... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, b0ris, barabas, alfi666

bmwtt.sk

MAYLO02
Autor témy
Auto: BMW 420ix grand coup
Kraj: Prešovský

Masívny únik chladiacej kvapaliny

Včera, 18:53

Mám BMW b48 motor konkrétne b48b20a 420i xdrive 2019 a mám masívny únik chladiacej kvapaliny z expanznej nádoby, pri tom sa mi zjavil indikátor na palubnej doske: AK TO BUDE MOŽNÉ DOPĹNTE CHLADIACU KVAPALINU v moment keď už bola hladina chladiacej kvapaliny hlboko pod MIN. Moje postrehy: po doliatí 2 litrov sa po dobu 10minut vyliala všetka kvapalina na cestu medzi tým som sa pohol z parkoviska a zahlásilo: NEDOSTATOČNÉ CHLADENIE,MOTOR SA MÔŽE PREHRIAŤ. Aj keď bol motor v prevádzkovej teplote po otvorení viečka nebol žiaden pod tlak ani para, v oleji nie je emulzia z výfuku nejde biely dym ani nemá sladkastý zápach, aj keď v expanznej nádobe nie je skoro žiadna chladiaca kvapalina ale chladiace potrubia a hadice sú natlakovanéV minulosti som koncom októbra dolieval 150ml. Voda počas toho mala podľa palubného počítača 115 stupňov C°

Do auta sme naliali 5L destylovanej vody a hneď som šiel do najbližšieho servisu cca. 2km vtedy mi zjavne nestihla uniknúť z chladiaceho okruhu keďže už žiadné upozornenie nezahlásilo.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Masívny únik chladiacej kvapaliny

Včera, 19:06

dakujeme za info :)

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Včera, 19:24

takze riesenie je teda dat tam destilku miesto chladiacej a vybavene. celkom lacno si poriesil :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

MAYLO02
Autor témy
Auto: BMW 420ix grand coup
Kraj: Prešovský

Včera, 19:39

Nie. Samozrejme je v autoservise. Do servisu som išiel veľmi pomali aby si to motor neodniesol.
Stalo sa to večer, samozrejme som nazrel na motorovú časť dal som všetky kryty dole ( motorový + ten pred ním)
Nebolo toho moc vidieť, nazrel som aj pod podvozok kvapalina vytekala cca. V strede bližšie k vodičovej strane kde sú aj expanzné nádoby.

Mám aj video z servisu
https://youtube.com/shorts/abD6YmhH2HI? ... m6XjEnVz6H

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní