V piatok na 1/4/2016 som bol v servise v Brne na výmenu oleja a filtra v automaticke prevodovke. Objednaný som bol na 11:00 dorazil som cca 10:55 , v priebehu 5 minút si ma prevzal technik a urobili sme testovaciu jazdu po okolí cca 10minút. Potom si prevzali auto a ja som ostal čakať v servise v kancelárií. Servis trval cca 2hodiny +15min. Počas čakania som zabíjal čas na wifi:) Asi po 1,5 hod mi doniesol servisák ukázať starý filter a tesnenie. Povedal že to vizerá v celku dobre bez nejakého zanesenia a že ani pri magnete nebolo toho veľa resp. len nejaký kal, na čo povedal že to je normálne.
Po cca 2 hodinách ma zavolali ku výmene oleja kde ich špeciálnym prístrojom natlačili nový olej a zvyšky starého vysali. Prechádzal sme nejakým skladom a potom cez dvor kde bolo cca 10 aút (pravdepodobne v rozpracovanom stave asi zlžitejšia oprava). Na to aký má ten servis renomé na fórach som očakával vačší servis resp. väčšie priestory.
Po odovzdaní auta som mal hneď pocit tichšej prevádzky a plynulejšieho preraďovania. Upozornili ma že zmazali adaptácie tak že si ešte prevodovka musí nazbierať nové že to ešte nebude ideálne v prvých dňoch.
Po najazdení cca 500km ale môžem povedať že prevodovka ide lepšie, ráno za studena skoro necítim preraďovanie a to predtým už som mal mierne škubnutie medzi 1-2 alebo 2-3. Takže určite sa toto zlepšilo. Tak isto ukazovateľ aktuálnej spotreby ukazuje menšie čísla...ale aj tak sa mu nedá veriť a ani to niak nekontrrolujem:)
Keď bolo auto na zdvyháku som si všimol že pneu sú mierne zvnútra auta viac zjazdené ako z vonkajšej strany...takže isto treba ísť pred prezutím na letné gumy na geometriu.
Celý servis vyšiel na 8400Kč, čo je cca 314EUR.
Po tomto servise som sa zastavil ešte u Jararaka v Malackách ale niak mu blbol konektor na diagnostike tak sme skoro nič nestihli pozrieť a už vôbec nič urobiť , čo už nie vždy sa darí:)
Cestou dom som nešiel cez Blavu...ale krížom na Rohožník a Vrbové. Síce som spočiatku váhal či som nemal ísť priamo na dialnicu do Ba ale hneď prvé hlásenie z rádia že niaka pani už ide cez prístavný most domov 45 minút mi dodalo dobrý pocit ( nie z jej nešťastia) ale z dobre zvolenej cesty. Okrem iného cesty na rohožník a Vrbové síce nie sú perfektné ale je tam veľmi pekná krajina a ísť tade bol fakt zážitok len škoda že žiadna pekná stopárka nestopovala:) čo už asi by som chcel moc od života niekedy