Tak lidi,dovolte mi malou recenzi na chladiče motoru.
Chladič jsem se rozhodl vyměnit preventivně,auto má 23 let a přes 500 tis na hrbu

. Nebyly problémy s přehříváním,teploměr je a byl vždy uprostřed a rafika se ani nehne. Napadlo mě vyčistit bordel mezi kazetami chlazení a při té příležitosti vyměnit chladič,vodní pumpu a termostat.
SRLine 201608-4 (tl. 31mm)/dle Polcar kvalita PJ/netřeba zavrhovat,plní svou funkci dostatečně,motor se nepřehřívá,...provoz po městě s klimou v tomto horku téměř stabilně 90,v rozmezí do max cca 94,při zvýšení otáček teplota ihned klesá k 90. Dálnice do 130kmh 90,při přidání plynu o pár stupňů nahoru,po stabilizaci klesá,150kmh/tempomat 90-91,plný plyn při akceleraci na 200 tachometrových max. 98 a udržování rychlosti klesá na 95-97 a dál nejde.Vše provoz s klimou.
Nevěřil jsem "polákovi" a já blb koupil chladič NRF 53721. Chladič má tl. 40mm,a je nesmyslně rozdělen(což jsem nevěděl,měl jsem za to,že chladící trubice jsou celistvé) na double tenké trubice cca 15mm vnější průměr umístěné za sebou a mezi nimi je nevyplněná mezera cca 10mm,na první pohled to nelze vzhledově nijak poznat,chladič má velice malou průtokovou propustnost v porovnámím s originálem a SRL,byť na první pohled zpracováním působí dostatečně robustně.
Avšak,zdání klame. Provoz město či běžná jízda kolem 80kmh udržuje 90 st C. Avšak každá větší městská akcelerace dle menu BC stoupá na 94-5C a po drahné chvíli padá nazpět. Chladič má hrozně velkou setrvačnost,danou malým průtokovým průřezem .
Dálnice cca 130 93-94C,při plném plynu leze teplota velice rychle nahoru, 150 plný plyn - 99C tachometrových 190,úplně pustím plyn,skočí 100,všechny chlupy na těle naježený vztekem,teplota velmi pomalu padá na 94C . Chladič má obrovskou setrvačnost vzhledem k nesmyslné konstrukci a malé průchodnosti kapaliny.
Tady to chlapík velice dobře vysvětluje:
https://www.youtube.com/watch?v=dOj8gbDn_ho&t=64sTak to je asi tak vše,co jsem chtěl napsat,tak ať se nespálíte a nekoupíte mrdku.
Mimo jiné,co do konstrukce chladícího jádra je co nejblíže originálu Mahle,...ale,přijde Vám krabice made in china a ostatní zpracování je opravdu tragické,nalomené odvzdušnění,výpustný šroub tak fušersky zpracovaný,že se protáčel,neberu absenci originálního vlnkového původního pertlování komor BEHR,tu věc jsem vrátil..jedině pak originál OEM Behr z BMW za zlodějských protektorátních cca13 tisíc hardáků czk,krytých vzdušnými zámky a sliby fijalové junty.

. Hlavně slušně

.
No,celkově,za tu cenu je SRLine obstojný a funkci plní,auto se ani při plném plynu a v táhlých kopcích nehřeje.
Testovací kratochvíle mě stála skoro den času a lapnout mě protektorátní gestapáci,tak asi aji papíry,......neboť se dopustil,....že prdy z řiti své upustil,...ale teď vážně,...mohl srazit třeba maminku s kočárkem,nebo nedej bože teplého černošského cyklistu

,čímž by vznikla tomuto koloniálnímu zlodějskému obskurnímu zkurvystátu obvzlášť závažná škoda :-.DD.
Tož tak asi k testu

. Tak chlopi, nezapomeňte,...až vás budou okrádat,tak Hlavně slušně!!(a kladivo v kapse).