Pridavam moj pribeh a rad by som ak by mi niekto poradil.
Pred 2 rokmi pri 165k km som preventivne dal vycistit DPF v PO spatnym pretlakom v takej ich masine. Urobil som to preventivne, raz mi zasvietila kontrolka tak som bol v tom ze to je OK.
Teraz pri 195k km mi dpf z vnutra roztrhlo, foto nizsie. Predchadzalo tomu chyba na diagnostike vaha vzduchu a chyba zvysene emisie. Ked mi vyhodilu danu kontrolku na displeyi, tak auto sa dalo do nudzoveho rezimu. Islo ako keby bez turba, ale islo. Tiez som si vsimol ze, regeneracia prebiehala strasne pomaly a ani ju nedokoncilo (soor mass pomaly klesalo). Po vymazani chyby auto slo ako predtym a aj v pohode zregenerovalo.
Naposledy, ked som siel mimo mesta tak som znovu vymazal chybu, ale auto ostalo v nudzovom rezime. Po nejakych 40 km jazdy zacalo stracat vykon, nedzalo rychlost na tempomate. Zacalo spomalovat az zacal ist biely dym z vyfuku. Takze isla odtahovka do servisu. Cez kameru je vido ze vnutro sa rozpadlo. Te
chnik este take nieco nevidel
.Este zmienim, ze nejakych poslednycvh par mesiacov mi zerie chladiacu kvapalinu. 1/2 L na 2000km. Voda sa nedostava do oleja, system natlakovany a ziaden unik. Koleno pod sanim vraj tiez ok. EGR chladic, ci ako sa to vola natlakovany reparatne, vsetko OK. Mozno to bude tesnenie pod hlavou.
Auto do teraz regenerovalo po cca 150-350 km podla typu jazdy.
Z vyssie uvedenych info:
1 - co mohlo sposobit rozpadnutie filtra2 - mohlo to byt vahou vzduchu za tak kratky cas, alebo unikom chladiva do vyfukoveho systemu cez tesnenie hlavy3 - kde a aky DPF kupit za rozumnu cenu / novy vs pouzivany4 - ine napady?https://photos.app.goo.gl/Fne7WqswgF7VVZH57