... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

obchodna sekcia

IvanVO
Autor témy
Auto: Bmw 116i e87 N45B16A
Kraj: Trnavský

E87 116i N45B16A - CS position angle

Včera, 23:13

Zdravím.

Mám takú situáciu so svojim bmw a neviem ako ďalej.
Menil som rozvody, guferá ventilov, sviečky, spojku, tesnenia motora.
Motor N45B16A bez valvetronicu. Staršia verzia motora bez MAP senzora na saní.
Rozvody som spravil správne. Som si na 99% istý, že som to spravil dobre. Aretačné prípravky sedia aj po testovacej jazde úplne krásne. Adaptácie som vymazal.
Napriek tomu, mám pocit, že motor nejde dobre. V nižších otáčkach (do 2500 cca) je taký slabší. Tiež spotreba je vysoká 10-12 litrov.
V inpa vidím saciu vačku posunutú o 7° predčasne. CS position input !126°
Vanosy fungujú, selenoidy sú dobré.
Skúšal som ich aj prehodiť medzi sebou, nepomohlo.
Všetky hodnoty ako DK, lambda, MAF, IAT sú pekne v norme.
Ešte sa mi nepozdáva termostat. Motor sa zohreje len na 70°. Ten budem meniť.

Otázka na skúsenejších. Môžu byť aretačné prípravky v zlej tolerancii? Alebo vanos stráca tlak oleja? Hlava mi to nebere, prečo ECU myslí, že je vačka popredu, pritom ale fyzicky nie je.

Ja si myslím, že nižší výkon a vysoká spotreba je spôsobená kombináciou zlého zahrievania a málinko posunutým časovaním.

Paradoxné je, že kontrolka motora nesvieti.

Ako to vyriešiť? Mám oklamať ECU, tak, že posuniem plech na snímanie otáčok vačky o 7-10 ° proti smeru otáčania ?
Moc sa mi to nepáči, ale ako inak?

Vie niekto poradiť?

Riešil tu už niekto niečo podobné?
Prílohy
IMG_20260309_194802_507.jpg
IMG_20260309_191757_926.jpg

Užívateľov profilový obrázok
Arnold
Auto: E91lci F48lci
Kraj: Košický

Re: E87 116i N45B16A - CS position angle

Dnes, 07:50

Ked si menil rozvody tak si pouzil aj ten pripravok na pliesky? Ak su nastavene spravne podla pripravku tak by som povedal ze vanosove kolieska budu vadne, daju sa vyskusat, niekde na yt najdes navod. Ja som na rovnakom motore musel vymenit obe, najprv saci a potom asi rok na to vyfukovy.

IvanVO
Autor témy

Dnes, 09:19

Ďakujem za odpoveď.

Ano samozrejme že som použil aj mostík na pliešky vanosu z aretačnej sady. Všetko krásne sedí.
Vanos nastavovač vyzerá, že funguje, prerože hodnota actual value input aj output pri pridavani plynu meni hodnoty.

MarioDupont
Kraj: Bratislavský

Dnes, 09:54

retaz si dotahoval s pevnym napinakom ci uz s hydraulickym od oka.

IvanVO
Autor témy

Dnes, 10:45

Tak, samozrejme retaz som nasponoval servisnym napinacom, spodok - koliesko kluky som zatiahol ako prve - uplne na mrtvolu. Vanosy boli zatial povolene, tie som dotiahol az potom. Prave preto, aby mi spodne ozubene koliesko pri dotahovani nepotiahlo retaz. Potom som vymenil sponovak za hydraulicky, pretocil motorm a skontroloval pozicie vaciek a vanosov podla pripravkov. Mechanicky vsetko sedi.

MarioDupont
Kraj: Bratislavský

pred 49 minútami

prehadzoval si medzi sebou aj snimace polohy vaciek a pozeral ci sa ta 7 stupnova odchylka neukazala na vyfukovej strane? aby si vylucil problem v snimaci
co znamena "uplne na mrtvolu". Skrutku si dal novu ci si pouzil staru? Utahoval si predpisanym momentom a uhlom alebo od oka?
Ja by som asi hladal problem tam, RJ ma velmi uzku toleranciu na aj nepatrny posun na kolese precita ako 7st posun. Pokial je ta hodnota 126 v inpe staticka a nemeni sa po pridani plynu RJ uplne vypla regulaciu vacky, co by vysvetlovalo aj slaby tah pod 2500ot.
Inak mne uz nenapada nic ine, ak tak skontrolovat teflonove kruzky na prednej casti vaciek, ak sa poskodili alebo zasekli unika tlak a vanos nedokaze vacku natacat dostatocne rychlo.
No a vymen termostat, ak to neprejde cez 70C tak ti tam permanentne tlaci zmes v rezime zahrievania a ovplyvnuje mapy predstihu z DME, tam je dovod (jeden z dovodov) tvojej spotreby Druhym bude nespravne casovanie vacky ktore ti zabija krutak.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných