... všetko o BMW ...
Moderátori: Hugino, SmartBastard
undy napísal:pka: mitocross ti odpovedal za mňa...naposledy som to riešil pred cca 2 rokmi, odvtedy ma už DPF netrápi, ale nechcem sa tu o tom rozpisovať![]()
fóliu som ešte nelepil, nejako mi to nevadí ten odraz, ale skúsim to teda, kvôli Tebe :-)
undy napísal:Presne takúto odpoveď som chcel. Že má niekto niečo podobné a neni su s tým nejake problemy.Takže rozvody si ešte nemenil ? Je písané pri týchto autách že sa trhajú reťaze . Ako to je teda s nimi ? Vraj boli aj nejaké zvolávačky či čo ? Stačí vymeniť iba reťaz alebo komplet rozvody ? Aký ročník to máš ? Ja by som chcel tak 2007-2008, možno 2009. Chcem dať tak do toho tých 14000. Myslíš že zoženiem dobrý kúsok za takú cenu ?Ja jazdím denne 9+9 km do práce, okrem toho 2-3x do týždňa cca 100 km okresky+ autostráda. DPF vydržal cca 250000 km, odrazu sa rozsvietil displej, že chyba DPF. A to mi Carly vypisovalo nejakých 85000 km ešte. Okrem toho s autom žiadne väčšie problémy, Simik to povedal najlepšie- nepredávaj to, v takom dobrom stave to je. Teraz 340000 km, turbo, rozvody, čerpadlo, alternátor- všetko pôvodné. Teda pôvodné je všetko / okrem oleja:-) len som napísal tie najkazovejšie veci. Teda ešte mi napadlo- bola menená remenica kľukovky a zaslepené sanie.
Michal595 napísal:Práveže benzín moc nechcem . No je to asi 13 km obce a úseky medzi obcami . Žiadne mesto . To len niekedy.Na mesto a kratke trasy by som asi do dieslu nesiel...nerozmyslal si benzin?na servis je to asi menej narocnejsie ako diesel..
adamxm napísal:Presne takúto situáciu mám ja. Každodenný nájazd do roboty mimo mesto 13 km tam a 13 späť. Túto trasu momentálne jazdím na X Trail 1.6 DIG-T (benzín/ manuál, 155kW/210k/293Nm, r.v. 2018) s dlhodobou spotrebou od nova podľa PP 7,5 l. Mám ho od nova, najazdených 40000km. Oslovil ma švagor či by som nemal záujem "zdediť" po ňom X6 2017, 3.0 D Xdrive, po 5 rokoch má na nej 80000km, teraz mu končí 5 roč. záruka. Auto pravidelne servisované v BMW, jazdené starším pánom, pokojná jazda podľa predpisov, t.č. KE- Tatry, KE- BA. On má spotrebu cca 8,5l. Po meste behá na malej Toyote. Auto v tip top stave poznám ho od nova, zatiaľ bez akýchkoľvek problémov. Tie postupom času čakajú na ďalšieho majiteľa. Preto aj ja sa pohrávam z otázkou či to auto odkúpiť, či to fakt nebude veľmi drahé vozenie do práce.... Celkovo ročne najazdím cca 10-15000km.Zdravím chcem kúpiť BMW X5 E70 3,0D 173KW , a chcem sa spýtať ako to je s týmto autom na krátke trasy. Teda neviem či to je až tak krátka trasa denne tak 13km do roboty a 13km späť ? Stihne sa motor zohriať a nebudú mu moc takéto trasy vadiť ? A čo treba meniť pri nájazde cca 250000 KM ? Koľko víde výmena rozvodov ? Vedia to spraviť iba v autorizovanom servise alebo to vie spraviť aj zručný mechanik ? Treba meniť iba reťaz alebo komplet rozvody ? Ďakujem