... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Kamcooo
Autor témy
Kraj: Prešovský

RTF alebo non RTF zimné pneumatiky X1, xDrive

Pondelok, 6. Októbra 2025, 15:30

Zdravím dámy a páni

- viem, že téma pneumatík je vždy a všade prítomná ale rád by som dostal nejaké Vaše rady
- kúpil som si X1, xDrive, veľmi pekne zachovalú jazdenku a potreboval by som poradiť či ísť do pneumatík RTF alebo do klasických
- mám za sebou cca. 500 000km s 2 defektami, ktoré som dostal za posledné 4 roky, vždy to bola skrutka v kolese cca. v strede
- jazdím cca. 15 - 25 tisíc ročne všetky cesty a niekedy chatu
- najbližšie k X1 (váhovo) som mal Tucsona 4x4, kde som dostal tie dve skrutky, vyriešil som to dofúkaním a návštevou servisu, zalepením gumy knotom a jazdil do zodratia pneumatík
- niekedy mi ručička vybehne na čertovici alebo na pezinskej babe, alebo na diaľnici smerom vpravo, ale to len tak z pasie, žiadne drifty ani šmyky, prevažne plynulá jazda s plným autom somarín

- uvažujem nad Bridgestone LM001 225/50/R17, otázka je či RTF, alebo klasika s opravnou sadou?
- ďakujem veľmi pekne

Užívateľov profilový obrázok
Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: RTF alebo non RTF zimné pneumatiky X1, xDrive

Utorok, 7. Októbra 2025, 06:23

Urcite pneu bez runflat, ta strata komfortu za to podla mna nestoji. Opravna sada s knotmi je lacna a zalepenie defektu zvladne podla mna kazdy trochu zrucnejsi clovek. Preco ale LM001? LM005 je aktualny model.

Kamcooo
Autor témy
Kraj: Prešovský

Re: RTF alebo non RTF zimné pneumatiky X1, xDrive

Včera, 13:49

LM001 preto lebo mi ich tak vyhodil filter, s tou LM005 si ma priznám sa dostal :-), pozeral som ešte na [font=Roboto, -apple-system, BlinkMacSystemFont, “Segoe UI”, Helvetica CE, Arial, sans-serif]Continental WinterContact TS870[/font], tie majú za 5€ na kus seal ochranu proti prepychnutiu a s vystuženými bočnicami to bude asi cca, to isté ako RTF (myslím na ochranu, nie na jazdu)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot], xener a 7 neregistrovaných