... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

auto na ND

Piatok, 28. Augusta 2015, 10:47

Zdravim. Viem ze sa to tu uz riesilo, ale kedze zakony sa stale menia, tak sa chcem poradiť. ..l
O tyzden mi konci na aute stk a uz nemam v plane dalsiu...chcem si ho ale nechat na nd...ake mam moznosti?
A dalej...ked ho strcim do garaze, ako dlho tam moze byt s prepadnutou stk?

Dakujem
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

fritolko
Auto: X3 E83
Kraj: Žilinský

Re: auto na ND

Piatok, 28. Augusta 2015, 11:03

Odviest na srotovisko a potom odhlasit :) Jediny legalny sposob ako neplatit nic.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 28. Augusta 2015, 11:07

len tak s prepadnutou STK ani deň, dojde ti časom mastná pokuta, jedine ak dočasne odhlásiť na rok a potom to každý deň predĺžovať kým sa dá, medzitým z auta už nezostane nič a máš prúser
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Sobota, 29. Augusta 2015, 09:28

A co to administrativne odhlasenie? Pri 15 rocnom aute to malo byt dakych 150e co je o 16e menej ako pokuta za neplatnu stk od uradu. Okrem toho by ta cakala nielen pokuta za neplatnu stk ale aj ek co je dalsich 166e. Nuz a nesmies zabudat, ze aj poistku musis platit aj ked auto nieje na ceste.

A aby som nezabudol, tak v pripade,ze sa ti nepodari ho odhlasit administrativne tak je moznost ho docasne odhlasit a v priebehu roka ti ho niekto ukradne ;-)

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Sobota, 29. Augusta 2015, 10:02

tu mas navod ako na to, absolvoval som to nedavno, poslal som ti SS:

Vyradenie fyzicky neexistujúceho vozidla z evidencie vozidiel

Držiteľ vozidla alebo vlastník vozidla môže od 1. 1. 2014 požiadať aj o vyradenie takého starého vozidla z evidencie vozidiel, ktoré už neexistuje. K hore uvedenému zoznamu predloží držiteľ vozidla pri vyradení vozidla z evidencie namiesto potvrdenia o prevzatí starého vozidla vystaveného spracovateľom, potvrdenie okresného úradu životného prostredia o neexistencii starého vozidla (viď. žiadosť o vydanie potvrdenia na http://www.ersv.sk/ ). Ďalej je vlastník alebo držiteľ vozidla povinný odovzdať orgánu Policajného zboru osvedčenie o evidencii časť I, osvedčenie o evidencii časť II, ak bolo vydané, a tabuľku s evidenčným číslom, príp. čestné vyhlásenie o strate, odcudzení alebo poškodení osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II, alebo oznámenie o strate alebo odcudzení tabuľky s evidenčným číslom.

UPOZORNENIE
Podľa zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov je držiteľ starého vozidla, ktorý žiada o vydanie potvrdenia o neexistencii starého vozidla na účel jeho vyradenia z evidencie vozidiel, povinný na okresnom úrade životného prostredia zaplatiť príspevok do Environmentálneho fondu v sume

a) 150 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla do 10 rokov od podania žiadosti,
b) 100 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla od 10 rokov do 20 rokov od podania žiadosti,
c) 50 eur, ak je dátum prvej evidencie vozidla viac ako 20 rokov od podania žiadosti.

P.S.: a ak by si nebol lenivec, tak si to najdes aj sam na nete: http://www.minv.sk/?vyradenie-vozidla-z-evidencie
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

starynovy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 06:58

K tomuto dodam len tolko ze okrem toho poplatku odomna pytali aj dokaz o ekologickej likvidacii vozidla, dobre slovo ze uz neexistuje nestaci.. vraj su posrati z toho ze sa to auto kdesi najde v garade rozobrate.. Neviem preco by ich to malo trapit ale bez vazneho listka zo srotaku mi to dat nechceli. Teda by som tam musel nabehnut s falsovanym vaznym listkom na 1400 kilo a este platit.. uzasne, uzasne. Nakoniec mi to zobrali na srotaku, postoj sa uz zmenil.. kedysi o nekompletnom aute nechceli ani pocut. Teraz bez reptania pod podmienkou ze nedostanem tu ich almuznu 75€/tona zobrali auto bez vsetkeho co malo cenu a obratom vystavili papiere pre odhlasenie na DI. :thumbup:

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6

Pondelok, 31. Augusta 2015, 07:04

Ak ziadaju ten papier tak cely ten humbuk nema zmysel... Respektive ani nemusis platit ten poplatok, ved tistaciiba papier od srotaku... Chore. Preto vravim exiwtuje moznost, ze to auto pocqs odhlasenia dakto "ukradne"

starynovy

Pondelok, 31. Augusta 2015, 07:06

Jop tiez som tam nabehol nateseny, vypisal ziadost mal ochotu prispiet do ficopokladnice a zase nejake prekazky.. Ale nebude to pravidlo si myslim, inak kraj iny mrav. Keby to tie stare rakety mali na haku daju stempel a hotovo, ale oni sa boja. :lol:

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535
Kraj: Žilinský

Pondelok, 31. Augusta 2015, 08:30

Od kedy davaju pokuty za stk? mal som zo 2 tyzdne prepadnutu teraz, aj pred 2 rokmi, aj na dodavke cez tyzden, kamarat ma na motorke aj par mesiacov, na druhom aute tiez a nikdy nic neprislio...

sineDko

Pondelok, 31. Augusta 2015, 09:43

No vidis. A niektorym ludom pride hned na druhy den pokuta.

dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i

Pondelok, 31. Augusta 2015, 20:35

a ta pokuta je vlastne za co? vsak s autom sa uz jazdit nebude...
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Pondelok, 31. Augusta 2015, 21:09

dethXtreme napísal:
a ta pokuta je vlastne za co? vsak s autom sa uz jazdit nebude...

Za porusenie zákona.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní