... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

A25MS
Auto: BMW 530D E60
Kraj: Nitriansky

Re: Predne kotuce 530d

Utorok, 20. Septembra 2016, 19:36

Pridám aj ja moje skúsenosti a odporúčania na e60.
Donedávna som jazdil len dlhé dialničné trasy ( Nemecko, Holandsko atď ). Brzda z 200 na 100 za pár sekúnd bola normálna vec...
Skúsenosť s ATE : Komplet predok zadok od ATE, kotúče + platničky, menené spolu cca január 2015. Po cca 4-5000km roztrasené, dá sa povedať zo dňa na deň, žiadna extra brzda, proste začali triasť...
Skúsenosť BMW OEM kotúče : Po tom ako sa roztriasli ATE kotúče som čítal nejaké názory a hlavne tu, že jedine BMW Originál, nič lepšie neni atď.. Teda som objednal aj ja OEM BMW v kombinácii s platničkamy TEXTAR. Výsledok bol taký že tieto kotúče už vydržali o čosi viac, cca 8000km, ale potom začali triasť tak, že som sa bál len dotknúť brzdového pedála... Myslel som, že mi praskne čelné sklo...
Skúsenosť a konečne spokojnosť EBC Turbo Groove + EBC základné čierne platničky(žiadne žlté,zelené,ružové... - zbytočné do bežnej premávky a zbytočne tvrdé na kotúč) : Po zúfalých pokusoch dať na auto konečne kotúče ktoré nebudú triasť, som vyskúšal kotúče od EBC. Aj keď som tu čítal že vydržia menej ako OEM bla bla bla... Momentálne kotúče od EBC majú najazdených cca 20.000km a občas je aj poriadna brzda, ale konečne ŽIADNE TRASENIE a hlavne brutálny brzdný účinok !!!!!!! Tie brzdy neskutočne hryzú, čo je pri silnejšej brzde aj počuť ale výsledný efekt prekročil moje očakávania !!!

Takže jednoznačne kotúče BMW OEM ma sklamali, mám s nimi najhoršiu skúsenosť vôbec...
Na e60 odporúčam kotúče EBC Turbo Groove !
EBC = ŽIADNE TRASENIE...

Dúfam, že som niekomu pomohol vo výbere.

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Utorok, 20. Septembra 2016, 19:44

Ja mám ATE platne, cca 20tis km, jazdím aj nemecké diaľnice s prudkým brzdením z rýchlosti nad 200 a zatiaľ úplne bez problémov. Osobne si myslím, že každému komu tie kotúče zlyhali, tak to boli fejky.

Užívateľov profilový obrázok
LOFTY
Auto: BMW530xd
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 30. Septembra 2016, 22:07

Ja som nahodil znacku Zimermann tie vrtane, a vydrzali 1000km a triasli ako svina! Potom som dal tie drazkove znacku ATE a zatial po 3000km super! Ak mi zacnu triast, tak aj ja sa priklonim ku znacke EBC Turbo Groove , alebo OE verzia.

driverBMW
Auto: BMW f36 430xd
Kraj: Prešovský

Sobota, 1. Októbra 2016, 20:08

Ja mam tie iste ako ty ATE drazkovame zatial 20 000km a pohoda netrasú ako jemnucko po dlhom a prudkom brzdení z 200-80km citit,ale spokojnosť maximálna zatial chválim....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní