Piatok, 13. Januára 2023, 22:41
Horan: není to tak doslovně,jak popisuješ. Z mé osobní zkušenosti - pokud vypustím z převodovky /manuál/ nebo rozvodovky olej originální náplně,byť tam byla 10-15-20 let,je kapalina ve velké většině případů průhledná,ne-li čirá,akorát vzhledem k opotřebení stářím je hustší konzistence. Když jde o olej v náhradě po několika tis km je povětšině zakalený,průhlednost mléčné konzistence,někdy s více či méně rozptýlenými částečkami kovového otěru,neříkám,že to agregát nerozchodí nebo znefunkční,ale rozhodně to není normální. Konstrukce almar a rozvodovek bmw je dost specifická na výběr oleje a téměř všechny převoďáky castrol dle jejich mazacího plánu jsou plně kompatibilní a nestojí majlant a za mě bych po zkušenostech neriskoval nějaké pětikilo za litr oleje zničením nebo nadměrným opotřebením agregátu,....ostatně se tam toho nejeje 20 litrů,aby výměna člověka zruinovala. Konkrétně nejhorší zkušenost mám s olejem febi,já jej nekupoval,tenkrát na přání výslovné majitele jsem to tam nalil a dle realoem čísel bmw kompatibilní byl,vypustila se originál kapalina,hustá skoro jako med,ale zcela čistá a po několika tis km vytekl šmejd barvy šedé metly a uložení hrušky v piči,hypoidní ozubení chycené,ale ne beznadějně,po výměně všech ložisek,gufer,seřízení soukolí na barvu rozvodovka do dněška jezdí,je mírně hlučnější,ale žádný extrém a hlavně "nevyje",náplň namísto 75w90 Gl 5 použita castrol 75w140 GL5 LS pro samosvorné fiferenciály dle spec maz plánu castrol k příslušnému vozu.
Netvrdím,že tím pádem máš ve všech autech komponenty v piči díky oleji,ale já osobně bych do převodů bmw náhradu mimo castrol /ostatně orig náplně BOT jsou castrol v 99% případú. To,že motoráky castrol jsou nafouklá bublina,o tom žádná,ale převodové oleje má špičkové.
A k tomu osvobození,...prostě že nás osvobodí konečně od těch vládních zmrdů,co si z nás už 33 let dělají prdel,podhodnocují hodnotu naší práce,vše zde rozkradli a každej den nás okrádají a smějou se nám do ksichtu.
Otrok,který nikdy svobodu nepoznal,po ní netouží,stejně jako osel,vychovaný celý život v kleci se do klece vždy rád vrátí,protože nic jiného nikdy nepoznal a považuje to za zcela normální.
Vždyť jsme panárodem tupých debilů,a směje se nám celý svět,..tohle kdyby dělala zkurvyvláda s barevnejma v tramtárii v africe,tak ty zmrdy vytahají z kanclů za zadní tlapy jako potkany,rozsekají to mačetama a nakrmí s tím prasata!