Utorok, 23. Augusta 2016, 09:04
PROBLÉM VYRIEŠENÝ!!! Takže takto chlapi, naštval som sa, keďže každý mechanik u koho som bol mi trepal drísty o tom, ako ma to vyjde neuveriteľné peniaze. Jeden nevedel nič iné trepať, len o výmene turba, druhý všeobecne známy nemenovaný zabil, že ide o snímač ktorý má byť na vzduchovej hadici nízkotlakovej. Vravím vám, všetko sú to drísty! Opravil som si to doma sám a bez toho, aby odo mňa dáky darmožráč mechanik vzal čo i len euro. Moje náklady boli 8,47 euríčka a to som kúpil len čistič karburátorov a čistiacu kefu na fľaše, taká tá kefka na dróte, dlhá. Dal som opatrne dole plasty z motora, odpojil kabeláž, odpojil prívody do EGR (sú 2 jedna hrubá gumená hadica, a druhá je kovová rúrka pritiahnutá kovovou SK páskou). Ku šróbam, ktoré držia EGR na prívode vzduchu do valcov je dosť obtiažny prístup, tak som to odmontoval celé (Dávať pozor na tú kabeláž, nebojte sa ju odpojiť je prispôsobená tak, že nemáte šancu ju nevrátiť späť). Treba si dať pozor aj na snímač zo zadnej strany. Proste pozrite si video na YouTube a pracujte opatrne. Vyčistil som to všetko poriadne aj prívody aj EGR trvalo mi to 4 hodiny a zaje..ný som bol statočne, no keď som to pozakladal späť a naštartoval auto ožilo. Prirovnal by som to ku vyzdraveniu tuberáka. Takže tak, nepočúvajte drísty a spravte si to sami. Alebo si to nechajte spraviť, ale verte mi, že mechanici vás za celkom jednoduchú robotu zderú aj z kože. BTW ak nemáte zaslepené klapky sania, tak pri tomto výkone ich budete mať ako na dlani tak isto aj odvetranie kľukovky a separátor oleja sa vám objavia krásne. Takže už si iba premyslieť čo všetko chcete naraz robiť, nakúpiť diely, ja už kupujem len z dsauto.sk a samozrejme si vyčleniť aspoň deň. P.S.: plasty keď budete demontovať, netreba ich trhať mykať, ale porozmýšľať a popozerať po šróbach, či sa dáka neobjaví. Je to celé jednoduché, nemám na to ani školu a spravil som si to sám!! Odteraz si budem aj olej meniť sám so všetkými filtrami.