... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Stephen
Autor témy
Auto: BMW 330Cd
Kraj: Banskobystrický

Re: Strata výkonu

Utorok, 23. Augusta 2016, 09:04

PROBLÉM VYRIEŠENÝ!!! Takže takto chlapi, naštval som sa, keďže každý mechanik u koho som bol mi trepal drísty o tom, ako ma to vyjde neuveriteľné peniaze. Jeden nevedel nič iné trepať, len o výmene turba, druhý všeobecne známy nemenovaný zabil, že ide o snímač ktorý má byť na vzduchovej hadici nízkotlakovej. Vravím vám, všetko sú to drísty! Opravil som si to doma sám a bez toho, aby odo mňa dáky darmožráč mechanik vzal čo i len euro. Moje náklady boli 8,47 euríčka a to som kúpil len čistič karburátorov a čistiacu kefu na fľaše, taká tá kefka na dróte, dlhá. Dal som opatrne dole plasty z motora, odpojil kabeláž, odpojil prívody do EGR (sú 2 jedna hrubá gumená hadica, a druhá je kovová rúrka pritiahnutá kovovou SK páskou). Ku šróbam, ktoré držia EGR na prívode vzduchu do valcov je dosť obtiažny prístup, tak som to odmontoval celé (Dávať pozor na tú kabeláž, nebojte sa ju odpojiť je prispôsobená tak, že nemáte šancu ju nevrátiť späť). Treba si dať pozor aj na snímač zo zadnej strany. Proste pozrite si video na YouTube a pracujte opatrne. Vyčistil som to všetko poriadne aj prívody aj EGR trvalo mi to 4 hodiny a zaje..ný som bol statočne, no keď som to pozakladal späť a naštartoval auto ožilo. Prirovnal by som to ku vyzdraveniu tuberáka. Takže tak, nepočúvajte drísty a spravte si to sami. Alebo si to nechajte spraviť, ale verte mi, že mechanici vás za celkom jednoduchú robotu zderú aj z kože. BTW ak nemáte zaslepené klapky sania, tak pri tomto výkone ich budete mať ako na dlani tak isto aj odvetranie kľukovky a separátor oleja sa vám objavia krásne. Takže už si iba premyslieť čo všetko chcete naraz robiť, nakúpiť diely, ja už kupujem len z dsauto.sk a samozrejme si vyčleniť aspoň deň. P.S.: plasty keď budete demontovať, netreba ich trhať mykať, ale porozmýšľať a popozerať po šróbach, či sa dáka neobjaví. Je to celé jednoduché, nemám na to ani školu a spravil som si to sám!! Odteraz si budem aj olej meniť sám so všetkými filtrami.

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Auto: e46,320d touring
Kraj: Trnavský

Piatok, 26. Augusta 2016, 19:23

Nazdar panstvo, len aby tu nevznikol nazor ze ked auto netaha musi to byt zasrany EGR a sanie....takze dnes ked som sadol do auta - e46 320d touring 110kw hned po zohriati a na prevadzkovu teplotu som sa rozhodol ze idem predbehnut auto iduce predomnou cca 70 km/h, prevodovy stupen 4, dam smerovku a zosliapnem plyn..a cuduj sa svete nic sa nedeje...no nic podradil som do 3 a pozeram ze je to lepsie ale auto akosi netaha..pozeram ze ci nesedim v octavii 1,9 sdi...no nic idem dalej nech sa este zohreje motor...po cca 10 km idem do kopca dam 4 co som pred tym presiel na pol plyna cca 90 km/h teraz len otacky klesaju a musim poradit...pozeram ze akosi som asi pribral :) no po prichode domov som zhodil dekle motora a akosi badam ze vadna podtlakova hadicka ktora ide dole k turbu asi nebude to prave orechove...kedze som ju chcel menit uz pred rokom tak som vytiahol z garaze a po 10 minutach sa mi vratilo pod kapotu asi 50 konikov...cize pani pri strate vykonu si ako prve skontrolujte podtlakove vedenie :)

Stephen
Autor témy

Sobota, 27. Augusta 2016, 09:56

Máš veľkú pravdu o tých hadičkách, ako som už spomínal, ja som ich dal vymeniť všetky do jednej, mne to nespôsobilo žiadnu význačnú zmenu, ale keď som ich chytil medzi prsty, tak sa normálne rozpadli. Tým pádom usudzujem, že tam držali už len na p..čnom chlpe.

Užívateľov profilový obrázok
19palec05
Auto: e46,320d touring

Sobota, 27. Augusta 2016, 16:04

Mne uz nedrzala ta jedna vôbec :-)

schtomi4
Auto: e46 330cd

Pondelok, 5. Septembra 2016, 14:22

Ahojte. Po dlhšom čase konečne mám čas sem napísať moje skúsenosti. Problém mám vyriešený. Chvala bohu a internetu :) Skúšal som už všeličo, ale nijak mi nešlo do hlavy, v čom môže byť problém, keďže problém mi nevyskytla chyba vtedy, keď som mal odpojený EGR. Takže príbeh ešte raz stručne: auto v nepravidelných intervaloch stratil výkon, bolo na diagnostike, tam nevykazovalo žiadne zváštne závady, okrem regulácií swirl flaps. Keďže som ich mal vybraté, na túto chybu som vôbec nezareagoval. Čítal som už všeličo, niekomu bol problém s elektronickym aktuátorom turba, niekomu s EGR, niekomu zas iné problémy, ktoré sa tak isto prejavili, ako mne( nepravidelná strata výkonu) Po dlhodobom pátraní na internete som našiel na jednom anglickom fóre zaujímavý príspevok ohladom mojho problému. Chalanovi sa pokazil motorček ktorý otvára a zatvára tie klapky (swirl flaps) a na aute mal tie isté príznaky, ako ja. Takže rýchlo domov z roboty, rozobral som sanie, musím pridať, že pri odstránení klapiek motorček a tú tyčku z motorčeku ktorá nastavuje klapky som nevybral a po rozobraní som zistil, že jeden plast, ktorý trčal z tyčky sa zasekával v samotnom saní. auto vtedy myslelo, že sa tie klapky celkovo zasekli a samo ubralo z výkonu turba. vybral som tyčku a motorček a šup na skúšobnú jazdu. odvtedy problém sa neprejavil, jedine diagnostika vypísala zase inú chybu týkajúcu sa swirl klapiek, čo som vyriešil s jedným modulom, ktory sa pripája namiesto motorčeka. takže odvtedy auto šlape jak má, bez klapiek, bez motorčeka, bez tyčky :D
Dúfam, že tak som niekomu do budúcna pomohol, aspon troška. majte pekný deň :)

Stephen
Autor témy

Pondelok, 5. Septembra 2016, 14:30

Ako sa ten modul volá prosím ťa? Hneď si ho aj ja objednám.

schtomi4
Auto: e46 330cd

Streda, 7. Septembra 2016, 14:25

neviem či to bude reklama, ale skúsim to dať sem. : emulator

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 7 neregistrovaných