... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Piatok, 25. Septembra 2015, 16:33

zacne prsat a ludom jebe, za billou na bajkalskej ma skoro zostrelila 1er, prichadza z vedlajsej a pozera doprava, skoro mi zobral PZ koleso, mozno mam aj smuhu na narazniku.
na D2 som na tempomate 110 obehol v lavom pruhu odjebavaciu f10, ked som sa zaradil pred neho tak na mna zacal blikat a pokracoval svojou rychlostou, asi o 2 km zase zdrziavala v lavom pruhu x5 e70 - ta sla 120

bmw by nemalo byt brzda premavky, ale v lavom pruhu dialnice uz vobec nie
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

auto111
Kraj: Trnavský

Piatok, 25. Septembra 2015, 19:01

Jararak: ako pises, tiez mam odpozorovane ze ludom pocas zleho pocasia alebo premenliveho pocasia sibe - pripisujem to tomu ze dost slusna cast ludi je meteosenzitivna.

Teda pocas zleho pocasia to taki ludia nezvladadaju psychicky a robia voloviny - co je ina chutovka ked soferuju.

TheCarista
Auto: 540i G31

Piatok, 25. Septembra 2015, 20:48

Dnes ma skoro zopalil "driftujuci" swift na obchvate vo viedni. Pravotociva zakruta, dvojprudovka, 50ka povolena, dost nehodovy usek, dazd, voda. Idem 60 v pravom pruhu, v lavom pruhu swift, bol viacmenej vedla mna a mal podobnu rychlost. Panko zacal brzdit ( akonahle som videl ze brzdove svetla vedel som co sa stane, vynasa to tam, je to nehodovy usek..) a dostal krasny pretacavy smyk, hodilo ho do mojho pruhu a urobil take polohodiny a pobozkal naraznikom zvodidla. Pritom ako som brzdil ja auto jemne hodilo do pretacaveho smyku, no hned som to vyrovnal kontrou a dobrzdil som asi tak meter od neho.

Nuž som rad, ze som uz robil xkrat blbiny na autach a viem ako sa spravaju a co robit, lebo bez toho by som uz bol v prdeli viackrat.

Sranda bola, ze tipek so Swiftom hodil cuvku, vycuval, vyrovnal a isiel dalej :mrgreen: :mrgreen:

jancix
Auto: 2017 F30 330d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 29. Septembra 2015, 20:59

Tak prvy tyzden s novym autom a hned prihoda s le pičmi. Idem si po Bratislavskom obchvate smerom na D1 na tempomate GPSkovych 92, pomaly obieham prakticky suvislu kolonu v pravom pruhu, ked tu zrazu sa priruti zozadu modry VW Transporter s kosickymi znackami, ale stylom, ze zamnou nikto a o 2 sekundy neskor uz som mal jeho grill komplet v spetaku. Keby bolo v pravom volno, tak mu uhnem, ale nebolo kam. Boli tam obcas medzery na dlzku 2-3 aut, ale to by som musel potom brzdit, tak reku jebat. To uz mi tancoval v spataku jak Schumacher ked zahrieva gumy. Z principu nemam rad takychto lepicov a odkedy mam decko, tak som na to uplne alergicky. Tak som jemne tukol do brzdy, nech sa vypne tempomat a bliknu mu brzdove, zvacsa to pomoze a lepici sa stiahnu. Ale tentokrat mi zahrala ako odpoved z predneho grilu modra diskoteka pomahacov a chranicov v utajeni. Reku fasa, presne toto potrebujem, jebol som sa teda pri najblizsej prilezitosti do medzery v pravom a kokotkovia nastastie len prefrcali okolo, ale velice gestikulovali ked ma predbiehali. A takito zmrdi sa "staraju o nasu bezpecnost". Samozrejme na D1 som ich dobehol, sli si nadhernych 100 v strednom prude, kokoti. A na vsetkych 80tkach co su potom az po Piestany jebali konstantnych 100, vzdy ma predbehli. Fakt som lutoval, ze mi kamera este nedosla.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 29. Septembra 2015, 21:10

aku kameru si si objednal?

asfethan

Utorok, 29. Septembra 2015, 22:36

jancix napísal:
Boli tam obcas medzery na dlzku 2-3 aut, ale to by som musel potom brzdit, tak reku jebat.

A tu si pochybil ty, mal si rychlejsie iducemu vozidlu uvolnit cestu a nie ho dalej obmedzovat len preto lebo tebe to prislo nekomfortne. Keby chceli tak ta zastavia a daju ti pokutu za obmedzenie, ak to teda boli prislusnici PZ. To ze sa oni spravali ako sa spravali uz nekomentujem, ich vizitka.

Tymto ta nemienim nijak urazit, ber to pls len ako info.

zákon č. 8/2009 Z.z., § 10:
...
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
...

pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Septembra 2015, 06:00

A maximálka v tom nehrá rolu? Teda ak idem v obci maximálnou možnou rýchlosťou, mám sa uhnúť autu, ktoré túto rýchlosť prekračuje? (s výnimkou polície a záchranných zložiek. Títo až do zapnutia majákov nedali os sebe vedieť, že sú polícia) ...tak neviem ako to má po správnosti byť.

to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.

...veď vlastne on používal lavý pruh na predchádzanie, takže niž zlé nespravil :smile:

A pánom policajtom tiež pokutu za nedodržiavanie bezpečného odstupu.
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 30. Septembra 2015, 06:20

hej. Ak je na diaľnici 130 max a ty ideš 130 a za tebou ide rýchlejšie idúce auto ktoré ťa chce obehnúť musíš ho postiť. Práve aj kôli takýmto ľuďom a potom nikdy nevieš, či náhodou nevezie niekto niekoho zraneného. V každom prípade mal dať prednosť a uhnúť sa podľa zákona.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 30. Septembra 2015, 06:50

pegass325 napísal:
A maximálka v tom nehrá rolu? Teda ak idem v obci maximálnou možnou rýchlosťou, mám sa uhnúť autu, ktoré túto rýchlosť prekračuje? (s výnimkou polície a záchranných zložiek. Títo až do zapnutia majákov nedali os sebe vedieť, že sú polícia) ...tak neviem ako to má po správnosti byť.

...veď vlastne on používal lavý pruh na predchádzanie, takže niž zlé nespravil :smile:

A pánom policajtom tiež pokutu za nedodržiavanie bezpečného odstupu.

nie sme nato aby sme vycvičovali ľudí na ceste a nútili ich dodržiavať predpisy, to môžu robiť muži zákona, ak je nato možnosť treba uhnúť, samozrejme ak sa obiehajú na diaľnici kamióny tak to netreba 140tkou jebnúť do 10metrovej škáry medzi nimi ale zas neuhnúť kvôli tomu že by som musel vypnúť tempomat na chvíľu tak to je ](*,)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Streda, 30. Septembra 2015, 06:57

Kedze pri predbiehani mas pouzit taku rychlost aby si ukon bezpecne vykonal tak asi treba uhnut vsetkemu co ide rychlejsie.. to ze dalej pokracuje rychlostou za ktoru po novom vyfasuje liter uz nieje tvoja starost. :lol:

jararak

Streda, 30. Septembra 2015, 07:38

to, ze ty si myslis, ze ides maximalnou povolenou rychlostou, neznamena, ze nou ides, tvoje vozidlo nieje vybavene certifikovanym meracim zariadenim aby si toto mohol uplatnovat v praxi a uz toboz nie aby si niekoho vychovaval.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Septembra 2015, 09:28

veď jasné, nikoho nechem vychovávať, vždy sa uhnem najskôr ako sa dá. Len tiež nemám rád takých, čo sa lepia zo zadu keď obieham a nevedie vyčkať kým dokončím obiehanie. Potom nech si ide ako chce, ale ja nebudem kôli nemu ani pridávať ani dupať na brdu, aby som sa rýchlo niekde zaradil.

pri predbiehani mas pouzit taku rychlost aby si ukon bezpecne vykonal

Toto je tiež pekné...ale nesmieš pri tom prekročiť maximálku. Pritom fakt niekedy keď ideš 90, auto pred tebou z neznámych príčin 85, tak to by som potreboval aspoň 10s na obiehací manéver, čo celkom dosť, tak proste prekročím rýchlosť. Čiže sumár:
auto predomnou ma obemedzuje (pokutu nedostane)
budem obiehať v 90ke (nevykonám bezpečne úkon, hrozí možno pokuta, skôr nehoda)
budem obiehať v 100ke (vykonám bezpečne úkon, prekročím rýchlosť, hrozí pokuta)

...ani tak ani tak. Tie zákony sú celé dogrcané. Samozrejme realita je iná. Hlavne bezpečne jazdiť, keď aj rýchlejšie.

Ale niečo k téme:
Minule cesta no NR, samozrejme na dialnici niekoľko obmedzení, často úplne nezmyselné (zo 130 na 80, potom 60, hneď na to 80 tak blízko ](*,) , že na 60 sa ani neoplatí spomaliť). Na 60ke ma ma asi v 70ke obieha Golf, potom ho v 130ke zoberiem (ide možno 110-115). Ďalšie spomalenie na 80, za chvíľu ma obehne v 90ke, zas na 130ke ho obchádzam a ta dokolaaaa. Čo majú tí ľudia nasraté v hlavách :? či čo? A že ja sa ešte stále dokážem nad tým rozčulovať, tiež som sprostý :D
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

Ventik

Streda, 30. Septembra 2015, 09:32

ja ked vidim ako parkuju pred nasou bytovkou niektori pacienti tak nemam slov #-o

starynovy

Streda, 30. Septembra 2015, 11:40

Mozno si to pamatam zle, ale pri predbiehani mozes rychlost prekrocit.. ci?

jararak

Streda, 30. Septembra 2015, 11:44

ano, ale len v pripade ak ta rychlost je pomyselna, nieje to mpr alebo na blizku nieje ziaden organ (cinny v trestnom konani)
bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 212 neregistrovaných