Včera, 18:53
Mám BMW b48 motor konkrétne b48b20a 420i xdrive 2019 a mám masívny únik chladiacej kvapaliny z expanznej nádoby, pri tom sa mi zjavil indikátor na palubnej doske: AK TO BUDE MOŽNÉ DOPĹNTE CHLADIACU KVAPALINU v moment keď už bola hladina chladiacej kvapaliny hlboko pod MIN. Moje postrehy: po doliatí 2 litrov sa po dobu 10minut vyliala všetka kvapalina na cestu medzi tým som sa pohol z parkoviska a zahlásilo: NEDOSTATOČNÉ CHLADENIE,MOTOR SA MÔŽE PREHRIAŤ. Aj keď bol motor v prevádzkovej teplote po otvorení viečka nebol žiaden pod tlak ani para, v oleji nie je emulzia z výfuku nejde biely dym ani nemá sladkastý zápach, aj keď v expanznej nádobe nie je skoro žiadna chladiaca kvapalina ale chladiace potrubia a hadice sú natlakovanéV minulosti som koncom októbra dolieval 150ml. Voda počas toho mala podľa palubného počítača 115 stupňov C°
Do auta sme naliali 5L destylovanej vody a hneď som šiel do najbližšieho servisu cca. 2km vtedy mi zjavne nestihla uniknúť z chladiaceho okruhu keďže už žiadné upozornenie nezahlásilo.