cojaviem, je to taky mix. ani tak nie kvalitou fotiek ako tym, ze oneplus appka je celkom poslabsia co sa tyka funkcionalit a nastavenia, je to taky gcam klon. co nema vela inyuch mobilov ak vobec je makro, telefon ostri z 2cm, to je celkom fasa. este som nemal cas skusat na tom google gcam7, ja aj tak odkedy su na telefonoch ultrawide fotim 80% len s tym, a tu ma zas oneplus zatial suverenne najlepsiu korekciu deformacii, na fotkach omnoho menej vidno barel efekt po krajoch ako na inych telefonoch.
stabilizacia videa je tiez celkom super, zatial asi najlepsia aku som na telefonoch videl, pokial mas ako tak pevnu ruku tak jemne zachvevy to absolutne vyneguje a aj ked naschval potrasies telefonom tak to vyrovna celkom rapidne. hardver je dobry, ale appka fotaku jednoducho neni tak vyceckovana ako maju ini, je taka prilis jednoducha na moj vkus a tym padom ked chces nieco custom tak sa k tomu zlozito musis preklikavat.
ale celkovo ten telefon za tych 600 eur stoji, ja som moc nehladal dealy lebo som mal celkovu zlavu na vacsi nakup, takze neviem ci sa da niekde kupit vyrazne lacnejsie, 550 by bola samozrejme lepsia cena, ale 90hz je hlavny trhak toho telefonu. a moznost kalibracie farieb a zobrazenia aku som este nevidel na inych telefonoch, vsetky profily, moznost zapnut DC dimming (nieko na to nie je citlivy, niekoho boli hlava ked pozera na oled displej s pwm, co sa zvacsa prejavuje ak je jas nastaveny na menej ako 90%), ale hlavne tych 90hz je game changer, ked vezmem do ruky ine telefony tak to strasne bije do oci ake je vykreslovanie UI trhane.
ta folia co je na nom nalepena od vyroby je rovnaky lacny sajz ako na S10, ale cakam kym sa zacne odliepat sama, folia strasne drzi odtlacky prstov a cela je hnusna, nechutna.
zadna cast v tom matnom efekte je vyborna v tom, ze drzi sucha a cista, ako pampers, ziadne odtlacky a smuhy, aj ked teda smyka sa dost.
oficialne kryty, ktore predava oneplus su na absolutne hovno, aj ten co je v krabici pribaleny priehladny je nahovno, hnusny hruby neforemny a navyse ma take drsne vnutro, ktore ked sa dostane medzi puzdro a teleofn prach bude fungovat ako smirgel. Xiaomi k 100 eurovym telefonom dava kvalitnejsie TPU puzdro...
ja som si kupil to kajsmentke karbonove od oneplus a dal som ho na telefon na 5 minut a zahodil. kedze som za posledny rok objednaval puzdra z aliexpressu, hadam 70+ roznych uz, tak mozem zodpovende prehlasit, za nahodnym vyberom ked kupim 5 puzdier od 5 cinanov po 90 centov tak 3 z tych 5 pridu kvalitnejsie ako to co oneplus predava za 20 eur. ale niekde si tie marze nahradit musia.
#edit
takto nejako vie zvacsit v makro rezime cigaretu. fotil som to v tme len pri svetle monitora a druhym telefonom som prisvetloval z LED diody, takze to neostrilo a je to zasumene, nebrat ako ukazku kvality fotaku, len ukazku toho ako robi makro. na telefon myslim velmi slusne aj zvacsenie aj vzdialenost, z akej ostri.