... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
sipkam
Autor témy
Auto: BMW e91 320d 2006
Kraj: Žilinský

Flex (kĺbový) disk hriadeľa

Sobota, 13. Augusta 2016, 14:40

Ahoj .*,

včera som bol meniť olej na mojej e91 a mechanik ma prekvapil nemilou správou. K veci: gumeny uchyt hriadeľa, inak aj flex disk je v celkom zdevastovanom stave. Na fotkach som videl, ze pri zavitoch boli vidiet tie male ocelove vlasocky - predpokladam vypln pod gumou.

Co sa chcem ale opytat je, ci nema niekto skusenosti, v oku, kolko tento gumeny disk hriadela dokaze zniest, pokial sa rozleti uplne. Resp. aspon pre zaujimavost nemal rovnaky problem a skusenosti s ktorymi by sa podelil a trochu ma postrasil :lol: .

V servise si za samotny disk priratavaju 70% z ceny dielu ako marzu + pracu samozrejme, no doma na Slovensku som schopny to po znamosti vymenit dokonca za cenu dielu z eshopu... cca o 30 euro lacnejsia ako v servise, krat dva (predny a zadny disk), dokonca aj minus cenu prace, ktoru dopredu neviem aku si zauctuju.
Samozrejme nie som ziadna socka, len nevidim dovod vyhadzovat prachy do zachoda, ak ten kusok da aspon 500-600 km, radsej ich investujem inde. No ak by som mal zostat niekde visiet, pripadne platit desatnasobne tolko za skody, okamzite zajdem do servisu.

Vdaka.
Hyundai i30 Fastback 2018, 1,4 T-GDi Style 103kW - dočasná stanica
ex BMW e91 320d 2006 120kW - navždy v <3

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Flex (kĺbový) disk hriadeľa

Štvrtok, 18. Augusta 2016, 23:00

600km s tym das, len tomu nedavaj velke knedle....inak cena toho dielu je podla mna zanedbatelna, robota tiez nie je draha, aspon tu na SVK

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných