... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ZOLLINO
Autor témy
Auto: Alpineweiss E93
Kraj: Bratislavský

Problem: ABS nahodne hlasi chybu

Utorok, 13. Mája 2025, 11:44

Ahojte,

nie som ziaden odbornik a s pokorou si prichadzam po radu, lebo neviem na koho sa obratit. Cca od Septembra 2024 mi z nicoho nic vypne ABS (tym padom ESP, tempomat, etd.) a z nicoho nic mi ho po nejakom case zapne. Povodne som myslel, ze je to velmi slabou bateriou (blblo aj natacanie svetiel), zimou, apod. Bohuzial, po dofukani pneu, nabiti baterie problem s ABS zostal a netusim cim to moze byt. Moj kratky prieskum problemu ukazal na tieto moznosti:

0. dofukat pneu
1.Battery is dead / corrupted - bateria
2.Damaged speed sensor or bad connector to it - rychlostny senzor alebo konektor
3. wheel bearings - loziska v kolese?
4. break fluid level - uroven brzdnej kvapaliny?
5. bad fuse or bad relay - zla poistka alebo relatko
6. Bad ABS pump or control module - abs pumpa alebo kontrolny modul

Stretol sa s tymto problemom niekto? Mam v plane to odniest na BMW diagnostiku do Lamaca BMW Group M, lebo neviem si uz sam nejak poradit. Predsa len jazdit na 170kw zadny nahon bez ESP - na to sa necitim ak trochu zaprsi. Uvitam akukolvek pomoc, aj teoreticku. Dakujem

2007 BMW E93 diesel 170kw

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Problem: ABS nahodne hlasi chybu

Utorok, 13. Mája 2025, 12:07

V provom rade riadna diag... a Skontroluj aj nabijanie, IBS, ci neblbne napajanie... DSC jednotka je na to citliva...

ZOLLINO
Autor témy
Auto: Alpineweiss E93

Utorok, 13. Mája 2025, 16:49

PetoK napísal:
V provom rade riadna diag... a Skontroluj aj nabijanie, IBS, ci neblbne napajanie... DSC jednotka je na to citliva...
ok prepac ze sa nevyznam:
nabijanie baterie? (mal som ju dlhodobo vyslahanu lebo na tom jazdim malo - nedavno som dobil)
IBS je co?

posuniem tvoje info dalej. a dam sem potom aktualizaciu, vdaka

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 13. Mája 2025, 18:39

zastav sa, pozrieme

swalko
Kraj: Žilinský

Piatok, 16. Mája 2025, 11:43

Neviem ake snimace ABS ma 3.0d, ale na mojej ex e90 320d toto robil zhrdzaveny ABS kruzok na poloosy. Ako ho hrdza nadvihla, tak potom zodral ABS snimac. Parkrat som vymenil snimac, tiez na chvilu pomohlo dat podlozku pod snimac aby bol vyssie a nedral sa. Finalne riesenie a odporucam ti ho urobit rovno ak mas rovnaky problem je vymenit poloos a snimac. Lepit novy kruzok u mna nemalo zmysel lebo lozko pod kruzkom bolo tak prehrdzavene ze ho po prilepeni hadzalo a toto sa ABS snimacu nepacilo. Je to bezna choroba e9x a vzdy ako prvy odide kruzok/snimac na pravej strane zadnej napravy.
ancaaa: ...ty moj boh ruky vam polamať toto lucifer nevidel aj keby to montoval ježiškristus s.r.o ,plyn do m5 montovať o matičko skakava...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 16. Mája 2025, 17:39

Tak tak mudro….👍
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Akatsuki

Štvrtok, 22. Mája 2025, 08:45

pohnite poloosi, kludne vymena za aftermarket len pozor na tie neosetrene ktore prichadzaju s holym kovom a do dvoch rokov to riesis zas pokial take kupis tak aspon si to osetri proti hrdzi :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 17 neregistrovaných