... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

PearlJam
Auto: BMW E39 530d
Kraj: Bratislavský

Re: Brzdy G31

Sobota, 21. Marca 2026, 19:20

TT-SIMIK napísal:
To ze stare bmw stoji 10tinu noveho bmw je proste tak…Ale diely niesu lacne ani na stare bmw…

Ja montujem aftermarket diely ale tu sa bavime o brzach….

ATE/Textar platne ok
Corteco remene ok
Ina kladky ok
Continenental remen ok
Behr/Mahle termostaty ok
Mahle/Knecht filtre ok
Lemforder ramena hydroloziska ok
Atd atd

Na bmw diely su velmi male zlavy od dealera…brzdy a filtre maju najlepsie…

Aj bmw jebe diely v poslednej dobe…UFI filtre casto v originale atd

Autorizak nemam,ani by som nechcel….lebo 166€/h od ludi pytat je extrem….
Vidíš, taky dáváš aftermarket a to hlavně kvůli ceně a srovnatelné kvalitě. Používáš často díly, které jdou na linku a jsou srovnatelné nebo shodné v jiné krabici a bez loga BMW. Zákazníci k tobě jezdí pro to, aby ušetřili na dílech, pro kvalitní práci a taky mají možnost mít aftermarkt díly, které jim v BMW servisu nenamontují. Na dílech BMW fakt nezbohatneš, slevy, které BMW dává jsou spíše symbolické, ale taky závisí na tom, jaký s nimi máš obrat. Někteří dealeři BMW mají i obratové skupiny a k tomu přiřazují slevu pro zákazníka. Mají velký zájem na tom, aby na auta šly originální díly.

Ceny dílů na staré auta jsou šílené. Např. přední špička na BMW E39 stála 10 Eur a teď stojí 100 Eur. Jen sklo zpětného zrcátka samostmívací na E39 stojí 600 Eur.

Jo a pokud se dávají originální kotouče, musí být originální destičky, takže neměl by tam být žádný Textar a ani ATE. Tato kombinace teprve tvoří originální brzdy BMW!!!

Jako autorizovaný servis si ceny práce stanovuješ sám, nikdo ti nebrání dělat za 50 Eur za hodinu a nemusíš kopírovat drahou konkurenci. Takže cena za hodinu práce není žádné omezení pro autorizovaný servis BMW, BMW ti cenu práce nenařizuje. Každý autorizovaný servis si ji stanovuje sám. resp. stanovuje sazbu za AW.... kdo neví je to 5 minut práce mechanika.

Jako obyčejný servis nemusíš investovat miliony Eur do pozemku, budovy servisu, myčky aut, parkoviště, stovky tisíc do povinného vybavení, tisíce Eur do povinné certifikace mechaniků, asistentek servisu, PT, desítky tisíc do předepsaného informačního systému, stovky tisíc na nákup náhradních vozidel pro zákazníky, vyšší desítky tisíc do skladu ND, atd., aby jsi splnil podmínky pro autorizaci BMW a nemusíš dodržovat normočasy. Jo a prodej nových aut ti už nikdo nikdy nedá, pokud počítáš s tím, že časem jako autorizovaný servis začneš prodávat nová vozidla BMW a začneš na nich vydělávat.

Takže častokrát je 166 eur na hodinu supr cena, když ti může servis BMW naučovat jen normočas a to ví už málokdo, kdo není v oboru. Garážník se zamyslí a naúčtuje 4 hodiny/50 Eur za práci co dělal hodinu, však tam měl celý den zákazníkovo auto nebo se s tím lopotí skutečně 4 hodiny, protože nemá zkušenosti, přípravky nebo vybavení, on není vázaný normočasem. BMW servis, resp. PT ti dá cenu na začátku při sepisování zakázky a naúčtuje přesný čas práce dle normočasu v IS, dá ti díly do zakázky a přesně zákazník u příjmu ví, kolik bude platit. Kdyby jsi chtěl název IS, můžu ti ho taky napsat, nebo i názvy všech systémů, které se používají v autorizovaných servisech BMW..... Který servis vyjde levněji..... ? Jo a na konci ti minimálně vyluxují auto, častokrát ho vyluxují a umyjí. Liší se to servis od servisu.
Naposledy upravil/-a PearlJam v Nedeľa, 22. Marca 2026, 00:17, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 21. Marca 2026, 21:07

O com zase tocis??? Mas schyzofreniu? Ved vravis original a aftermarket je to iste!!! (takze preco nie ate a textar?!!!)

Na svoje auta ako si videl viac ako 13r montujem oem kotuce a EBC platne. Brzdi to sialene. Na zakaznicke iba ATE platne pokial nieje poziadavka oem vyslovene…
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Arnold
Auto: E91lci F48lci E34
Kraj: Košický

Sobota, 21. Marca 2026, 21:51

Simik, aku farbu dosiek od nich odporucas? Vikendove jazdenie, jedna sa mi iba o vylepsenie ucinku.

TT-SIMIK

Sobota, 21. Marca 2026, 21:55

Yellow stuff
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Arnold

Sobota, 21. Marca 2026, 21:59

Dakujem :smile:

TT-SIMIK

Nedeľa, 22. Marca 2026, 12:31

Bavili sme sa o kruteni kotucov…platnicky sa asi neskrutia🤦‍♂️….ktore som spomenul ako prve po jeho otazke na zimmermany…..platne,cidlo,pruziny na platne sa tu neriesili….

