... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

mvzeman1
Autor témy
Auto: E39/1998
Kraj: Zahraničie

Jde vyměnit potah na zadním opěradle?

Utorok, 28. Marca 2017, 16:02

Nazdar pánové, mám kožené opěradlo, ale v něm zaseknutý prostřední pás, nejde ani tam, ani zpátky. Oddělal jsem zadní kryt, demontoval celý naviják, ale zprovoznit se nepodařilo. Vede tam i nějaký bowden, to bude asi nějaká pojistka při zacvaknutém opěradle. Smířil jsem se s tím, že opěradlo je díky nefunkčnímu pásu KO. Sehnal jsem opěradlo jiné, látkové, naviják funkční. Má někdo zkušenost, jestli jde přehodit potah z jednoho za potah na druhém? Případně nějaký aspoň hrubý postup? Stačí jen odháknout potahy z obvodové hrany, co je na té kovové skořepině a pak to půjde dolů? Díky za info, zdravím z Moravy.

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Re: Jde vyměnit potah na zadním opěradle?

Streda, 29. Marca 2017, 11:56

však vymeň len pás s navijákom... nie ?

mvzeman1
Autor témy
Auto: E39/1998
Kraj: Zahraničie

Sobota, 1. Apríla 2017, 08:13

Pas s navijakem je spojeny bowdenem nekam do utrob zamku. Kdyz je operadlo zacvaknute, da se s pasem hybat. Kdyz je operadlo odcvaknute a sklopene, pojistka v zamku pres zmineny bowden zpusobi to,ze pas nejde vytahnout. Takto je to spravne. Me to ale nejde vytahnout vubec nikdy. Tedy pas s navijakem nejde vymenit, je tam jeste ten bowden..

Napster050
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

Sobota, 1. Apríla 2017, 18:52

Jaj, ja mám sedan s pevnými sedackami, preto mi to nešlo do hlavy :)
No poťah je tam zahaknuty na takých hacikoch ktoré treba prihnúť.
Musíš pogooglit obrázky, ale nájdeš asi len na predok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní