... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

oseldusan
Autor témy
Auto: Ex E39, E61, F10,G05
Kraj: Žilinský

BMW iX ( I20 pofacelift ) postrehy a nazory

Piatok, 18. Apríla 2025, 13:56

Vyzera to tak, ze som tu asi zatial jediny co ma pofacelift iX . Vlastne celkovo iX je tu na fore asi menej ako safranu. Konkretne xdrive60. Takze tu uvediem zopar postrehov. Zatial skor minusy. Je to moja prva plna elektrina takze to berte s rezervou. Ciastocne mam skusenosti s elektrikou , kedze uz siesty rok jazdim X5 45e. 80 % jazd plne na baterku . Zial , BMW sa uberalo poslednych 5 rokov ( asi aj viac ) zlym smerom podla mna. Hlavne katastrofálna orientacia na Cinu ,ktora ich ale v poslednom roku pekne ochc..a . Ten dizajn vonku aj vnutri ... Radsej pomlcim. Ked som videl iX prvykrat pred 4 rokmi , tak sa mi vyrazne nepacila. Ale asi som si zvykol a facelift to troska upravil. Nie ze by som povedal ze sa mi paci , ale ... . Napriklad manzelke a detom sa velmi paci. Prve dojmy su zmiesane . V porovnani s predfacelift X5 je to taky umelohmotny plastak. Ale napriklad audio je WAU ...... Takisto priestorovo na sedenie , WAU. Ale soferuje manzelka tak sedim vzadu a ... zistil som , ze v celom aute nie su drziaky na ruky nad dverami. Tak toto nedavam. Za 15 minut jazdy uz som tam "sahol do prazdna" 5x. Moja 85 rocna mamka bez toho nenasadne do auta. To bude zasa boj. Kedze je to BEV nema stredovy tunel . Super pocit volnosti vpredu aj vzadu. Super miesto vzadu. Male bezvyznamne minus , ak vozite psa vpredu dole, "zdrhne" Vam ku pedalom :o). Vzadu okna sa daju otvorit do polovice . Prisaham , do polovice To som este nevidel. Uz som velakrat videl ze ostanu cca 5cm neotvorene , ale do polky ? Zatmavenie elektrochromatickeho stresneho okna ..... veeeelmi slabe.
. Pripojil som na nabijacku na chate. "Nastastie" na prvubsupubode go-e nabijacka. Zial "iba" 17kW. Mam totiz iba 3x25A pripojku,vtakze nastavene max 25A. Ale asi budem mat nieco zle nastavene , alebo to fesaci v go-e nezvladli s tym ze mozem mat aj menice aj solary, aj baterie doma. Dufqm, ze som to nezvladol ja so zapojenim/nastavenim. Zo siete siete mi taha iba 3x 1,6kW . Takze kludne by mohlo ist aj full 22kW. Mam totiz 1x5kW a 2x3,7kW menice . Ked poriesim co s tym, tak sa podelim .
Naposledy upravil/-a oseldusan v Piatok, 18. Apríla 2025, 14:22, upravené celkom 1 krát.
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: BMW iX ( I20 pofacelift ) postrehy a nazory

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:14

aj podla mna je elektrika super a buducnost. neviem si predstavit ine stvrte, piate auto do rodiny ako elektriku. perfekt do obchodu ked zabudnes zemiaky, aj do dedinskeho kostola , pripadne do lekarne, ked pre teba musi prist manzelka do krcmy lebo nevies chodit. a samozrejme kopec dalsich prilezitosti, ked sa neoplati startovat combustion. :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

oseldusan
Autor témy

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:26

Presne. Ako dalsie auto je to dufam super. Ako jedine ... v iba specifickych pripadoch. Ja to testnem pri mojich cestach do nemcof, ale obavam sa , ze to bude "zazitok" . Zial v mojim pripade nemozem povedat ze cesta je ciel. Podla vsetkeho to stale vyzera biedne s infrastrukturou.
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

oseldusan
Autor témy

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:27

Aj ked Xener , ty si to skor myslel ironicky. Ja si myslim ze ako druhe auto do rodiny je to fajn.
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:30

jasne ze som to nemyslel ironicky. ratal som jedno na leto- zadokolka, jedno na zimu - stvorkolka, jedno na naozajstnu zimu - quattro torsen, jedno pre deti, pripadne manzelku na nechty , nejaka mala 320. a hned potom elektrika na jazdy po dedine :) lepsie ako skuter.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

oseldusan
Autor témy

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:39

To by bolo super mat 5 aut ako amici. Na to som este nedorastol psychicky. U mna zial musela ist z domu E39 ked som kupil G05. Je mi tazko smutno za nou doteraz ( uz je to 6 rokov ! ) , a trha ma casto, ze ju od toho chalana zoberiem spat. Teraz pojde z domu e61. Ale uz som vazne uvazoval nad tym ze mozno ani nie a ze si ju necham. Ma sice 18 rokov , ale motor "pradie" ako novy , aj ked ma 441t km za sebou. Zial je mi toho auta luto, a "hrdzavelo" by kdesi u mna na zahrade , ked este posluzi kamosovi ako druhe auto .
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

oseldusan
Autor témy

Piatok, 18. Apríla 2025, 14:53

USB-C porty pod stredovou konzolou nabijaju iba pomaly :o( . Testnem s testerom neskor , ale obavam sa ze Quick charge a USB PD sa im asi nesniva. V roku 2025 tazko smutne. Riesenie je sice velmi jednoduche , hned vedla je port zapalovaca a za 5 Euro nabijacka to riesi, ale je to smutne a mali by sa v BMW konecne zobudit. Lol , odkladacie miesto v dverach na "drobne a zuvacky " u sofera nehladajte . U spolujazdca je , ale je prilis hlboky, asi na telefon. Super napad , ale uplne nahovno. Ked tam date telefon, tak uz tam moc ruku na opierku moc nedate . Ach jaj. Niekto nadizajnoval v 3D studiu !!!
ex E39 525D facelift
E61 530XD facelift
F10 530XD
G05 45e

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných