... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Lilmeth
Autor témy
Auto: Bmw e60 525tdi
Kraj: Nitriansky

Kontrolka volant 00.00.00

Utorok, 10. Decembra 2024, 09:41

Caute,viete mi poradit co znamena zlta kontrolka volant 00.00.00?dikes
Prílohy
20241208_180017.jpg

Observer
Auto: naftove
Kraj: Zahraničie

Re: Kontrolka volant 00.00.00

Utorok, 10. Decembra 2024, 13:35

to nie je volant, ale hodiny.... :roll:
proste nemas nastaveny cas/datum...

Lilmeth
Autor témy

Utorok, 10. Decembra 2024, 15:09

🤣🤣 a teraz ked hovoris,tak mi to pride veru ze to neni volant,ale hodiny .🤣 tak dikes, uz som sa zlakol, ze servo nieco.
Inak klasicky problem e60,displej-modul na idrive..pocul som,ze vraj niekto tie moduly vie dat znova dokopy,nahodou kontakt na neho by som nemohol poprosit?

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 10. Decembra 2024, 15:37

Toto nemusí byť kvôli CCC, auto má možno vysoký odber po zaspati, IBS to registruje a vypne niektoré zariadenia, napr budíky a potom zmizne čas/dátum.... V prvom rade urobiť energy diagnosis...

Lilmeth
Autor témy

Utorok, 10. Decembra 2024, 15:49

Toto je po odpojeni baterky,modul ma problem,ten co asi kazdy skor ci neskor,displej ide nejde ide,nejde vobec,vraj to je modul,a ze niekto to prepajkovava a funguje to,tak keby vieme cislo,budem rad.🙋‍♂️

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 10. Decembra 2024, 18:37

Urcite to vyriesis pajkovanim….Daj to pozret niekomu…E6x rady az na par malickosti nemavaju problem z elektronikou….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Lilmeth
Autor témy

Utorok, 10. Decembra 2024, 19:54

Jasne ze to riesi prepajkovanim dosky,a zrejme termopasta k tomu.urcite nie som prvy ani treti co spomina tento problem,prestane ist displej,ale ten je v poriadku,ja ho mam meneny,isiel prvy vecer,odvtedy nic,problem je v module,a aj tu aj na ceskej stranke vo fore to riesi viac ludi.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Kontrolka volant 00.00.00  Topic is solved

Piatok, 13. Decembra 2024, 17:31

Lilmeth napísal:
Jasne ze to riesi prepajkovanim dosky,a zrejme termopasta k tomu.urcite nie som prvy ani treti co spomina tento problem,prestane ist displej,ale ten je v poriadku,ja ho mam meneny,isiel prvy vecer,odvtedy nic,problem je v module,a aj tu aj na ceskej stranke vo fore to riesi viac ludi.
Termopasta :))))))...... prepajkovanie :))))))) o com to tocis??? A co tam chces prepajkovavat? vies kde je problem, v ktorych komponentoch a preco to nefunguje? prezradim ti velke tajomstvo - prepajkovanim tento modul neopravis..... A termopasta, neviem co to je, ale v tomto module sa nic take nenachadza a ani nepouziva pri jeho oprave. Zabudni na tieto primitivne internetove navody pre primitivnych ludi.....
V rokoch 2016-2023 som tychto modulov opravil cca 300ks, takze tak trosku viem o com hovorim..... Oprava je len predlzenie zivotnosti, tieto moduly maju vaznu a neliecitelnu chorobu uz od narodenia......

