... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
janest napísal:Urobiť STK a Emisnú a dozvieš sa základné veci na dva roky. Auto chceš auto na štyri roky tak potom aj spojku pozrieť. Pokiaľ som to pochopil správne chceš sa vyhnúť veľkým investíciam a teraz záleží na cene za koľko ti to predáva. Tá výmena podvozku zo športového na normálny chápem tak, že tam dal normálne pružiny a zložil podložky z diskov :)))
Podľa nájazdu to tipujem na naftu a tomu by som sa osobne radšej vyhol pokiaľ tomu dávaš taxu 4 roky života. Bude to tak 2, 3 majiteľ takže do ruky merač hrúbky laku a hľadaj VIN čisla po aute či nie je poskladané.
Všeobecne po 15 roku života vozidla najskôr brzdy, podvozok a až potom motor a toto autíčko sa k tomu blíži.
Normálne udržiavané auto by malo mať v tomto veku a nájazde generálkovaný podvozok a brzdy. Ramená, čapy, ložiská, tlmiče. Nové kotúče, obloženie a poriadne skontrolované trubky brzdového systému. Postaviť na geometriu a technik ti hneď povie kde je na doraze s nastavením. Nové auto z toho nebude ale bez funkčných brzd a rozbitou nápravou neprejdeš. Keď už budeš pod autom výfuk je tiež položka. Od dieselgate to sekajú na STK hlava nehlava a šport kat ti asi legálne nepustia. Agregát je dilema lebo tam nevieš kto mu ako naložil iba ak by si mal origo papiere a porovnal číslo motora či sedí s výrobou. Na časté a krátke trate lepší benzín na dlhé zase diesel.
Len tak na okraj pokiaľ sú na kotúčoch ryhy prípadne neberie po celej šírke nemusí ťa technik pustiť cez STK - teda kde ako. To by mal byť tvoj prvý pohľad na auto - veľa napovie. Potom strčíš prst medzi kotúč a brzdový strmeň ( a pokiaľ nie ) a je tam tak 5mm tak o chvíľu brzdíš ako vlak, železo na železo. A vôbec daj foto, VIN, cenu budeme múdrejší. Cez 2000 by som nedal iba ak by bolo v perf. stave.
Zeky3 napísal:Tak z tej jednej foto sa dá ťažko niečo vydumať.
Ešte som zabudol predtým napísať že pozri aj ako je na tom to auto s hrdzou, či to nieje moc chytené.
janest napísal:Fuha tak dobre vedieť teda , ale tak každopadne asi nič z toho lebo tu cenu nestiahne na 3000 určiteVéééľmi vysoká cena, a tých 500.000 už možno aj má. Pohľadaj po fóre ako zistiť cez BC stočené km. Má sa tam niekde signalizovať bodka za číslom, a stiahni cenu na 3 litre max. max. max.
kubko45 napísal:Pozeral som nejake benzíny no tie 320i som našiel na autobazary asi 2 v cene do 4000€ tie 316i a 318i už niesu tak spoľahlivé že sa im mam vyhnuť?Kup benzin .. vyhnes sa problemom s motorm turbo cerpadlo vstreky zavice ..........ja mam e46 320ci 6 valec a spotreba tak do 10l LPG ....ale skus sa vyhnut 4 valcom
sandrito napísal:Ako to myslíš , že maju slabý výkon? To mi tak nevadí ide o to či su spoľahlive alebo nie .316i, 318i, veľmi slabé motorizácie....