... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
ALAS napísal:hm, no mozno by bolo dobre kupit nejaku taktuo zasuvku:Urobene to bude mat spravne, tak jak pises.
Tu ide skor o to ze skoro kazdy vyrobca zasuviek uvadza ze zasuvka nieje stavna na trvalu 16A zataz.
Popripade maju udavany casovy limit ako dlho moze byt zatazena na maximalny prud.
airbone napísal:presne tak, toto ja ja zvazujem ako druhe auto do rodiny pre hlavne mestske vyuzitie...bud Golfa GTE alebo Kiu Xceed. Okolo 40 km prejdu na baterku a vecer neni problem to dat doma do garaze a dobit.Tak je pani ako hovorite - cisty pragmatizmus - druhe vozidlo v rodine - pouziva manzelka, denny najazd 25-30km, cisto mesto.....
Jej predosle vozidlo, MB A W169 1.5L benzin/70kW dlhodoba spotreba po meste za poslednych par mesiacov - 9.9l/100km (podla pal PC, realne ma dojem ze este viac), teda zaokruhlime na 10L, teda cena na 100km cisto palivo = 17eur/100km, cena pri nabijani hybrid s realnym dojazdom podla podmienok priemer 40km na nabitie (cca do 9kWh to zozerie nabijanie) - na cisto elektricku jazdu, nabijanie v NT, tak to vychadza max 3,50eur na 100km cize usetrenie, ak sa vozidlo da nabit na kazdu noc, tam urcite je.... Dalsia vyhoda tohto vozidla je, ze sa da bez problemov pouzit aj na dlhsiu trasu a odvezie pohodlne 4 ludi s batozinou, samozrejme uz nie tak ekonomicky - na dialnici s trojvalcom a 6st prevodovkou je nutne ratat so spotrebou okolo 8-9L