Lilmeth
Autor témy

Piatok, 13. Decembra 2024, 19:02

Tak a nechce sa Ti opravit 301? 🫣
Ano,pravdou je ze informacie o tom mam len z internetov,a z roznych fór,co presne tam je za problem neviem,pravdepodobne nieco s modulom,na doske zrejme niektore konponent(y), ktore nie su nesmrtelne,asi ani neni divne,ze to po 15+ rokoch odchadza. 🤷‍♂️ a kolko to predlžilo zivotnost,tie opravy?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 14. Decembra 2024, 09:25

Lilmeth napísal:
Tak a nechce sa Ti opravit 301? 🫣
Ano,pravdou je ze informacie o tom mam len z internetov,a z roznych fór,co presne tam je za problem neviem,pravdepodobne nieco s modulom,na doske zrejme niektore konponent(y), ktore nie su nesmrtelne,asi ani neni divne,ze to po 15+ rokoch odchadza. 🤷‍♂️ a kolko to predlžilo zivotnost,tie opravy?
To je individualne. Problemov maju tieto moduly viac druhov..... niektore su lahsie opravitelne a niektore tazsie a aj je mensia spolahlivost.... Ale hlavny problem je ze komponenty ktore tam su, je velky problem zohnat - uz sa xx rokov nevyrabaju a malokde su skladom, takze zhanat ich, alebo zhanat ich v pozadovanej kvalite da niekedy zabrat....

S tym internetom je to tak - nikto, kto ovlada nejaku odbornu pracu a vie opravovat nieco zlozite a tak isto do toho investoval svoj cas a peniaze a aj to opravuje za uplatu, ti o tom nebude vypisovat na internete.... Preco by to robil? Takze na verejnych a neplatenych forach sa o tomto nic nedozvies. Ti co o tom pisu su nie ti, co to opravuju, ale ti co sa len nieco "domnievaju", alebo nieco niekde poculi, ale uz nevedia presne co, kedy a ako.... - kazdy do vysky svojho vlastneho IQ.
Ked uz pisem o tychto forach, obzvlast zaujimave su americke...... Tam najdes a vygooglis akukolvek otazku na akykolvek problem aky sa ti len mohol snivat, akurat ze riesenie nenajdes nikdy ziadne.... Kazdy sa tam len nieco domnieva, popise o tom litanie, ale nikto nevie nic konkretne, co by pomohlo. Kazda takato zahada zostava otvorena..... a aj ked mozno zadavatel temy pride niekedy na pravy problem, vacsinou uz nenapise, takze nikto sa nic nedozvie... :)))
dodatocne ti poslem ss

Lilmeth
Autor témy

Včera, 14:25

no z toho co som zlahka vysnoril,problem,a to sa domnievam zaroven,podla toho ako sa to sprava na vystupe-displej ccc nacitava,pruhy cez bmw logo,pripadne bielo cierne predelene cez polovicu displeja atd.tak problem je zrejme zahrievany graficky čip,pripadne len doživa postupne,a zrejme z teploty ,cize vo finale,vysušena termopasta?ak sa tam nieco take použivalo,pripadne dopraskana pajka,a studene spoje.na to by teoreticky nemusel byt velky kumšt zhanat diely,malo by to stacit prepastovat,prepajkovat,ovsem,ja moc na taku pracu nie som... 🫤

Lilmeth
Autor témy

Včera, 14:41

a kedze pises ze sa tam termopasta nepouziva,resp.,ze nevies co to je,tak asi nepouziva,ja som ich 300 neopravil,ale zas taka technologia z buducnosti asi modul na radio z roku 2005 nebude.a co tam take unikatne asi tak moze byt neviem ,vyschnute kondenzatory,graficky čip ktory asi nebude nijaka raketa,podla jednoduchosti menu iDrive,a termopasta je ta ochrana co sa poslednych 20 rokov pouziva na ochraju najmä čipov v zariadeniach ktore su vystavene vyšej teplote ci uz z prostredia v ktorom operuju,alebo zvyšujucej sa postupnym zahltenim operačnej pamate,ako su napr.hracie konzoly.a je uplne bezny revitalizacny úkon taku konzolu raz za 2-3 roky otvorit,vyplachnut izopropylalkoholom napr. ,,vycistit zvysky prachu co neodplavi vyfukanim kompresorom,a kedze ta pasta casom vyschnutim straca ucinok,ochranu pred vysokou teplotou ,tak sa čipy nanovo pastuju,pripadne mozno existuje ekvivalent v podobo nejakej termopasky ci folie.🤷‍♂️

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Dnes, 06:27

teraz neviem, či to bolo ironicky...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných