... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

wilko
Autor témy
Auto: BMW 318 e90
Kraj: Bratislavský

Cierny dym z vyfuku vyhradne na spiatocke  Topic is solved

Utorok, 4. Marca 2025, 00:33

Ahojte. Mam taky zaujimavy problem. Bmw e91 318i, 95kw benzinovy motor. Auto jazdi pekne, zerie jemne olej, ale nic co by stalo za rec. Ale ked zaradim spiatocku a cuvam, auto zacne dymit, cierny dym s vonou spaleneho oleja. Nedava mi to zmysel, preco by malo dymit a palit olej len pri zaradenej spiatocke. Potom mi aj zvykne zasvietit Check engine kontrolka, diagnostika ukazuje na prednu lambda sondu. Prehladal som fora, ale vyzera to byt na unikatny pripad. Budem vdacny za napady, co by mohlo byt pricinou.

Užívateľov profilový obrázok
Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: Cierny dym z vyfuku vyhradne na spiatocke

Utorok, 4. Marca 2025, 07:12

Vsadil by som na semeringy ventilov, častý problém u N46. Chyba lambdy je celkom široký pojem, najlepšie by bolo keby si napísal konkrétne znenie chybovej hlášky z bmw diagnostiky.

wilko
Autor témy

Utorok, 4. Marca 2025, 23:15

Uff, kody som si nezapamatal. Zistim a napisem.
Preco sa to ale deje len na spiatocke? Nepoviem keby zralo olej a dymilo stale...

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Streda, 5. Marca 2025, 07:44

nebude tam daco s kabelazou ked s motor zaprie do opacnej strany?

wilko
Autor témy

Štvrtok, 13. Marca 2025, 23:56

Auto dlhsie stalo a ked som dnes nastartoval, ziadna chybova hlaska na palubovke, check engine nesvieti. Potreboval som nieco odviezt na privesnom a vsimol som si, ze ked som sa pohynal na krizovatke s nalozenym vozikom, tak som zadymil z vyfuku. Takze dymi pod zatazou, alebo na spiatocke. Inak nie. Tie semeringy ventilov zneju stale viac pravdepodobnejsie

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Piatok, 14. Marca 2025, 08:34

Tak to potom na 99% sú semeringy. Dajú sa vymeniť aj bez toho aby si dával hlavu dole.

Aj tá lambda bude podľa mňa následkom tých semeringov. Podobný problém som riešil na 1.4TSI kde bola každé 3 mesiace lambda skapatá lebo to cucalo olej. Po generálke motora je s lambdou kľud.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných