... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

bmwtt.sk

Peter Megela
Autor témy
Auto: BMW5 F10 525d xDrive
Kraj: Bratislavský

F10 predné svetlá

Piatok, 13. Februára 2026, 20:29

Zdar! Budem meniť predné svetlá, mám neadaptívne Bi Xenóny s halogénovými smerovkami a chcem ich vymeniť za to isté no s led smerovkami. Mám F10 LCI, WBA5C910X0D461843.

Viete mi povedať, či to bude len Plug a Play s nejakým kódovaním, alebo ešte niečo navyše?

Vďaka

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre

Re: F10 predné svetlá

Sobota, 14. Februára 2026, 08:22

na aliexprese nepisu postup montaze?
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Peter Megela
Autor témy

Sobota, 14. Februára 2026, 16:38

A ty vies napisat aj normalny komentar?! Kde si vycital, ze idem montovat svetla z aliexpresu? Ja mam na mysli normalne OEM bixenony, ktore maju led smerovky namiesto halogenovej ziarovky! Pre teba a podobnych nechapavcov, ktori potrebuju vyryvat, prikladam obrazok ...Obrázok

xener
Auto: biele, sede, modre

Sobota, 14. Februára 2026, 23:58

skus nabuduce to co mas na mysli aj napisat :D
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Nedeľa, 15. Februára 2026, 12:14

cize chces vymenit faceliftove svetla za predfaceliftove?

Peter Megela
Autor témy

Nedeľa, 15. Februára 2026, 15:28

PeqpeK napísal:
cize chces vymenit faceliftove svetla za predfaceliftove?

Chcem ich vymenit za krajsie, netusil som, že sa jedna o pre LCI (to bol ale posun, od modernejsie vyzerajucich diodovych smeroviek k halogenovym ziarovkam) :D
Bol by to problem? Kupil by som nove kusy Hella, nechcel by som stare vypalene.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 15. Februára 2026, 17:51

Pokial ma katalog neklame tak LCI boli dva druhy z LED technologiu aj bez…Ak chces LED pojde to…ale LED su len adaptive
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Peter Megela
Autor témy

Nedeľa, 15. Februára 2026, 18:17

TT-SIMIK napísal:
Pokial ma katalog neklame tak LCI boli dva druhy z LED technologiu aj bez…Ak chces LED pojde to…ale LED su len adaptive

Nazdar Simik, uz som pozeral vselikde a nasiel som 3 typy: Bi Xenony, Bi Xenony adaptivne a LED adaptivne. Tie svetla na fotke su neadaptivne Bi Xenony, jedno ma halogenovu smerovku a druhe diodovu (adaptivne maju v tych vnutornych "okach" halogenovu ziarovku a aj tam som nasiel smerovku halogenovu a diodovu) a LED adaptivne, tak to je uplne ina liga. Takze som z toho jelen :DTakto vyzera LED adaptivny a Bi Xenon adaptivny s halogenovou smerovkou Obrázok
a tu je adaptivny Bi Xenon s diodovou smerovkou ...
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 16. Februára 2026, 23:07

Tak ak najdes neadaptivne z Led smerovkamj tak sa da najednoduchsie urobit…kodovacka bude treba urcite…..
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Peter Megela
Autor témy

Utorok, 17. Februára 2026, 22:47

Takže PeqpeK mal pravdu, tie neadaptívne Bi Xenony s honeycomb diódovými smerovkami sú z pre LCI modelu. Tvarovo sú rovnaké, otázne je, či ich stačí len zapojiť a nakódovať, alebo ich bude potrebné prepinovať ...

MarioDupont

Včera, 10:30

si si uplne isty, ze predLCI neadaptivne maju led smerovky? nic take som nenasiel, boli tri verzie svetlometov, halogen, bixenon a bixenon s AHL. ale neadaptivne nemali LED smerovky. ked si to aj rozkliknes v etk tak vidis ze je tam ziarovka PY24W pre smerovku taka aku mas aj v LCI
a predFL svetlomet nebude sediet 100%, zostane ti tam medzera. ak nebudes mat tie preLCI svetla s tms modulmi musis kupit aj tie, tvoje z LCI tam nepasuju.
ak to ma led honeycomb v rohu je to predFL AHL, ak to ma smerovku v oboci je to LCI AHL.
Nikto neprehadzuje pre-LCI za LCI svetla lebo je to blbost, co ich je malo na trhu novych, druhovyrobnych alebo pouzitych na trhu :)?
Aby ti to licovalo musel by si vymenit naraznik a ladvinky, musis to prepinovat, prekablovat LIN bus, signal na smerovky nejde priamo z FRM na pin smerovky ale z TMS.
Musis nakodovat datum vyroby na preLCI datum a prekodovat FRM, co ti moze sposobit problemy s inou vybavou ak sa ma zrazu spravat ako pre-LCI a nieco sa zmenilo hardverovo v LCI, nainicializovat TMS a to asi ani nebude este vsetko. A to si este nerozchodil samotne natacanie.
Z akeho dovodu chces menit pre-LCI svetla do lci, mas ich zadarmo alebo co ine by k tomu cloveka viedlo.

PetoK
Kraj: Žilinský

Včera, 12:21

Konecne niekto, kto aj vie o com pise... 👍

Peter Megela
Autor témy

Dnes, 14:39

Mario, nie som si nicim isty a presne na nakuto odpoved som cakal :-) A na zaklade toho co si napisal, sa na to vyseriem a dam tam to co tam ma byt (pre LCI sa mi vizualne viac pacia, kvoli tym smerovkam, preto som sa na ne pytal). K tomu tvaru svetiel pre LCI vs LCI, tak udajne by mali byt rovnake, resp. pisal som do Svetlá Skalica BMW (renovujú OEM svetlomety) a odpovedali mi, že používajú rovnaké plexi. A teraz k tym typom pre LCI svetiel, je to ako pises: Halogen, Bixenon bez AHL a Bixenon s AHL. Tie halogenove maju ziarovku, ale podla obrazkov by obidva typy Bixenonov mali mat led smerovky (prikladam obrazok). Každopádne je to jedno, pôjdem do LCI verzie, ale chcel by som bud nové, alebo renovované svetlá a potrebujem Bixenon bez AHL. Renovované momentálne nemajú a nové, ktoré vyrába Hella momentálne nemajú nikde skladom, resp. pravé majú, ale ľavé nie. Zato tých pre LCI je dosť. A s aftermarketovými nemám skúsenosť, ale ak niekto pozná niečo overené, tak nie som proti. A dôvod prečo to celé riešim je, že som mal kolíziu na semaforoch a odniesol si to predok. Oprava pôjde cez havarijku a ak by niekomu napadlo, že prečo to nedám priamo do BMW, tak dôvod je, že oprava nesmie presiahnuť 85% zostatkovej ceny auta, inak by to bola totalka, čo by v BMW servise bolo. Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 10 neregistrovaných