... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Re: Denne svietenie

Piatok, 2. Decembra 2016, 09:25

cuir napísal:
tak tak... pridavne ledky jsou jak cirkusaci s ochcafkama, vymenit svetla je asi nejlepsi varianta ,ale podle popisu odhaduju ze mas FRM1 a na ni neni mozne nastavit krouzky jako DRL.
Leda jezdit na parkovacky :D
Navic moc nechapu nac je DRL dobre u heligonovych lampionu...obzvlast kdyz na slovaci musite mit aji zadni lampy rozle...vyprdnul bych se na to uplne. I na tu variantu s tou nizssi intenzitou dalkovych svetel...
Ja DRL aktivoval jen proto abych usetril opotrebeni xenonu a hlavne mechanismu nataceni do zatacek. Ale mit halogeny tak na to prdim...
pokial viem, zadne svetla ani u nas nemusia byt pri dennom svieteni zapnute (nove auta urcite zadnymi nesvietia cez den). Ani ja velmi nerozumiem naco je DRL dobre pri halogenoch, zbytocna robota :) s FRM1 je mozne, aby to fungovalo ale je potrebne vymenit kruzky za take, ktore maju dostatocnu svietivost ako denne svietenie (cize rozpelenie svetla) a pridat k tomu modul od chlapcov zo svitlip, vtedy to funguje ako na novych modeloch (DRL kruzkami plnou intenzitou, po rozsvieteni stretavacich svetiel sa kruzky stlmia, takisto aj pri zapnuti parkovaciek). Mechanizmus natacania pri zapnutom DRL nie je aktivny? Lebo pri nastartovani vidim, ze sa vertikalne nastavuju aj ked je zapnute len DRL, ale mas pravdu, dava to zmysel, ze natacanie do zakrut je v tom pripade deaktivovane :)

Derp37
Autor témy
Auto: BMW F30 320D N47

Piatok, 2. Decembra 2016, 09:59

momentalne som sa stratil v tejto teme :D ... ale to s tym ze dialkove svietia na 30% by nebol zly napad ... v takom pripade ze zadne svetla nebudu svietit vobec ale ... inac je to zbytocne ... ale zase do CZ koli tomu ist :D kus od ruky ...
Trabant 8.0 W12

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 2. Decembra 2016, 10:24

V pripade original denneho svietenia nesmu podla zakona svietit ziadne ine svetla ani vzadu. Musia svietit iba samotne DRL k tomu urcene a tieto sa musia zapnut po zapnuti zapalovania. Takisto sa musia vypnut pri zapnuti parkovaciek, hlavnych svetiel atd. Akekolvek dorabane drl svietenie dialkovymi atd. je nelegalna uprava.

Derp37
Autor témy

Piatok, 2. Decembra 2016, 10:36

neviem preco to nemoze bit jak v DE ... svietim nesvietim a hotovo ...
Trabant 8.0 W12

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92
Kraj: Bratislavský

Piatok, 2. Decembra 2016, 10:58

PetoK napísal:
V pripade original denneho svietenia nesmu podla zakona svietit ziadne ine svetla ani vzadu. Musia svietit iba samotne DRL k tomu urcene a tieto sa musia zapnut po zapnuti zapalovania. Takisto sa musia vypnut pri zapnuti parkovaciek, hlavnych svetiel atd. Akekolvek dorabane drl svietenie dialkovymi atd. je nelegalna uprava.

Peto, mas po ruke pls presne znenie zakona kde a ako je definovane denne svietenie? Moj point je, ze napr. nove Audi ma denne svietenie od vyroby, ale svieti ak zadna cast... Dik.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 2. Decembra 2016, 12:03

par ludi co ma auto z dovozu si bolo dat vypinat zadne svetla pri dennom svietieni lebo boli pokefovany policiou (e90/f10 a pod)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

mishiak
Auto: BMW 320xd AT E92

Piatok, 2. Decembra 2016, 12:08

Presne na to narazam, ja mam to iste, svieti mi aj zadna cast. Teraz som bol na STK a vsetko OK, ale neviem, ci tam to riesia. A vies ako to je s AE, su ako denne, su ako parkovacky a svietia aj pri stretvackach. Preto som sa pytal na presne znenie zakona.
BMW 320xd AT E92
BMW 318d E91 EX
VW Golf Mk3 EX

cuir
Auto: E91 320D

Piatok, 2. Decembra 2016, 12:51

lulu991 napísal:
pokial viem, zadne svetla ani u nas nemusia byt pri dennom svieteni zapnute ...........
tak to se omlouvam za dezinformaci... bud to drivbe tak bylo a nebo jsem mel spatne informace ,ale doted jsem na slovensku vzdy zapinal hlavnis vetla abych nemel problem :D diky za upresneni...

cuir

Piatok, 2. Decembra 2016, 13:01

Derp37 napísal:
neviem preco to nemoze bit jak v DE ... svietim nesvietim a hotovo ...

mas moznost dat prepinac na svetla do polohy AUTO? mas tam tuto pozici?

kompre
Auto: ex E90 325i

Piatok, 2. Decembra 2016, 13:37

svietim viac ako 4 roky (a to mozno 90% jazd) s kruhmi (poslednych 8 mesiacov tam mam ledky sikmooke), auto mam z 2009teho (nove kupovane na SK), takze mi v polohe 0 svietia okrem kruhov aj zadne svetla a nemal som nikdy ziadny problem, nikde ani na STKckach ani s policajtami ani s nikym :)

Derp37
Autor témy

Pondelok, 5. Decembra 2016, 07:34

cuir napísal:
mas moznost dat prepinac na svetla do polohy AUTO? mas tam tuto pozici?
ano mam...
Trabant 8.0 W12

cuir

Pondelok, 5. Decembra 2016, 11:57

Derp37 napísal:
ano mam...
no tak pak pokud tvym hlavnim duvodem pro denni sviceni nejsou krouzky kvuli vzhledu, tak si v BC menu zapni automaticke rozinani svetel. A pokud by jsi nechtel svitit naplno ve dne halogenama a jeste kevsemu zadnima svetlama tak si nakoduj DRL na ty dalkove svetla. Je to nejlevnejsi a nejefektivnejsi reseni. Vse je podle zakonu a nikde stim nebudes mit problem a navic vse funguje naprosto automaticky diky svetelnemu senzoru. Takze na vypinac svetel uz nebudes muset vubec sahat. Nevyhodou je to, ze kdyz das klice do pinacky tak se hned roznou svetla pro denni sviceni a to ikdyz by jsi prepl prepinac do polohy "O"

jake parametry a kde jsem sepsal u me v pribehu auta. Mozna je to tady aji nekde jinde na foru, ale to se mi nechce hledat a navic to nikde neni sepsane vsechno pohromade. Clovek najde vsude jen kuse informace,ktere si musi seskladat jak lego :)

post cislo 43 a obrazek jak to cca vypada je hned podtim. Jen teda ja mam xenony, ale vzhled bude plusminus stejnej. Dalkova parabola je u obou aut stejna,pokud se nepletu.

pribehy-nasich-aut/cuir-t110446-30.html

Derp37
Autor témy

Utorok, 6. Decembra 2016, 09:35

skusal niekto take svetla ? to by mohlo pasovat ... a prerobim si denne na kruha potom ... https://www.tuningovesvetla.sk/p/1395/p ... eyes-black
Trabant 8.0 W12

PetoK

Utorok, 6. Decembra 2016, 10:20

Ani nad tym neuvazuj, cisty cinsky srot.

Derp37
Autor témy

Utorok, 6. Decembra 2016, 10:38

ok tak rozhodnute ... dam si to zatial prestavit na dialkove ... nech mi hlavne cez den vzadu nic nesvieti bo sa mi uz roztopia asi zadne svetla ... a ked sa mi pod ruky pridu original aj s kruhmi tak vymenim ... inac to asi nepojde ...
Trabant 8.0 W12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní