TT-SIMIK napísal:No v bmw je zvolavacka,ale oni maju predpis rovno update rj motora,tym padom zatial treba zabudnut na dodatocne odstavenie kurvitok ako je egr,adblue atd atd…Po update uz len stock zatial co viem….Lebo lock rj motora…Takze ak chces off zvolavacke sa treba vyhnut…
Nazdar, ja som dostal spravu do auta (rocnik 2015) cca v takomto zneni: "Nutna vymena EGR chladica z dovodu netesnosti, mozny unik chladiacej kvapaliny"
Bol som teda v servise v NR (Rija-Bavarija), kde mi povedali, ze sa bude menit len chladic resp. bude to cisto len vymena kus za kus, ziadne zasahovanie do RJ (mam to upravovane po predchadzajucom majitelovi az az - ma to chip + odstavene egr + odstaveny start-stop + odstavene adblue) lebo to vraj nie je softverovo riadene a ze ho hned objednaju a bude sa na neho cakat cca mesiac. Auto som tam nechat nemusel, mohol som s nim normalne odist nakolko som za 4 mesiace od kedy mam auto prvy krat dolial chladiacu zmes asi pol litra a zatial to sledujem a nevidim, ze by sa stracala.
BTW - ako som prisiel, tak zistili ze som tam mal este jednu zvolavacku, o ktorej som ani nevedel - Kontrola, pripadne vymena airbagov, budu riesit hned aj to.
Takze teraz budem mesiac cakat, kym naskladnia chladic (niektori s inym typom vraj cakaju aj rok), ked to budem mat vybavene, hodim sem pripadne nejake zaujimave info :)