... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Utorok, 23. Marca 2021, 13:11

tak co zistujem to asom asi jeden z poslednych co ma auto s dusou.. vlastne ani bmw uz nemam tyzden a len 1 nehnutelnost..
este tu vystava ale otazka... oplati sa tam liat vlastnych penazi viac ako je nutne?
uvediem priklad.. rozumiem tomu tak ze ak byt stoji 100k banka mi dal len 80k a zvysok musi ist z vlastneho... ja by som isiel napriklad 40vlastne a 60 hypo.. ma to zmysel?
ked sa nad tym tak zamyslam ovela vacsi zmysel by to malo ist 20k svojho 80k hypo a tych svojich dalsich 20k ozaj dat aspon na ten teminak....

Užívateľov profilový obrázok
Wanted
Auto: 5 metrova pi*ovina
Kraj: Nitriansky

Utorok, 23. Marca 2021, 13:32

Tak zalezi aj aky urok nafasujes. Ja som minuly rok riesil sebe aj rodicon refinanc a unicreditka im dala 0.99 s fixom na 10 rokov... ja som niekde na urovni 1.29 vo vub ale mam len 5 rokov fix. Uni to minuly rok tlacila az k 0.89 len si radi davaju jebnute podmienky.
E60 https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lci-edition-t121863.html
E32 DC58865
ex: E30 M20B20
Yo´ mama is so fat, when she walked by the TV, I missed 3 episodes!...

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Utorok, 23. Marca 2021, 13:41

Opravim ta - banka si posle bud svojho znalca, alebo musis dolozit posudok a z neho ti da 80%. Nieze byt sa predava za 100k a posudok bude povedzme len 90, tak dostanes 80% z tych 90 nie zo 100. 20k na terminak vyznam nema, to si ich mozes nechat na pripadnu reziu pokial to nechces nejako "normalne" investovat. Kym su uroky pod inflaciu, je lepsie znehodnocovat peniaze banky ako svoje ;)

kkt1

Utorok, 23. Marca 2021, 13:43

Wanted napísal:
Tak zalezi aj aky urok nafasujes. Ja som minuly rok riesil sebe aj rodicon refinanc a unicreditka im dala 0.99 s fixom na 10 rokov... ja som niekde na urovni 1.29 vo vub ale mam len 5 rokov fix. Uni to minuly rok tlacila az k 0.89 len si radi davaju jebnute podmienky.

Ja mam urok 0.69 na jednej hypo a druhy urok 0.89. Ziadne jebnute podmienky, ak mas dobry prijem + mas pozicanych menej ako 50 percent hodnoty nehnutelnosti dostanes urok ako vinko.
Naposledy upravil/-a kkt1 v Utorok, 23. Marca 2021, 13:43, upravené celkom 1 krát.

pyranes

Utorok, 23. Marca 2021, 13:43

tak viacmenej mam zodpovedane co som potreboval
btw ja mam unicreditku tiez, mam tam 1.15 a som relativne spoko teda neviem, preco by som spoko byt nemal.. da sa ist aj nizsie spravilo by mi to cca 10e mesacne ale poplatky na katastri by ma stali viac.

co sa inak znalca tyka toho mam a ten je gut tam to vieme riesit...
tuto otazku teda uzavriem ze dam do toho nevyhnutne z mojej strany ostatne pofinancujem
pojdem do 2 izbaku nieco medzi povodnym stavom a peknym prerobenym

Wanted
Auto: 5 metrova pi*ovina
Kraj: Nitriansky

Utorok, 23. Marca 2021, 13:52

kkt1 napísal:
Ja mam urok 0.69 na jednej hypo a druhy urok 0.89. Ziadne jebnute podmienky, ak mas dobry prijem + mas pozicanych menej ako 50 percent hodnoty nehnutelnosti dostanes urok ako vinko.
Tak zase ruku na srdce kolko ludi dnes ma 50% ceny nehnutelnosti na ruke 🤣. Ale ked to chce pyranes financovat 60/40 tak sa k tomu moze blizit. Ak ale uz chce ist tych 80/20 a zvysok jebnut na terminovany taj uz zacinaju prijebane komplikacie.

A ako pise RTG vezmu cenu z posudku. Dokonca mne urobili, ze porovnavali posudok aj kupnu cenu vzali nizsiu hodnotu z tych dvoch a krat 0.9.
E60 https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lci-edition-t121863.html
E32 DC58865
ex: E30 M20B20
Yo´ mama is so fat, when she walked by the TV, I missed 3 episodes!...

RTG

Utorok, 23. Marca 2021, 13:58

Rozhodne si treba spravit viac ponuk a idealne si na to zavolat agenta s teplou vodou - usetris si behacky a zbytocne podpisovanie milion papierov kym sa vobec k nejakej ponuke dostanes.
Ked som to riesil u seba, tak som to riesil jednym podpisanym lajstrom, doniesla do 3 dni ponuky, banky si dali svoje podmienky, ja som ich neakceptoval, prisla o 2 dni s tym, ze banka upusta od svojich podmienok len aby som to podpisal. Pri refinance zase klasika postup - dat si vycislit zozstatok uveru a podat ziadost na predcasne splatenie - idealne ak uz mas v ruke aj nejaku konkurencnu ponuku, hoci tam nechces. Banka vtedy velmi rychlo reaguje a vytiahne podpultovu cenu.
Ked som to o rok neskor riesil s rodicmi, tak som povedal, vsak vynechame prostrednika pojdeme sami. Nekonecny kolotoc podpisov. Rodicia boli dokopy asi 5x kym im jebli taku kokotinu, ze sme to poriesili nakoniec znovu takto. Uz nikdy viac po vlastnej osi ak nemas solidne kontakty.

kkt1

Utorok, 23. Marca 2021, 13:59

Posudky to je samostatna kapitola. Minuly rok som zakladal kvoli pozemku svoj prvy 1 izbak s ktorym som zacinal. Cena na posudku 73 000. Pritom mal som aj serioznych kupcov (3 ktori vsetci to boli schopni vykesovat) za 105 000. Nastastie mi to bolo jedno lebo pozemok stal 51 000. Ale kupovat nieco drahsie tak mam pekne nervy na cele posudky.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Utorok, 23. Marca 2021, 14:00

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:59, upravené celkom 1 krát.

RTG

Utorok, 23. Marca 2021, 14:08

Ja som sa na tych "cenovych" mapach bavil uz vtedy. Moj byt po kompletnej prerabke mal o 10% nizsiu hodnotu podla posudku ako byt mojich rodicov, ktory ho maju o 15% mensi, v povodnom stave a aj cenovy rozdiel povodneho stavu je cca 10% pri kupe (moj stal viac), ale mali 2rocne zateplenie celeho baraku oproti mojmu 12 rocnemu, takze to zdvihlo jeho hodnotu, pricom je to realne kokotina. Preto sa smejem aj z tych prvoplanovych pokusov ako sa riadit nejakymi mapami pre odhad na vyrubenie dani z nehnutelnosti.

nejakymarko
Auto: zatial VW
Kraj: Prešovský

Utorok, 23. Marca 2021, 14:12

Keď tu všetci ponúkate prenájmy, hľadám dvojizbák v Ružinove :-"

pyranes

Utorok, 23. Marca 2021, 14:13

toto ja uz mam poriesene, aj predosle byvanie ked som riesil mal som ozaj solidneho pana ktory sa tomu nevenuje 10 rokov a poznal mnoho skratiek kde sa da ako usetrit a co ako spravit aby to bolo rychlejsie.. bez neho to ani riesit nebudem.. ja som uz dostal vzdy len papiere na podpis.. co sa tyka zmluv atd to vsetko mam nakolko 2r dozadu som zial neznaly zaplatil mediatorke za zmluvy 400 e ktore trikrat musela prerabat nakolko robila len copy paste a mne sposobila mnoho problemov.

no tak som zvedavy.. budem si chvilku pozerat inzeraty spravim si prehlad v cenach a nieco sa najde

Bujak
Auto: BMW M140 xdrive

Utorok, 23. Marca 2021, 14:43

Zdravim chcem sa opytat ci sa oplati sustruzit kotuce origo bmw m140 kotuce maju 29.1mm minimum je 28.4 v zadu su kotuce tiez v este v norme maju 23.1mm auto stalo asi 3 4 tizne.. pri brzdeni to zacalo triast aj volant aj pedal dosticky su uz zodrane, ma zmysel to zrovnat a dat nove dosticky ?

kkt1

Utorok, 23. Marca 2021, 16:16

Najviac sa oplati ked ich prebehnes smirglom. Alebo tam daj kotuce z oltcitu. Usetris este viac.

Bujak
Auto: BMW M140 xdrive

Utorok, 23. Marca 2021, 16:27

kotuce su tak v polovici zivotnosti. pride mi to dost blble vyhodit take kotuce co stoja 1000 eur a kupit nove :/ auto dlho stalo zhrdzaveli tak ze sa to nevycuchalo jazdou tak zvazujem pro cut aby sa to zrovnalo + nove dosticky... pytam sa na nazor ci je to pičovina ten pro cut alebo v poho

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 227 neregistrovaných