... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
PeqpeK napísal:Ahoj! Dakujem za odpoved. Ako to byva, kazdy chce stiahnut kazdeho o peniaze. Tak si pripravujem strategiu, co chciet po lokalnom chalanovi z dielne.nie su dobre, nefunguju, vacsinou tym povodnym nic nie je, treba zistit pricinu preco prestalo regenerovat, v najhorsom pripade dat dpf na cistenie a ide sa dalej
mitocross napísal:2-3km trasy posledny rok, som majitelom poslednych 10 rokov, 170tis kmKolko toho bolo - "kratke trasy dlhsiu dobu"? Kolko ma auto nabehane celkom km? Ty si majitel od nova a vies, ake jazdy sa prevazne jazdili?
Arnold napísal:Dakujem za rady. Tiez som sa dozvedel ze kupovat nove DPF je az ta posledna moznost. Kazdopadne treba zacat diagnostikou dobrou a pozriet stav DPF, termostaty a zhavice. (a naucit sa to povedat po nemecky tu kde somMam sice N47, ale uz 3 roky jazdim cca. 3km trasy tam a spat po meste s tym, ze raz za 2-3 tyzdne auto prebehnem po dialnici a DPF je zatial ok. Skor by som pozrel ci ti spravne otvaraju termostaty, M57 ich ma 2. Ak chladiaca kvapalina nedosiahne dostatocnu teplotu regeneraciu ti to nespusti. To plati napr. aj o zhavicoch, ak niektory nejde tiez nespusti regeneraciu. Mne to vie zacat regenerovat aj na tych kratkych trasach, citim ze auto je take "tupe" a menej vibruje na volnobehu (4 valec). Ked ukonci regeneraciu auto sa zas roztrasie ako normalne