... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

wolfgrymn
Autor témy
Kraj: Košický

e46 318i 87kw - preliate olejom

Pondelok, 22. Februára 2016, 00:49

Zdravím
Nechal som vymenit olej miestnemu expertovi a tomu sa podarilo preliat olej, teda nevypustil vsetko dolial olej a bolo vymalovane. Tyzden som s autom chodil az kym nenastartovalo. Kontrolujem olej a cela ryska od oleja. Odsal som nieco cez liter aby ukazovalo na max, vymenil sviecky ktore boli uplne zapecene, vycistil sanie od oleja a auto konecne nastartovalo. Najprv na tri valce potom kym vypalilo vsetok olej tak na 4, ale otacky tancovali hore dole, dusilo ho, s motorom triaslo a z vyfuku cierny potom modry dym. Bol som ho prevetrat okrem toho ze prestalo dymit ziadna zmena. Zacal som vsetko odpajat a zistil ze auto bezi normalne a aj drzi otacky (az na to ze trasie s vyfukom a ma to dost divny zvuk, katalyzator?) ak je odpojeni snimac polohy skrtiacej klapky, autom sa dalo normalne ist az na to ze spotreba nepredstavitelna. Snimac som vymenil ale nepomohlo. Bol pouzivany cize bud aj ten bol zly alebo problem je niekde inde. Klapku som vycistil spolu so sanim, tak isto som menil aj separator s hadicami, sice pred vymenou oleja ale nevyzeral byt poskodeny tak isto aj hadice ciste. Na diagnostike som nebol, tu na ukrajine nikto diagnostiku na bmw nema a tak ci tak nechcem uz davat auto nikomu do ruk.

Budem rad za kazdu radu.

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: e46 318i 87kw - preliate olejom

Pondelok, 22. Februára 2016, 08:08

vymen katalyzator, a cim skôr, kym nedoyebeš cely motor, bude zapchaty, na tvojom mieste vymenim aj lambdu
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

wolfgrymn
Autor témy

Pondelok, 22. Februára 2016, 22:26

Kat je von, otacky aj tak tancujú. Pomôže až keď odpojim ten snimac klapky. Takže to nepomohlo. Plus klepe disa a doraz klepne aj mňa

Markusso
Kraj: Bratislavský

Piatok, 26. Februára 2016, 09:28

este to aby ta z auta kleplo

wolfgrymn
Autor témy

Sobota, 5. Marca 2016, 08:57

K tým otackam, pri studenom motore všetko ok pri zohriatom drží volnobeh kym mu nepridam, pustím pedál padne to hneď na 500 dusi ho no pomaly to začne dorovnat na normal a tak ostane.. a tak dookola. Určite to bude nejaka blbosť, auto ide do otáčok ako ma, výkon ok, nepriehrieva sa netlakuje, hadice ok, sanie a klapka vyčistené, už ma nič nenapada. No až na to ze mi zahadzalo vždy sviečky olejom, najmä posledné dva valce ale teraz to je už ok... egr ventil?

wolfgrymn
Autor témy

Nedeľa, 6. Marca 2016, 21:26

wolfgrymn
Autor témy

Nedeľa, 13. Marca 2016, 17:19

vymeneny velnobezny ventil a bez zmeny, vymeneny separator, sanie ok skusal som "cigaretovy test", auto ide normalne ked je volnobezny ventil odpojeny, uz fakt neviem
Skusal som odpojit vahu, lambdu a snimac vackoveho hriadela... nic nemopomohlo. Chlapci poradte.

wolfgrymn
Autor témy

Pondelok, 14. Marca 2016, 13:30

Chlopi, fakt neviete poradiť?

wolfgrymn
Autor témy

Pondelok, 14. Marca 2016, 20:21

Pri odpojeni volnobezneho ventilu ide motor na sytic že? Čiže dostáva viac paliva, nemôže byť problém čerpadlo, vstrekovsce ci niečo iné s palivom? Filter je nový. Resp pri odpojeni toho ventilu vyradim ešte niečo iné okrem toho ventilu Čo by mohlo mať vplyv na otacky? Po odpojeni ide všetko ok, teda to nemôže byť niečo zo zapaľovanim ci s motorom.. ci?

wolfgrymn
Autor témy

Utorok, 15. Marca 2016, 15:19

Veľké ďakujem za vašu ignoraciu :) diky bmwklub

Lolozv
Auto: BMW E46 316i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 15. Marca 2016, 20:17

Tento problém si začala mať po tom ako ti v servise naliali vela oleja ?
Mám možno podobný problém s otáčkami, tak skús napísať ako a kedy sa to prejavuje.
Video ktoré si sem dal mi nejde prehrať.

Môj problém v podstate tiež rieši odpojenie volnobežného ventilu, no po jeho výmene nenastala žiadna zmena. Vela ludí má problém k kolísaním otáčok, niekto to rieši niekto nie. Ja som toho poskúšal už dosť, najnovšie mám jeden tip na čidlo teploty/oleja ktoré dáva divné hodnoty RJ a preto to blbne. Na nete som čítal ako to jednému chlapíkovi robila Alfa, tiež nevedel dlho prísť na to čím to je a nakoniec asi po dvoch rokoch zistil že to bolo toto čidlo. Pomenil vela vecí, no zbytočne.

Ked vymením, poreferujem čo a ako :-D

wolfgrymn
Autor témy

Štvrtok, 17. Marca 2016, 19:59

No robilo to aj predtym, hlavne ked sa motor zohrieval a rucicka opustala modre pole az kym sa nezohrial uplne, vtedy to blbo v kuse ked som vyradil rychlost. Po preliati sa to zhrosilo az tak ze otacky tancuju hned po nastartovani, obcas to zdochne hlavne ked sa pohnem alebo ked cuvam. Zatial chodim auton s odpojenim velnobeznym ventilom, otacky ok.. len po nastartovani blbu otacky aj tak az po 2-3 minutach kym sa trocha motor nezohreje.

Ten snimac skusim aj ja, objednal som ho a uvidime. Napisem ci pomohlo.

Lolozv

Štvrtok, 17. Marca 2016, 22:45

Podtlakove hadice mas prekontrolovane vsetky ?

wolfgrymn
Autor témy

Piatok, 18. Marca 2016, 02:05

Všetko skontrolovane, skúšal som aj test dymom aj nastriekat cistic brzd, nikde žiadna netesnost pričom keď otvorím olejove veko tak motor nezakolise čiže teoreticky ťahá falošný vzduch, no neviem... napadá ma tesnenie veľa ventilov, je na šrot. Vymením ten snimac keď nepomôže skúsim vymeniť to tesnenie

Lolozv

Piatok, 18. Marca 2016, 19:30

Tesnenie určite vymen u Martina (autotechnik.sk) to stojí asi 10eur. Ja som ho mal úplne na nič, bolo cítiť aj smrad v kabíne, po výmene je klud. Ked som pred výmenou tesnenia otvoril víčko na nalievanie oleja tak sa nič nestalo, po výmene auto začne haprovať.

Inak, snímač teploty už mám doma, snád sa mi to cez víkend podarí vymeniť. Potom poreferujem na čom som prišiel.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní