... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
haRRibo napísal:mam e 90 lci 318d a vo vybave mi pise - S843 Power reduction zo 105kw na 100kw je to sice malo, ale kazdy ponik potesi
neskusal niekto spravit komplet upgrade software? prepisat vsetko povodne s upgrade, od bmw ?

fuserpietro napísal:Som presvedceny, ze prave oficialna cesta existuje, ved aj potvrdenie o alternativnych rozmeroch musi ist cez importera, ktoremu to schvalia v nemecku. S tymto by som sa obratil na bmwslovensko@bmwgroup.com , ak si dobre pamatam, tak napr. pri vystaveni noveho typoveho stitku vozidla sa platilo 166€, takze niekde tam by som ocakaval vyslednu sumu, samozrejme + poplatok za samotne softwarove odstranenie .Riešim rovnaký problém na f34 320d, a dnes ráno som sa rozprával s technikom v Auto-motiv v Petržalke a bolo mi povedané, že by som zmenu parametrov musel riešiť cez importéra.
Chápem túto logiku, pretože aj keď bolo auto navrhnuté na 135kW, po daňovej, emisnej a výkonovej úprave na 120kW vidím v dnešnom svete kopec problémov od ktorých dá každý oficiálny servis ruky preč. Rovnakú odpoveď som si vypočul v M-Gruppe v Dúbravke. Takže legálna cesta na softvérové odstánenie S843A zjavne cez oficiálne BMW kanály neexistuje .
Legálne riešenie vidím v zakúpení BMW Power Kitu a úprave hodnôt na vyššie ako sériové (135kW), v podstate originálny tuning...
jararak napísal:Mal si pravdu - po výmene rozvodov a oleja v motore som rovno z Autobavarie išiel za Maťom do Ladzian. Cca. hodinka pohodovej cesty. Odstavil EGR, DPF, všetku bižutériu okolo toho + zdvihol výkon mierne na úroveň predLCI 320d, teda zo 100kW na 120kW. Auto ide na parádu. Vravel, že so sériovým setupom je tento výkon pre LCI 318d, teda lepšie povedané pre ten motor taký na pohodu, veľmi nezaťažuje komponenty oproti pôvodnému nastaveniu. A preč je aj ED.najprv odstranit $843, potom tam nahrat korekty soft, ten nasledne stiahnut a na nom vykonat orgie. ale myslim, ze mato to vybavi vsetko naraz aj spolu s chipom.