Viac nemam co k tomu….dohadovat sa tu z neznalym clovekom ktory od klavesnice riesi teoriu a nie prax!! Sa pozri v kolkych vetach sam sebe vo svojich prispevkoch oponujes….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Arnold

Nedeľa, 22. Marca 2026, 19:36

A preco asi myslis ze ludia, ktori nezistne pomohli nespocet ludom (ano, myslim tym Simika a PetoK) odporucaju prave OEM diely? Ved z toho nic nemaju.

Odporucili dotycnemu origo kotuce lebo maju odskusane ze na tomto konkretnom type auta tieto kotuce funguju najlepsie. Nikto nikoho nenuti aby si tie kotuce kupil, a neverim tomu ze keby si prisiel k Simikovi do servisu a povies mu ze nech ti namontuje kotuce takej alebo onakej znacky tak ti ich nenamontuje.

A na nejaky 20+ rocny crep typu E46 by namontoval origo kotuce iba idiot. Takyto vyrok si ale Simikovi do “ust” vlozil ty.

PearlJam
Auto: BMW E39 530d
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 22. Marca 2026, 20:35

Já nic proti originálním brzdám nemám, když na to majitel má, nechť si je majitel BMW koupí, ale určitě doporučuji autorizovaný servis BMW než garáž. Cena za výměnu je obdobná při dodržení standardů značky, což garáž negarantuje. A taky následně může mít problém se zárukou na díly, kdyby se zkroutily. Takže BMW může neuznat záruku, takže pozor na to, kde se originální díly montují. Co se týká jiných dílů častokrát není jiná alternativa, takže na trhu je jen originál.

Já kupuji běžně originální díly s nějakou malou slevou. Už jsem to psal několikrát.

Pokud kvalitní alternativa, tak je na zvážení každého, jestli chce zaplatit cenu BMW nebo si koupí originál značku dodavatele, která to dodává přímo na linku (to si, ale musí zjistit) a má to jinak zabaleno a označeno, nebo si koupí jiný aftermarket podobné kvality. Např. měl jsem před měsícem v ruce brzdy Brembo na jinou značku a brzdy byly úplně stejné za 1/3 ceny nákupu u značky. Takže jejich tvrzení, že aftermarket je odpad je nepravdivé. A tvrzení, že výrobci, kteří dodávají do automobilky, dodávají do aftermarketu jinou kvalitu, která je odpad je zase lež.

Oni překrucují to co jsem napsal, uráží mě. Mám najeto jen v BMW 670 tis. km, to má málokdo na brzdách různých značek, takže tvrdit, že vše non OEM se zkroutí jsou absolutní blbnost a blábol, který tady šíří. Měl jsem jen kvalitní značky BOSCH, ATE, nikdy jsem s tím neměl sebemenší problém. Viděl jsem zkroucené kotouče v reklamačních skladech u dealerů BMW. Takže to co tady oni tvrdí, že BMW se nezkroutí je lež. Taky mám své zkušenosti s brzdami BMW, které za určitých podmínek nebrzdily a brzdil jsem očima, což bylo extrémně nebezpečné. Psal jsem o tom výše. Ať si montují co chtějí, mě je to jedno, ale nevěřím tomu, že garážníci nemontují aftermarket brzdy, jak tvrdí oni.

Pokud chci originál brzdy jdu do autorizovaného servisu BMW a ne ke garažníkovi. Pokud chci montovat originální díly BMW, jdu do autorizovaného servisu BMW a ne ke garažníkovi. Garažník nic negarantuje nesplňuje standardy značky. Takže kam si půjde majitel BMW opravit auto je na něm a na jeho rozhodnutí. Pokud tady někdo píše že hodinová sazba 166 Eur je velká, tak si musí uvědomit co za tou cenou stojí. Garažník se o nic nemusí starat nemusí nic plnit vzhledem k požadavkům BMW na servis, nemusí dodržovat normočasy, může si účtovat kolik hodin za opravu on chce atd. Nemá smysl se tady o tom rozepisovat, protože malokdo ví, jak složité a nákladné je mít autorizovaný servis BMW.

A ty by jsi si koupil origo kotouče na auto za 1500 Eur, když to auto stojí 1500 Eur? Vidíš a na konci příspěvku jsi si odpověděl sám. Jo a jsou i nadšenci, kterým ty říkáš, že jsou idioti, já bych nikdy takhle nikoho neoznačil, když o něm nic nevím a ani o jeho autě, já bych tyto lidi nazval nadšenci, co si ty brzdy koupí v BMW i na E46 a nechají namontovat v BMW. Jsou i nadšenci, co jsou si schopni poskládat E39 540i z nových originál BMW dílů včetně motoru za cca 60 tis. Eur. Já jsem mu do úst nic nevložil, jen nevěřím tomu, že montuje právě na "20+ rocny crep" originál disky.... jak tady tvrdí on, PetoK a Xener. O idiotech a 20 letém crepu jsem nikde nic nepsal. Pokud ano, tak mi to najdi. Nebo jak tady tvrdí lži o brzdách Zimmermann, že jsou odpad. A tím bych asi tuto diskuzi definitivně ukončil a pište si už co chcete.

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 22. Marca 2026, 22:02

Dostať sa od bŕzd na g31k Simikovym zľavám/maržám to chce naozaj bujnú fantáziu 😄 a mňa to naozaj nezaujíma, je to jeho šikovnosť kam to dotiahol a za mňa jeden z TOP odborníkov na servis bmw na Slovensku… neviem si predstaviť aký musí mať človek nudný život, keď sa dokáže strápňovať celý víkend na polomŕtvom fóre a poučovať ľudí, ktorým v servise prešli stovky alebo tisícky aut rukami…

voMacK
Auto: G30 540i x-drive
Kraj: Trenčiansky

Včera, 09:46

Dal som chalanovi tyzdnovi pridel ovocia, snad sa spamata.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný