... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

gaspixx
Autor témy
Auto: E91 330xd
Kraj: Nitriansky

E53 3.0d 160kw 2004 - problem s ABS snimacom/jednotkou

Štvrtok, 18. Februára 2016, 19:51

Ahojte,

nestretli ste sa uz niekto s podobnym problemom:

Svietia kontrolky ABS, DSC 4x4, hustota pneumatik, brza. Diagnostika Delphi nacitala z jednotky ABS zavadu 5E4E - Prerusene napajanie ABS snimaca vpredu vpravo (spolujazdec). Kabelaz od ABS k snimacu je ok, snimac bol vymeneny. Dnu v riadiacej jednotke su spoje medzi konektorom a DPS tiez v poriadku. Moze byt chybna teda cela jednotka ABS, zle nakodovana, pripadne delphi zle urcilo chybu na zaklade chyboveho kodu?

Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: E53 3.0d 160kw 2004 - problem s ABS snimacom/jednotkou

Piatok, 19. Februára 2016, 01:14

gaspixx napísal:
Ahojte,

nestretli ste sa uz niekto s podobnym problemom:

Svietia kontrolky ABS, DSC 4x4, hustota pneumatik, brza. Diagnostika Delphi nacitala z jednotky ABS zavadu 5E4E - Prerusene napajanie ABS snimaca vpredu vpravo (spolujazdec). Kabelaz od ABS k snimacu je ok, snimac bol vymeneny. Dnu v riadiacej jednotke su spoje medzi konektorom a DPS tiez v poriadku. Moze byt chybna teda cela jednotka ABS, zle nakodovana, pripadne delphi zle urcilo chybu na zaklade chyboveho kodu?

Dakujem

A ako si prisiel nato ze prepojenia vnutri su v poriadku? Snad si sa nato nepozeral lupou, nebodaj volnym okom :mrgreen:

k33p
Auto: e87
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Februára 2016, 07:33

Pouzi normálnu diagnostiku určenú pre bmw. Dozvies sa viac kde je problem, ťažko keď ti svieti smrtiaca triáda na palubovke.
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

gaspixx
Autor témy
Auto: E91 330xd
Kraj: Nitriansky

Piatok, 19. Februára 2016, 09:37

Rozobral som riadiacu jednotku a meral. Niekde som sa docital ze bol u nich podobny problem ako u jednotiek zhavenia (tu som prednedavnom spojazdnil) tak som tajne dufal....ale po otvoreni a premerani vsetkych spojov som ostal sklamany, takze zalepit a vratit spat na pumpu abs :-(. To abs ma uz trapi dlhsie. Viem ze asi pred rokom to zacalo hlasit chybu rovnakeho snimaca. Prestalo to az po vymene snimaca aj s loziskom. Tentokrat je ale chyba ulozena trvalo a vyskoci hned pri zapnuti zapalovania.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 19. Februára 2016, 13:27

gaspixx napísal:
Rozobral som riadiacu jednotku a meral. Niekde som sa docital ze bol u nich podobny problem ako u jednotiek zhavenia (tu som prednedavnom spojazdnil) tak som tajne dufal....ale po otvoreni a premerani vsetkych spojov som ostal sklamany, takze zalepit a vratit spat na pumpu abs :-(. To abs ma uz trapi dlhsie. Viem ze asi pred rokom to zacalo hlasit chybu rovnakeho snimaca. Prestalo to az po vymene snimaca aj s loziskom. Tentokrat je ale chyba ulozena trvalo a vyskoci hned pri zapnuti zapalovania.

Tak je velka pravdepodobnost ze prave v tej jednotke je problem. Volnym okom nic neuvidis, len pod mikroskopom. Ked sa cez neho kuknes, uvids tie prerusenia a praskliny v spojoch. Neviem ako si to meral, kedze cast tych spojov je zaliata ochrannym gelom. Staci sa toho gelu lepsie dotknut prstom a jednotku mozes hodit do kosa..... Mal si to radsej zverit nejakej firme, co take jednotky profesionalne opravuje, da sa to na repas poslat aj priamo do bosch v nemecku. AJ ja by som ti mohol zabezpecit opravu u kolegu co sa tomu venuje uz niekolko rokov. Slovaci vsak maju divnu naturu, kazdu pokazenu vec rozoberaju v snahe opravit to Navodov na internete ako vyriesit vsetky problemy sveta je kopa.... Chlapi spamatajte sa, v kuchyni ani v garazi a hlavne bez skusenosti a vybavenia sa takato elektronika neopravuje! Hlavne nie podla tych prihluplych internetovych navodov od roznych garazmajstrov.

Oprava jednotky na profesionalnej urovni vyzera asi nejako takto ako na tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=dBBjERDCdmo

len tak pre info...
Nechcem malovat certa na stenu, ale mozno sa dopracujes k tomu ze budes potrebovat novu jednotku a dost zaboli v bruchu ked sa dozvies kolko stoji :|
nebudem ta natahovat - ked ju zozenies za menej ako 600eur, tak si macher... :roll: Mozno sa potom budes bit po hlave naco si do toho liezol ked si ju mohol mat opravenu za 150-180e....

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 19. Februára 2016, 13:48

Presne tak, sorry, ze to takto napisem, ale taketo opravy robia doma iba blazni... nespravne fungujuce ABS je zivotu nebezpecna vec, takze opravu treba zverit profesionálom ktori disponuju spickovym vybaveni, know-how, resp. vedia co robia... a opravovat RJ zhavenia... no comment, tu je zbytocne vôbec nieco pisat... len potom sa necudujte ze vam nahodou hasici zaklopu, ze vase auto akosi zahorelo vasnou... #-o #-o #-o

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní