... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

bl4ckbox
Auto: E91 330xd AT
Kraj: Košický

Re: Olej v prevodovke, vymena... atd

Štvrtok, 17. Decembra 2015, 16:24

To: TT-SIMIK. Mohol by si prosím konkretizovať to čo si napísal? Na tých obidvoch autách odišla spojka z akého dôvodu? Že nemenili olej alebo práve preto, že vymenili olej v prevodovke? Alebo niečo iné?

Ja som asi pred rokom chcel riešiť výmenu oleja v prevodovke, ale čítal som, že veľa ľuďom sa stalo, že práve po výmene sa prevodovka pokazila, tak som to už potom neriešil, lebo boli aj tie reči okolo toho, že to je "lifetime" olej. Dnes som sa nejak znovu dostal k tejto téme a neviem čo mám teraz robiť. Na aute je 157.000km. Ja som auto kupoval so 140.000km (podľa VIN a TK sedeli, tak hádam sú "ozajstné"). Predchádzajúci majiteľ ten olej určite nemenil. Čítam, že keď už je tak veľa km najazdených, tak sa neodporúča ho meniť. Môžem s určitosťou povedať, že sem tam pri radení to cuká. Nie je to nič hrozné a tak jemne to robí od kedy som to auto kúpil. Mám taký pocit, že to robí nepravidelne pri rôznych stupňoch, ale začnem si to všímať viac a môžem to potom upresniť. Zaujímal by ma názor ľuďí čo majú/mali podobnú skúsenosť (hlavne mechanici), že čo by som mal robiť. Môj známy má e91 320d tiež AT a má najazdených cez 240.000 km a olej tiež určite nemal v prevodovke nikdy menený a zatiaľ nepociťuje nejaké problémy.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 17. Decembra 2015, 21:42

Nie spojka ale prevodovka.....Odisla koli chemickemu preplachu!!!!Nie koli tomu ze sa menil olej.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

bl4ckbox
Auto: E91 330xd AT
Kraj: Košický

Piatok, 18. Decembra 2015, 11:22

Veď som sa aj čudoval, prečo píšeš o spojke. Nevieš ešte, že koľko km mali najazdené a či menili olej prvý krát? Takže ak pôjdem ten olej meniť, určite by som to mal dať spraviť bez preplachu?

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 18. Decembra 2015, 14:08

Napisal som to dobre,ale pisal som o spojke na prevodovom stupni 5 to bola konkretna chyba,pojem klakla prevodovka je pojem všeobecny.... :wink:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

proste ja
Auto: 523i at
Kraj: Žilinský

Piatok, 18. Decembra 2015, 19:51

absolvovana vymena oleja v automate a diferaku, cena 297€ - http://www.autoservisstefanko.sk/
e39 523i at 1998 lpg
ex: focus c-max 1,6tdci
exex: opel sintra 2,2i 16v
exexex: peugeot 406 2,0hdi

IGOR
Auto: e60 530i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 23. Februára 2016, 11:30

nazdar, chcem sa poradit:

Mam na aute vraj 216K (neriesim) je to e91 330xd 2005
majitel hovoril ze menil olej v automate ale radsej som ho vymenil ja ... automat radil uplne krasne ... pri vymene zistili, ze ten stredny dif tecie cez simering (menili olej aj v diferakoch) a vyslo z neho len 1dc oleja (spaleny) tak mi poradil repas (formou vymeny) vymena sa spravila taktiez olej v prevodovke vymeneny za ZF spolu s vanou na ktorej je filter + adaptacie.

prvych 300km sa mi zdalo ako by sa 4x4 priecilo (preslo to)
ale co je nove je to ze ked preradim z P na D ... alebo D na R (a opačne) trva cca celu sekundu kym auto zaberie
a taktiez ked dam z R alebo D na P tak po chvili ako keby nieco povolil a auto sa uvolni na P

mate s tym niekto skusenosti ?

budem vdacny za kazdu radu dakujem.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 23. Februára 2016, 15:58

IGOR napísal:
nazdar, chcem sa poradit:

Mam na aute vraj 216K (neriesim) je to e91 330xd 2005
majitel hovoril ze menil olej v automate ale radsej som ho vymenil ja ... automat radil uplne krasne ... pri vymene zistili, ze ten stredny dif tecie cez simering (menili olej aj v diferakoch) a vyslo z neho len 1dc oleja (spaleny) tak mi poradil repas (formou vymeny) vymena sa spravila taktiez olej v prevodovke vymeneny za ZF spolu s vanou na ktorej je filter + adaptacie.

prvych 300km sa mi zdalo ako by sa 4x4 priecilo (preslo to)
ale co je nove je to ze ked preradim z P na D ... alebo D na R (a opačne) trva cca celu sekundu kym auto zaberie
a taktiez ked dam z R alebo D na P tak po chvili ako keby nieco povolil a auto sa uvolni na P

mate s tym niekto skusenosti ?

budem vdacny za kazdu radu dakujem.

oneskoreny narast tlaku - riadi to mechatronika. Chyba solenoidnych regulatorov tlaku - vymena.

IGOR

Utorok, 23. Februára 2016, 17:59

airbone napísal:

oneskoreny narast tlaku - riadi to mechatronika. Chyba solenoidnych regulatorov tlaku - vymena.

A to spravia asi len v automat servise ... A to sa samo takto pojebabre? Co sa stane ak budem nadalej jazdit ?

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Utorok, 23. Februára 2016, 18:04

IGOR napísal:
Co sa stane ak budem nadalej jazdit ?

myslim, ze zbytocna otazka, cim skôr to poriesis, tym je mensia sanca, ze ta prevodovka pôjde do hajan celá
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

IGOR

Utorok, 23. Februára 2016, 18:12

jurkyLE napísal:
myslim, ze zbytocna otazka, cim skôr to poriesis, tym je mensia sanca, ze ta prevodovka pôjde do hajan celá

Tvoja skusenost alebo len dojem... Momentalne som nasypal 2k€ do auta

starynovy

Utorok, 23. Februára 2016, 20:08

To by bola smutna skusenost.. ked mas zle valve body, selenoid body alebo mechatroniku alebo akykolvek iny nazov rovnakej veci tak na to doplati cela prevodovka kedze tlak nieje aky ma byt. Najcastejsie potom zhoria lamely jednotlivych stupnov pretoze pri radeni a v zatazi smykaju.

jurkyLE

Utorok, 23. Februára 2016, 20:13

IGOR napísal:

Tvoja skusenost alebo len dojem... Momentalne som nasypal 2k€ do auta

tak pozri sa, rob ako myslis, chcel si poradiť, poradil som! spekulujes? nech sa paci [-X
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

IGOR

Utorok, 23. Februára 2016, 20:25

jurkyLE napísal:

tak pozri sa, rob ako myslis, chcel si poradiť, poradil som! spekulujes? nech sa paci [-X

Vobec nespekulujem len neviem kto si a preto sa radsej opytam chodia tu deti co bmw nevideli ani z rychlika a ti co vlastnia bmw tiez nie su vsetci experti na automaty :) takze nebud hned vztahovacny... Takze moja otazka si myslim je na mieste ci z teba hovori skusenost alebo dojem.

Ak si mal s tym skusenost kolko stoji oprava repas kam najlepsie ist aby to bola 100% robota.
Dakujem za zaujem :) peace

IGOR

Utorok, 23. Februára 2016, 20:32

starynovy napísal:
To by bola smutna skusenost.. ked mas zle valve body, selenoid body alebo mechatroniku alebo akykolvek iny nazov rovnakej veci tak na to doplati cela prevodovka kedze tlak nieje aky ma byt. Najcastejsie potom zhoria lamely jednotlivych stupnov pretoze pri radeni a v zatazi smykaju.

Dik a nemas predstavu kolko vyjde cca taka oprava alebo dat spravit repas celej prevodovky ?

jurkyLE

Utorok, 23. Februára 2016, 20:33

kam ist? bud Brno alebo Jihlava, na SK by som automat nedal robit nikomu :thumbup:
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných