... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

ticco11
Autor témy
Auto: BMW E92 325xi
Kraj: Trenčiansky

Re: E92 325xi AT rv´06 update str 3

Utorok, 29. Marca 2016, 07:05

Na výmenu idem do http://www.zp-automatic.cz/ , chcel som ísť do ZF PAKRA Jihlava ale keďže v mojom aute je GM prevodovka a nie ZF tak tam ma nezoberú. Veľa ľudí odporúčalo na fórach toto Brno ... tak preto tam.

A po dlhšej dobe začína byť s autom aj zábava a nie len starosti:)

ticco11
Autor témy

Utorok, 29. Marca 2016, 07:09

ďakujem za držanie palcov:)
Bývaš v žiline často či robíš niekde inde za prácou? niekedy ak budeš mať čas môžme ísť na kávu...

Tento týždeň ešte musím zmeniť olej a filter a plus remeň chcem meniť po roku ... celý rok naň kvapkal olej tak preto...nič to nepomôže asi ale ja budem kľudnejší že to bude OK

Užívateľov profilový obrázok
runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Utorok, 29. Marca 2016, 08:24

ticco11 napísal:
ďakujem za držanie palcov:)
Bývaš v žiline často či robíš niekde inde za prácou? niekedy ak budeš mať čas môžme ísť na kávu...

Tento týždeň ešte musím zmeniť olej a filter a plus remeň chcem meniť po roku ... celý rok naň kvapkal olej tak preto...nič to nepomôže asi ale ja budem kľudnejší že to bude OK

vymeníme filtre a oleje hneď :thumbup: :mrgreen:
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

ticco11
Autor témy

Štvrtok, 31. Marca 2016, 06:26

Včera zmenený olej v motore plus filter samozrejme. Fotky z tejto výmeny nemám. Plus som menil remeň na alternátor lebo naň padal ten unikajúci olej spod filtra olejového kde bolo to tesnenenie stáré a prepúšťalo už...to len tak pre istotu a môj kľud:)
Piatok sa ide do Brna na výmenu oleja v automatickej prevodovke plus na ceste späť sa zastavím na diagnostiku pri Malackách u Jararáka. uvidíme či nám vide čas a budú hviezdy naklonené:)

getaway
Auto: e92 325iA N53
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 31. Marca 2016, 08:56

Ja držím palce tiež kedže mám to isté len N53 :) A na kávičku by som šiel rád tiež, tak ak by ste sa mali stretnúť môžte dať vedieť, a ak budem môcť dobehnem.
BMW e92 325iA N53 2009 silber metallic, Hamann bodykit, (260k-Profituning), K&N in airbox, Eisenmann ESD exhaust

ticco11
Autor témy

Re: E92 325xi AT rv´06 update str 4 - servis olej automat

Štvrtok, 7. Apríla 2016, 09:25

V piatok na 1/4/2016 som bol v servise v Brne na výmenu oleja a filtra v automaticke prevodovke. Objednaný som bol na 11:00 dorazil som cca 10:55 , v priebehu 5 minút si ma prevzal technik a urobili sme testovaciu jazdu po okolí cca 10minút. Potom si prevzali auto a ja som ostal čakať v servise v kancelárií. Servis trval cca 2hodiny +15min. Počas čakania som zabíjal čas na wifi:) Asi po 1,5 hod mi doniesol servisák ukázať starý filter a tesnenie. Povedal že to vizerá v celku dobre bez nejakého zanesenia a že ani pri magnete nebolo toho veľa resp. len nejaký kal, na čo povedal že to je normálne.
Po cca 2 hodinách ma zavolali ku výmene oleja kde ich špeciálnym prístrojom natlačili nový olej a zvyšky starého vysali. Prechádzal sme nejakým skladom a potom cez dvor kde bolo cca 10 aút (pravdepodobne v rozpracovanom stave asi zlžitejšia oprava). Na to aký má ten servis renomé na fórach som očakával vačší servis resp. väčšie priestory.
Po odovzdaní auta som mal hneď pocit tichšej prevádzky a plynulejšieho preraďovania. Upozornili ma že zmazali adaptácie tak že si ešte prevodovka musí nazbierať nové že to ešte nebude ideálne v prvých dňoch.
Po najazdení cca 500km ale môžem povedať že prevodovka ide lepšie, ráno za studena skoro necítim preraďovanie a to predtým už som mal mierne škubnutie medzi 1-2 alebo 2-3. Takže určite sa toto zlepšilo. Tak isto ukazovateľ aktuálnej spotreby ukazuje menšie čísla...ale aj tak sa mu nedá veriť a ani to niak nekontrrolujem:)
Keď bolo auto na zdvyháku som si všimol že pneu sú mierne zvnútra auta viac zjazdené ako z vonkajšej strany...takže isto treba ísť pred prezutím na letné gumy na geometriu.
Celý servis vyšiel na 8400Kč, čo je cca 314EUR.
Po tomto servise som sa zastavil ešte u Jararaka v Malackách ale niak mu blbol konektor na diagnostike tak sme skoro nič nestihli pozrieť a už vôbec nič urobiť , čo už nie vždy sa darí:)
Cestou dom som nešiel cez Blavu...ale krížom na Rohožník a Vrbové. Síce som spočiatku váhal či som nemal ísť priamo na dialnicu do Ba ale hneď prvé hlásenie z rádia že niaka pani už ide cez prístavný most domov 45 minút mi dodalo dobrý pocit ( nie z jej nešťastia) ale z dobre zvolenej cesty. Okrem iného cesty na rohožník a Vrbové síce nie sú perfektné ale je tam veľmi pekná krajina a ísť tade bol fakt zážitok len škoda že žiadna pekná stopárka nestopovala:) čo už asi by som chcel moc od života niekedy :D
Prílohy
0393_001.pdf
Faktúra za servis v Brne
(43.75 KiB) 93 stiahnutí

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 8. Apríla 2016, 09:53

Takže ak to chápem správne, tak ti vymenili len samotný olej a filter s tesnením ti tam nechali pôvodný? Ak áno, tak sa mi to zdá čudné, lebo minimálne v ZF Pakra v Jihlave menia vždy aj ten filter a dávajú nové tesnenie.

kompre
Auto: ex E90 325i

Piatok, 8. Apríla 2016, 09:56

on nema ZF prevodovku, on ma GM a ta ma asi vanu a filter riesenu inym sposobom

ticco11
Autor témy

Piatok, 8. Apríla 2016, 10:25

Menili olej, filter a tesnenie.
ZF prevodovky sa mení aj vaňa.. pri GM ako mám ja tam ostáva stará.

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 8. Apríla 2016, 10:38

My bad, neuvedomil som si to...

ticco11
Autor témy

Re: E92 325xi AT rv´06 update str 4 nove spätné

Pondelok, 25. Apríla 2016, 06:07

Keďže spätné zrkadlá začali byť nepoužiteľné z dôvodu oxidácie zadnej časti , musel som sa poohliadnuť po niako riešení. Ako prvé som preveril cenu v BMW ...samozrejme cena okolo 100EUR za jedno sklo je zlodejina ktorú nemienim akceptovať...pozrel som vrakáče resp slovenské internetové obchodíky...viacmenej mi povedali resp mali cenu rovnakú cenu ako orginál bmw ..
PS: môj poznatok - tipický slovenský úkaz predávať ojazdenú vec resp použitú za cenu nového ale ešte drahšie....lenivosť nám vyháňa eurá z vačkoua tí šmejdi čo tu predávajú o tom dobre vedia!!!

Takže som sa poobhliadol po poľskom trhu...a ako vždy som sa nesklamal.. za cenu skla na slovensku ,poliaci predávajú komplet celé spätné aj s plastami ... ale tie som nepotreboval ..našiel som jendnu firmu,ktorá predáva náhrady.. cena skla(lusterka) je cca 65 zlotých aj s poštou čiže dohromady dáte za poslanie 140Zl. co je cca 35EUR... no a nekúpto:)
Spätáky došli v dvoch krabiciach kvôli bezpečnosti,predajca poslal cenu v eurách aby som nemusel platiť cez internet banking v Zl.( Len som mu napísala posla sumu že to nie je žiadny problém). So zrkadlami došli aj umelé držiaky,ale po mojej skúsenosti s montážou je lepšie staré zrkadlo odlepiť s orginál umelého držiakua nové tam nalepiť...a nemusíte sa trápiť s tráfaním sa zrkadla do stredu ako ja:) Ale nič na prvý krát nejde na jednotku...

PS: ak by niekto chel napíšte pošlem kontakt na tú firmu
PS: prvý krát som objednal zrkadla bez ohrievania.. bez problémov vymenili a zaslali nové s ohrievanim.
Prílohy
P4221672.JPG
NOVÉ ZRKADLO
P4211671.JPG
STARÉ ZRKADLO

flegmatik_9
Auto: BMW e90 335i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 25. Apríla 2016, 09:41

ja som ich kupoval tu aj na E87 aj na e90 bola to druhovyroba a kus stal cca 20€ . bohuzial toto je asi choroba vsetkych E87 ,E90 .

kompre
Auto: ex E90 325i

Pondelok, 25. Apríla 2016, 10:02

Facelift je na tom ako? Dufam ze tam je to uz lepsie a nepocka ma to. Mna tiez udivuje niekedy, za co je niekto schopny predavat pouzitu staru vec, v prihliadnuti k cene noveho dielu. Ale tak nech im to hnije na tych vrakoviskach.

ticco11
Autor témy

Utorok, 3. Mája 2016, 08:51

Takže problém unikájúci olej je späť...momentálne to vyzerá na gufero medzi motorom a automatom. 16/5/2016 som objednaný na výmenu,tak snáď sa týmto už tento problém konečne uzavrie:)
Po úniku oleja na miestach ktoré som menil ani stopy,tak aspoň toto ma teší,že robota bola odvedená dobre...

Momentálne som ešte sám vyhodil Vanos selenoidy a dal ich prečistiť v ultrazvukovej čističke...ako náplň v čističke bol použitý lieh...nevedie prúd a rýchlo sa odparuje. Vanos selenoidy po tejto očiste boli viditeľne čistejšie. Ako na to som pozrel na youtube... vcelku jednoduchý návod a jednoduchá práca. Až som prekvapený že tak jednoducho sa to montuje a upína na motore.
Prílohy
SELENOID (2).jpg
Otvor po selenoide
SELENOID (3).jpg
Otvory v bloku motora po selenoidoch
SELENOID (1).jpg
Selenoidy v čističke - pred očistou

ticco11
Autor témy

Re: E92 325xi AT rv´06 update str4 výmena gufier

Utorok, 17. Mája 2016, 11:18

Takže opäť niečo nové,keďže po zdvihnutí auta bolo vidieť slzenie oleja na niektorých častiach plastov zo spodku ,auto som dal v servise pozrieť a tam určili ako problém netesné gufero na motore + asi na automate. Keďže pri výmene motorového aleebo na automate je tá istá robota s prevodovkou ,rozhodol som sa dať urobiť obidve naraz. Auto momentálne stojí v servise dnes sa na ňom začína robiť.
Okrem iného vymenia tyčky stabilizátora (zadného ) + gumenné držiaky.
Plus som zakúpil chýbajúcu kritku medzi stieračmi ,ktorá zakrývala šŕob pre utiahnutie predných vzpier a aj jednu plastovú podložku pod zdvyhák,keďže stará sa niekde vyparila:) Uvidíme či únik oleja zmizne po tejto výmene...

PS: pozná niekto dobrého lakírnika v ZA, TN alebo PB?
Prílohy
P5131698.JPG
Diely pohromade
BMW faktura.pdf
BMW faktura
(56.76 KiB) 63 stiahnutí
DS AUTO faktura.pdf
Faktura z DS auto
(92.17 KiB) 59 stiahnutí

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných