ahojte, je tu niečo nové ohľadom DPF?

mam E70 3.0SD - monetalne bojujem s raketovym SOOT mass, s nie uplne zlymi protitlakmi... novy MAF - bosch, bez bmw loga, povodny bol tiež bosch bez loga z roku 2007 este, novy senzor protitlaku - oem bmw, novy kyslikovy senzor - bosch, teploty pocas regeneracie 550-600, skusil som BOSAL - ten so SiC ako originál... no, niečo je zle... na aute mám 370 000km, ale posledne a predposledne regen ukazuje 330000+ km ista - zhruba tolko km kedy som auto kupil.. pri tom aktualne regenerácie bezia a ukoncia sa v poriadkdu pôčet najazdenych km od poslednej regenerácie sedí - len predposledná a 3. posledná nie...soot mass klesne na 0, ale nemozem ist 90kmh, len 50-70, inak soot mass stupa, pri 50kmh dokaze aj klesat.. tlaky? - volnobeh 5-12, podla toho ci studene/teplé, 2000ot - cca 35-50, pri max otackach 116hpa... pri jazde 90kmh je to cca 45-60hpa... ako casto to chce regenerovat? staci aj 15km! to je masaker..neviem čo ženie soot mass tak strasne hore... air mas actual vs nominal - cca rovnaky na pár %, boost rovnako, mešká len 1s, ale to môže byť aj lag pri presune do mobilu... - termostaty obe BMW, teploty OK, žhaviče funkčné... - nejaký nápad? vyhodenie DPF neprichadza do uvahy

- vstreky testovane, ani jedna neští... nerozprašuje zle...vymenene aj odvetravanie za oem BMW. myslim ze aj najcacnejšia náhrada DPF by malo regenerovat neskôr, ako za 15km..alebo 40! ved je to 10x viac ako normál...