypravkov sa do toho nepuštaj :shock: Rosipe sa ti rozvod a môžeš rozobrať motor :wink:

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Pondelok, 15. Decembra 2008, 23:30

Ta kocka na vrchu je dost citliva na stelovanie. Bez kontroly nejakych meranych hodnot je to skoro nenastavitelne. K tomu mas isto spatne nastaveny predstrek. Pri tejto kombinacii to asi nenastavis. U VW Group 1,9TDI to viem poriesit diagnostikou v meranych hodnotach kontrolovat mnozstvo vstrekovanej nafty na volnobeh ( takzvana volnobezna davka ). ak je mala kolisu otacky a ked je velka tak prestave motor reagovat na plyn. Tak isto je to s predstrykom ak to strieka pozde motor je tupy a ked je to priliz pozde nejde ani do otacok. Ta kocka sa steluje posunutim o desatiny mm. ked to drcnes o mm tak si uz uplne mimo. Radil by som zapojit tie kable tak ako maju byt. Ak uz nikto nevie co kde bolo tak najst schemu a zapojit. Nastavit predvstrek a potom sa pohrat s tou kockou. Ak to nenastavis tak cerpadlo dolu a na stolicu nastavit. Bez pripravkou to neskusaj vyberat. Inac vela stastia :roll:
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

luky2208

Utorok, 16. Decembra 2008, 09:24

Mireck napísal:
Ta kocka na vrchu je dost citliva na stelovanie. Bez kontroly nejakych meranych hodnot je to skoro nenastavitelne. K tomu mas isto spatne nastaveny predstrek. Pri tejto kombinacii to asi nenastavis. U VW Group 1,9TDI to viem poriesit diagnostikou v meranych hodnotach kontrolovat mnozstvo vstrekovanej nafty na volnobeh ( takzvana volnobezna davka ). ak je mala kolisu otacky a ked je velka tak prestave motor reagovat na plyn. Tak isto je to s predstrykom ak to strieka pozde motor je tupy a ked je to priliz pozde nejde ani do otacok. Ta kocka sa steluje posunutim o desatiny mm. ked to drcnes o mm tak si uz uplne mimo. Radil by som zapojit tie kable tak ako maju byt. Ak uz nikto nevie co kde bolo tak najst schemu a zapojit. Nastavit predvstrek a potom sa pohrat s tou kockou. Ak to nenastavis tak cerpadlo dolu a na stolicu nastavit. Bez pripravkou to neskusaj vyberat. Inac vela stastia :roll:
ano takto by sa to malo robyt ale ak pry bežiacom motore povolíš el.hlavu čerpadla a opet ju prytiahneš tak sa ti na 50% stane to že ti otáčky vyletia na maximum a dost dlho to tam drží. :roll: Ale myslým že skanzen si stýmto už neporadí :roll: je to trošku naročnejšie.

skanzen
Autor témy

Utorok, 16. Decembra 2008, 16:51

Ďakujem za radu,ten predvstrek nastavím aj sám?Ako sa to robí? 8-[

luky2208

Utorok, 16. Decembra 2008, 16:59

predvstrek sam nenastavýš :cry: iba že máš prypravok na zaistenie kluky a odchylkomer do čerpadla :roll:
Prílohy
Fotografie-0052_1.jpg
Fotografie-0052_1.jpg (37.87 KiB) 1114 zobrazení

skanzen
Autor témy

Utorok, 16. Decembra 2008, 19:29

Tak to je fakt prúser s tým autom... #-o Tak to mi ostáva už len nejaký servis.Keby som chcel vymeniť rozvody a zrepasovať čerpadlo s akou cenou mám rátať?Aj tak moc ďakujem za ochotu.

luky2208

Utorok, 16. Decembra 2008, 20:19

skanzen napísal:
Tak to je fakt prúser s tým autom... #-o Tak to mi ostáva už len nejaký servis.Keby som chcel vymeniť rozvody a zrepasovať čerpadlo s akou cenou mám rátať?Aj tak moc ďakujem za ochotu.
ved ti vravým že si sprav vylet do PP,skontrolujeme rozladenie+ nastavyme a potom uvydýš či tu GO vôbec treba. :wink:

skanzen
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 17:01

:D Čauko,ja som z Trenčína ak by to teda bolo možné,doviezol by som to.Kedy by ti to vyhovovalo?Ja si musím zajednať nákladné auto tak musím vedieť presný termín.Mne by to vyhovovalo tento víkend alebo až po sviatkoch.Díky. Lubo

luky2208

Streda, 17. Decembra 2008, 17:42

pracujeme už len zajtra a piatok.takže jedine po sviatkoch. Ak by šlo len o to nastavenie tak by som pryšiel ja za tebou,ale ak by trebalo čerpadlo von a na stolicu tak by to zas bolo lepšie u mňa lebo namiesto čerpadla musí byť počas celej doby opravy čerpadla vložený prýpravok.A čerpadla robia tu za rohom v KK. PS:máš SS.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní