Streda, 19. Februára 2020, 14:51
Dnes odoslané sales director Jaguar TOP auto Bratislava
Dobrý deň p. XXXXXX. Nakoľko som už počas uplynulých týždňov vyčerpal všetky možnosti komunikácie so servisom, predajcom TOP auto Bratislava ako i importérom vozidiel Jaguar, dovolím si osloviť Vás ako posledný pokus o komunikáciu pred akceptovaním riešenia svojho problému podľa doporučenie právnika.
Nemajte mi prosím za zlé, že v úvode hneď spomínam riešenie právnou cestou, po prečítaní uznáte sám, prečo. V prvom rade by som Vám chcel oznámiť, že som ešte nikdy v minulosti nepotreboval riešiť žiadny problém právnou cestou, toto je po prvý krát.
K veci: Jedná sa o absolútnu nemožnosť dopátrať sa relevantnej odpovede ohľadom záruky na Jaguar F- PACE, kupovaný u Vás 02/2018, predajca p. YYYYYYY. Všetko začalo objednávkou vozidla na záručný servis v januári 2020 a nevinnou poznámkou slečny v telefóne "aby som to stihol do tých 100000 kilometrov". Na moju otázku prečo- mi bolo oznámemé, že vozidlá značky Jaguar majú záruku 3 roky/ 100000km.
Po prezretí kúpnej zmluvy s TOP auto Bratislava z februára 2018, kde je uvedená záručná doba 3 roky bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov začal môj maratón telefonátov a mailov počnúc predajcom, vedúcou servisu, garančným manažérom, osobnou návštevou predajcu v Bratislave, telefonátmi a ďalšou mailovou komunikáciou s importérom vozidiel Jaguar pre Slovensko. Odpovede boli bez výnimky dve: buď 3 roky/ 100000km, alebo žiadna odpoveď. To zahrňuje mailovú komunikáciu bez akejkoľvek odpovede až po nedvíhanie telefónu predajcom v priebehu uplynulých dvoch týždňov. Jediný krát, keď som na mail dostal nejakú odpoveď- bolo to od importéra, v odpovedi sa uvádzalo 3 roky/ 100000km...
Preto som bol nútený začať riešiť toto, verím, že nedorozumenie, právnou cestou. Kúpna zmluva bola preštudovaná právnikom a bolo mi doporučené v tomto prípade krajné riešenie- odstúpenie od kúpnej zmluvy. Nakoľko som ale s vozidlom spokojný, napriek doporučeniu od právnika podnikám ešte tento posledný krok, aj keď po predchádzajúcich skúsenostiach je moje očakávanie minimálne. V prípade potreby akýchkoľvek doplňujúcich informácií som Vám k dispozícií.
Ďakujem za prečítanie a prajem pekný deň, Ja
Keď si nie sme istí, do žiadnych opráv sa nepúšťame. Keď sme absolvent VŠ technického zamerania, vôbec do ničoho sa nepúšťame. Ani keď sme si istí.